Svet
Nancy Pelosi si je s svojim govorom prislužila same pohvale demokratov, hkrati pa kritiko republikancev, da ovira delo v kongresu. Foto: Reuters
Pelosijeva je bila po nastopu izčrpana, a hvaležna za podporo. Foto: AP
Sanjači so otroci nezakonitih priseljencev, ki so jih starši v ZDA pripeljali še kot dojenčke ali malčke in v resnici ne poznajo svoje rojstne države, v ZDA pa so dobro integrirani. Foto: Reuters

Dodaj v

Nancy Pelosi z osemurnim govorom v kongresu postavila rekord

Vodja demokratov v bran Sanjačem
8. februar 2018 ob 09:46
Washington - MMC RTV SLO

Vodja demokratov v predstavniškem domu Nancy Pelosi je z maratonskim govorom v kongresu v podporo t. i. Sanjačem postavila dolžinski rekord.

Pelosijeva je v predstavniškem domu kar osem ur pripovedovala ganljive zgodbe neprijavljenih priseljencev, ki so v ZDA prišli kot otroci. Veteranska demokratska političarka si želi zaščito za te Sanjače (ang. Dreamers), ki pa jih Donald Trump želi izgnati iz države - kljub temu, da večina od njih druge države sploh pozna ne.

77-letna Pelosijeva je svoj govor začela ob 10.04 po tamkajšnjem času, končala pa ga je šele zvečer - pri tem, da je polnih osem ur stala v čevljih z desetcentimetrskimi petami in vmes srkala samo vodo.

Sanjači so bili do zdaj zaščiteni pod t. i. programom Daca, sprejetim v času prejšnjega predsednika Baracka Obame, ki pa ga je Trump lani razveljavil.

Američani v vsakem pogledu, le na papirju ne
"Vsak dan pogumni, domoljubni Sanjači izgubljajo svoj status, vsak dan jim ameriški sen spolzi še dlje iz rok," je Pelosijeva povedala zbranim kongresnikom.

"Kot člani kongresa imamo moralno odgovornost, da takoj ukrepamo in zaščitimo Sanjače, ki so ponos naše države in so Američani v vsakem pogledu, le na papirju ne."

Pelosijeva je nato razkrila več deset osebnih zgodb priseljencev, ki jim grozi deportacija, s svojim protestom pa tako ustavila delo v predstavniškem domu.

Kljub republikanskim očitkom zavlačevanja maratonski govor Pelosijeve sicer, tehnično gledano, ni bil t. i. filibuster (obstrukcija), ki ga člani senata občasno uporabljajo, da bi preprečili nezaželena glasovanja.

Posekala sto let star rekord
Predstavniški dom ima namreč drugačna pravila od senata in omejuje čas govorov, da bi preprečil uporabo filibustrov. A kot vodja manjšine v kongresu ima Pelosijeva pravico govoriti tako dolgo, kot želi.

In govorila je dolgo - do zdaj je rekord najdaljšega govora v kongresu držal Champ Clark davnega leta 1909, ki pa je govorniški oder zasedal "le" pet ur in 15 minut.

Hvale na račun Pelosijeve
Ko je Pelosijeva končno sklenila svoj nastop, si je prislužila gromek aplavz demokratskih kolegov v kongresu, na Twitterju pa so ji tako podporniki demokratov kot njeni kolegi čestitali z oznako #GoNancyGo.

Republikanci in demokrati v senatu so sicer sinoči dosegli dogovor o spornem dvoletnem proračunu, ki bo povečal javno porabo za približno 300 milijard dolarjev.

