Nadvoz se je zrušil v gosto poseljeni četrti Kolkate. Foto: Reuters
Nadvoz se je zrušil v gosto poseljeni četrti Kolkate. Foto: Reuters
Smrtne žrtve ob zrušitvi nadvoza v Kalkuti

Vsaj 75 ranjenih so odpeljali v bolnišnico. Dva kilometra dolg nadvoz, ki je bil v gradnji od leta 2009, se je zrušil na avtomobile, tovornjake, bližnje stavbe in mimoidoče.

Nadvoz se je zrušil blizu gosto poseljene soseske Giriš Park z ozkimi uličicami, kar otežuje delo reševalcev, saj težkih ruševin ne morejo dvigovati s stroji. Do ponesrečenih se tako skušajo prebiti tudi z golimi rokami. Na kraju nesreče so tudi reševalci s psi.

Slab material in pomanjkljiv nadzor
Nadvoz so gradili od leta 2009 in zamudili že več rokov dokončanja. V Indiji so sicer pogoste nesreče med gradnjo objektov. Strokovnjaki kot razloga zanje navajajo slabe materiale in pomanjkljiv nadzor nad gradnjo.

"Vsako noč je na stotine delavcev gradilo nadvoz. Kuhali in spali so kar na gradbišču," je o načinu gradnje dejal eden izmed očividcev Ravindra Kumar Gupta, ki je skupaj s prijatelji izpod ruševin izvlekel šest trupel.

Zadnja podobna nesreča se je v Indiji zgodila avgusta 2015, ko je v Mumbaju ob zrušitvi zgradbe umrlo 11 ljudi. Aprila 2013 pa je ob porušenju stanovanjskega bloka umrlo kar 74 ljudi.

Smrtne žrtve ob zrušitvi nadvoza v Kalkuti