Če dogovora ne bo, bi Američanom grozila nova blokada dela vseh vladnih agencij, kar se je že zgodilo januarja. A novi dogovor ne vsebuje specifičnih varovalk za Sanjače, zato se pričakuje, da bodo demokrati v kongresu dogovoru nasprotovali.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
čarli
# 08.02.2018 ob 10:19
A to da je imela 10 cm petke je kdo izmeril al je ona to povedala? :) Btw ona je znana po ten ds je rekla ds ne ve kaj piše v obamacare oz da se bo to vedelo ko ga bodo sprejeli. Se pravi ona zgleda da dost govori in bolj malo ve;)
Sebastjan666
# 08.02.2018 ob 10:51
Nancy Pelosi dela in govori to, kar ji nalaga njena gospoda.
Nancy Pelosi je leta 2007 kot svojega višjega svetovalca izbrala Josepha Oneka. Onek je višji politični analitik pri Open Society Institute oz. Foundation, ter pri Open Society Policy Center. Čeprav je Pelosijeva bila za mučenje zapornikov v Guantanamu (pač, drugi časi in hkrati je lagala, da ni vedela kaj to sploh je, čeprav so CIA agenti jo kasneje postavili na laž, ko so povedali, da je imela Pelosijeva popoln vplogled v to, kaj to mučenje predstavlja), je OSPC deloval proti Guantanamu - vendar je tukaj samo politika OSPCja, ne pa neka humanost.
Sicer pa se tukaj vidi samo kako deluje Pelosijeva - kot usta globalistov (Council on Foreign Relations&Co.), ki si želijo ustvariti multi-kult, ne pa da bi ji bilo resnično mar za te ljudi.
Ker, kdo se je poglabljal v to, kar v resnici podpira ta, t.i. open society (Rockefeller Foundation, Ford Foundation, Carnegie Corporation, Open Society Foundation, Packard Foundation,...), vidi, da se še kako povezuje z raznimi skupinami in fundacijami (ter jih tudi financira), ki so povezane s skrajnim islamom in terorizmom. Tudi to, kar danes gledamo v Siriji, kot skrajne islamske skupine - t.i. al-kajda&co, tudi Hamas.
In zakaj imamo medije - zato, da nam povedo, kako je Nancy kul, ker govori 8 ur dolge srce parajoče zgodbe o teh ljudeh (pač, ker je to ideologija multi-kulta, ki jo financira), hkrati pa podpira islamski terorizem - vede ali ne vede.
ukrajin
# 08.02.2018 ob 10:26
Bolano.

Ni pomembna kvantiteta, ampak kvaliteta.
lukace5
# 08.02.2018 ob 10:22
@fah-q
Temu se rece Filibuster. To je v bistvu politicni proces, ko parlament ali kongres debatira o predlozeni zakonodaji in s tem zeli preloziti ali pa popolnoma prepreciti sprejetje odlocitve. Je neke vrste politicna obstrukcija, ki pa je dovoljena tako da s tem ni nic narobe.

Ze kar vidim kako bodo poskusale izkoristiti feministke, ces kako noben moski ni sposoben stati v petkah in govoriti 8 ur sploh pa ne pri 77. letih in da je to dokaz, da so zenske mocnejse haha

Sicer pa RTV, lahko bi pisali o veliko bolj zanimivih novicah o tem, kako vsak dan prihajajo novi dokazi o tem kako so demokrati zeleli blokirati Trumpa na vsakem koraku. Vedno vec je dokazov, dokumentov, SMSjev o vsem tem in sedaj je ze popolnoma jasno, da je bila v prejsnji administraciji ogromno korupcije. Vprasanje je samo, kdo vse je bil vpleten in koliko so ti ljudje vedeli. Sedaj so na lazi ujeli se samega Obamo tako da vse skupaj postaja vedno bolj zanimivo...
neprilagojen
# 08.02.2018 ob 10:16
Nancy Pelosi z osemurnim govorom v kongresu postavila rekord

in kaj je rekla?
da je Trump predsednik in da ona tega ne more preboleti?
sicer poznano, demokrati govorijo, govorijo in govorijo nikoli nic ne naredijo (razen davke nabijejo, da lazje kradejo, ker delati nocejo) le iscejo izgovore za svoja dejanja in na druge z prstom kazejo

https://www.youtube.com/watch?v=OBJ7yves
rDk

jk11
# 08.02.2018 ob 10:26
Samo, da se da malo konteksta. Pelosijeva je filibustala, da bi preprečila sprejeme ameriškega proračuna za naslednji dve leti. Proračuna, ki sta ga sprejeli predstavniki obeh strank (sodelovanje v ZDA je kot bi SDS podprla Levico). Pelosijeva pa solira svojo agendo in in utegne neposredno povzročiti zaustavitev celotne države.

Pred leti ko je bil na oblasti še Obama so filibustali republikanci in prišlo je do ustavitve države. Demokrati so bili ogorčeni, kako lahko so ljudje lahko tako kratkovidni in riskirajo dobrobit celotne države. Danes demokrati enaki taktiki ploskajo. Ko vi to delate je slabo, ko mi je dobro. Malo konsistentnosti ne bi škodilo.
la.sonrisa
# 08.02.2018 ob 10:23
meni samo to ni jasno, kako ti ljudje skoraj celo življenje že živijo v ZDA (v članku piše, da so prišli kot otroci), pa si še niso zrihtali državljanstva v vseh teh letih? morda je zdaj pod trumpom težko (al pa še bo), kaj so pa delali prej? samo zato, ker jih je ščitil en Obamov program (pa verjetno so nekateri še pred Obaminim mandatom bili polnoletni, da bi jih lahko tole skrbelo), niso zaprosili za državljanstvo, še zlasti, če res nobene druge države sploh ne poznajo? poznam dva primera, ko so prišli v ZDA kot migranti, ampak so si v roku par let vsi zrihtali državljanstvo, tako da sigurno se da.

sej ne provociram in po svoje razumem stisko teh ljudi, ampak vseeno se sprašujem.... konec koncev bi z ureditvijo državljanstva SEBI olajšali življenje

kakorkoli, vsa čast tejle babnci, jaz ne bi zdržala, še zarad pet ne, pa tud samo srkanje vode... joj :)
ST11
# 08.02.2018 ob 10:16
Bluzenje po dolgem in pocez nekoga, ki nima vec pravega stika z zivljenjem povprecnega drzavljana. Enako, kot smo ga od podobnih vajeni tudi pri nas.
fah-q
# 08.02.2018 ob 10:10
a je to kaka fora, ko govoriš ves čas do konca in druga stran ne more povedat svojega? ker ne štekam 8urnih govorov...to lahko prebereš že kak tolstojev roman skoraj...
Wolfy
# 08.02.2018 ob 10:30
@Churchill W.

Tocno zaradi tega je danes vse v ..., ker se vsi osredotocajo na nastop in ne na vsebino.
Ce bi isto povedala 40 letna zenska, ki bi udobno sedela na stolu o tem nebi noben pisal. Sedaj pa je zaradi tega, ker si je sama otezila "nastop" ful "kredibilna"...
lukace5
# 08.02.2018 ob 10:43
@la.sonrisa
V ZDA do Trumpa pac niso ravno upostevali zakonov, ki se ticejo nedokumentiranih priseljencev. Po navadi so jih pustili pri miru, dokler niso zagresili zlocina. V veliki meri se to se vedno dogaja. Ti ljudje so po vecini neizobrazeni in kot taksni primerni za nizko placana dela. Delodajalci so jih najemali zato, ker so jim lahko placali manj kot minimalno placo. Ce bi najeli dokumentirane migrane ali pa drzavljane, bi jim morali placati vsaj minimalca. Nedokumentirani si potem seveda niso zeleli urediti statusa, saj bi s tem povecali konkurenco in s tem tvegali izgubo zasluzka ter so tako delali/delajo za mizerne place. Ker tega dolgo casa ni nihce sankcioniral, je ta sistem do neke mere deloval. Americani za ta denar ne zelijo delati saj vec dobijo od socialnih transferjev, priseljenci pa do socialne pomoci niso upraviceni in morajo ta denar zasluziti. Normalno da to za sabo potegne ogromne stroske za socialo, milijoni ki bi lahko delali za minimalca potem raje vlecejo socialno pomoc kar se potem zelo pozna v proracunskem primankljaju. Zelo zapletena zadeva, ki ima veliko negativnih posledic.

V ZDA imajo tudi t.i. Sanctuary City/State, ki v bistvu dovoljuje ilegalnim priseljencem da imajo enake in v veliko primerih vec pravic kot drzavljani in so bolj kot ne zasciteni kot kocevski medvedi. Ta mesta in zvezne drzave jih scitijo pred zvezno vlado, kar je proti zakonom ampak vse kar zvezna vlada lahko naredi je, da jim odvzame del zveznega denarja. To si sedaj Trump zeli urediti ampak ga demokrati na vsakem koraku blokirajo.

V ZDA se da urediti drzavljanstvo ampak vecina teh ljudi je bila do sedaj popolnoma mirnih, saj so lahko v miru ziveli in ni bilo potrebe po dokumentih. Zdaj se vsem tresejo hlace, ker Trump pac zeli da se naj prijavijo ali pa odidejo iz drzave pa se to ne vsi.

Zelo zapletena zadeva ampak to se mora urediti. Predstavljaj si, da pri nas zivi 100k nedokumentiranih priseljencev, nad katerimi vlada nima nadzora in jih obcine scitijo pred policijo. Poleg tega imajo zastonj zdravstvo, ne placujejo davkov, delajo za manj kot minimum in s tem jemljejo delo drzavljanom, lahko dobijo voznisko in v nekaterih drzavah jim celo dovoljio voliti. Trenutna administracija si zeli to spremeniti in urediti, demokrati pa jim ocitajo rasizem in nehumanost. Sedaj mi pa ti povej kdo je tu nor.
Gastrbajtr
# 08.02.2018 ob 10:39
@ Churchill W.

Ja, to je res pomembno v državni politiki - kdo lahko dlje zdrži v visokih petkah.
lukace5
# 08.02.2018 ob 11:40
Najbolj smesno pa je, da vsi ti politiki ki tako zagovarjajo uboge imigrante, zivijo v ograjenih soseskah in z njimi nimajo nobenega stika. Ce ze gredo v kaksno taksno sosesko, pa imajo okoli sebe 30 varnostnikov ker se bojijo, da se jim bo kaj zgodilo. V bogatih predelih kjer zivijo pa varnostnikov ne potrebujejo, ker tam zvijo bogati in uspesni ljudje. In taksnih ljudi si v ZDA zeli tudi Trump. Ne vem zakaj nihce ne vprasa Pelosijeve zakaj ne zivi med ilegalci, ce so tako dobri ljudje in raje zivi med tistimi, katere si Trump zeli v Ameriki, ona pa temu nasprotuje in ga zmerja za rasista...
lukace5
# 08.02.2018 ob 11:06
@sebastjan
Seveda bo govorila samo lepe zgodbe teh ljudi ki jih med 30M ilegalcev ni tezko najti. Bo pa tiho o tem, da je med njimi za vec kot 100% vec kriminala kot med drzavljani, velika revscina, nizka izobrazba, neplacevanje davkov, izkoriscanje zdravstva... Demokrati pac igrajo na custva volilcev in vsakega, ki se z njihovo politiko ne strinja oklicejo za rasista. V ZDA se te oznake bojijo kot hudic kriza, Trumpa pa za to boli k... in ravno zato je public enemy #1. Ker se to dobro prodaja, mediji te obtozbe se propagirajo in s tem ne delajo usluge nikomur razen sebi.
Dvomljivec
# 08.02.2018 ob 11:06
malo spominja na naše "izbrisane" - bi lahko uredili pa niso, potem pa jok in stok
copcop
# 08.02.2018 ob 10:03
Sanjači so otroci nezakonitih priseljencev, ki so jih starši v ZDA pripeljali še kot dojenčke ali malčke in v resnici ne poznajo svoje rojstne države, v ZDA pa so dobro integrirani.

Vse izgnat in uvozit Norvežane. Go, Trump!
zeuss-zeng
# 08.02.2018 ob 11:40
Nancy Pelosi z osemurnim govorom v kongresu postavila rekord
-------------
svaka čast , GUINNESSOVA KNJIGA REKORDOV bo obogatena za še eno traparijo ....
Tetameta
# 08.02.2018 ob 11:27
Še ena bluzniška wilkommerka...
lukace5
# 08.02.2018 ob 15:48
Pa se tole. V ZDA je priblizno 65M ljudi volilo za Clintonovo, torej podpirajo njeno politiko prijazno do imigrantov. Ce bi vsak od teh 65M sponzoriral enega imigranta, sploh nebi bilo nobene debate in bi bilo se ogromno prostih mest. A imajo ti volilci pravico zahtevati od ljudi, ki imajo drugacno mnenje, da placujejo zdravstveno oskrbo migrantom?

Tezava je v tem da si Trump to zmesnjavo zeli urediti, amapk mu demokrati mecejo polena pod noge ker si tega ne zelijo. Oni hocejo to tezavo vleci v neskoncnost, saj si na ta nacin pri ovcah nabijajo politicne tocke ces kaksni rasisti so republikanci. Ko so demokrati sami na oblasti pa ne naredijo nic glede tega, saj je to zanje ena izmed politicnih kart s katerimi igrajo, ko so na oblasti republikanci.
lukace5
# 08.02.2018 ob 15:38
@copcop
Naj imajo prednost tisti, ki placujejo davke in prispevajo v zdravstveno blagajno. Ljudje, ki pridejo v ZDA ilegalno in si niso sposobni urediti statusa ne smejo in ne morejo imeti prednosti. Ce bi ti imel bolno hcerko in bi sel z njo na urgenco, tam pa bi bil en tujec ki nima dokumentov in ne placuje davkov, a bi rekel izvoli k zdravniku ker si bil tukaj pred mano?

Ce imajo ljudje ki ne placujejo davkov in niso niti drzavljani enake pravice kot ostali, zakaj bi potem kdo sploh placeval davke? Ni dolznost davkoplacevalcev, da poskrbijo za vse ki pridejo v drzavo ilegalno, v veliko primerov si niti ne zelijo urediti statusa, ne placujejo davkov...

Pa se en podatek, da ti bo slika o teh ljudeh bolj jasna. DACA program o katerem je toliko govora je bil zacet leta 2012 pod Obamo. Obama je zelel pomagati otrokom migrantov, da si pridobijo legalen status. Ocena je bila, da je teh otrok priblizno 1.8M in toliko je bilo odprtih mest za vpis v program. Celoten proces je bil zastonj, na voljo so imeli brezplacne pravnike in celo prevajalce (ce slucajno niso znali anglesko po 20. letih zivljenja v ZDA). V ta program se jih je od leta 2012 do danes vpisalo reci pisi 690.000. Torej 5 let so imeli moznost, da si uredijo status in so za to imeli vse brezplacno pa tega niso naredili, sedaj pa se pritozujejo kako ta status potrebujejo. A si zelis taksnih ljudi in ali bi bil zanje pripravljen placevati zdravstevno oskrbo pa se marsikaj drugega? Vecina si tega ne zeli. Ce so demokrati res taksni filantropi imajo v ZDA na voljo sponzorstva s katerimi osebno jamcijo za imigrante in jim pomagajo do dokumentov, sluzb in boljsega zivljenja. Vlada v nobenem primeru ne more in ne sme prisiliti ljudi da skrbijo za ilegalne imigrante, lahko pa to brez tezav naredijo posamezniki ki so jih polna usta hvale na racun teh ljudi. Seveda tega ne bodo storili saj gre za njihov denar in ga niso pripravljeni kar tako zapravljati za ljudi, s katerimi nimajo nic skupnega.
zeuss-zeng
# 08.02.2018 ob 11:27
77-letna Pelosijeva je svoj govor začela ob 10.04 po lokalnem času, končala pa ga je šele zvečer - pri tem, da je polnih osem ur stala z desetcentimetrskimi petami in vmes srkala samo vodo.
-------------------
to pomeni da ni imela kaj povedati in je zato samo tvezila in nakladala . Kdor ima kaj pametnega povedati to lahko pove v 10 minutah ....
WeeBay
# 08.02.2018 ob 13:56
Pravi politik. 8 ur nabijanja na koncu pa nobenega rezultata. 8 ur govora pred prazno dvorano LOL.
lukace5
# 08.02.2018 ob 13:42
@copcop
Res je da si ne morejo privosciti zdravstva ampak ga vseeno prejemajo zastonj. V ZDA je namrec tako da ce prides v javno bolnisnico na urgenco, te morajo zdraviti neglede na to ali si zavarovan ali ne. To potem tudi izkoriscajo in zato ima zdravstvena blagajna taksno luknjo. V privat bolnisnicah je seveda drugace, tam te zavrnejo ce zavarovanja nimas ker je to posel. Drzava pa je vreca denarja brez dna, ki jo polnijo davkoplacevalci ki v nemalo primerov izgubijo zivljenje zaradi dolgih cakalnih vrst, ker njihovo pravico do zdravstvene oskrbe zavirajo ilegalci.

Tezava v ZDA je, da demokratskih volilcev te stvari ne zanimajo. Oni najraje solijo pamet ostalim o tem, kako so ilegalci ubogi in kako morajo zanje veljati drugacna pravila. Ce Obamacara ne bodo prestrukturirali, se bo zdravstvo sesulo v roku 3. let in za to bodo spet krivili Trumpa. To je itak plan demokratov saj jim je jasno, da ce mu uspe zdravstvena reforma bodo 100% izgubili na naslednjih volitvah. Kar pocnejo demokrati ni v interesu nikogar razen njih samih, najbolj pa bodo nastradali revni in srednji sloji drzavljanov.
el CARTEL
# 08.02.2018 ob 13:11
8 urni govor... se vidi da je ženska
zeuss-zeng
# 08.02.2018 ob 11:36
. Demokrati pac igrajo na custva volilcev in vsakega, ki se z njihovo politiko ne strinja oklicejo za rasista.
----------
zelo prefigana ,,igra,, ki se jo gredo zelo premeteni politični retoriki . Pomenjljiva je zgodba o Špartancih ki so bili znani po kratkem in jedrnatem načinu govorenja. Ko so namreč odposlanci prišll k njim glede nekega problema in pričeli na dolgo in široki dokazovati neko tezo , so jim na koncu ,, govora ,, Špartanci odgovorili . Resnično vam ne moremo pomagati . ob zaključku,, govora,, smo namreč žal pozabili kaj ste rekli na začetku ...
mopo
# 08.02.2018 ob 16:19
Ta bi bila perfektna za v naso javno upravo!
DnB
# 08.02.2018 ob 14:47
Še ena služkinja NWO, ki ji zloba kar šviga iz obličja. Veliko bolje bi bilo, da bi šla v pokoj in se vrgla v kakšno vrtnarstvo. Izgleda kot živ mrlič, ki ga je ravnokar zadela kap.
WeeBay
# 08.02.2018 ob 14:10
ne razumem , kaj tam ni omejeno koliko časa lahko govori posamezen poslanec tako kot pri nas ...

To ni nič. Ted Cruz je imel enkrat 21 urni govor v senatu.

Ted Cruz Finishes His Epic Senate Speech After 21 Hours

Se spomnim ko mu je Trump med debato rekel da je nesposoben saj mu po 21 urah ni uspelo doseči praktično ničesar. Cruz se je ob tem zgolj rahlo nasmehnil saj ni imel druge izbire.
tristokosmatih
# 08.02.2018 ob 13:38
@demosthenes
Hehe, v slogu največjih komunistov, ups, komunistk.

Ne vem, kajti nekateri nam še danes dopovedujejo, da so te komunisti "disciplinirali", če si preveč govoril.
Wolfy
# 08.02.2018 ob 11:43
@zeuss-zeng

Pa se kako so cvekali... Najdaljse govore v zgodovini so imeli vecinoma komunisti (Stalin, Castro, Chavez,...)
fah-q
# 08.02.2018 ob 10:38
@lukace5

se mi je zdelo, da mora bit neka fora..

politiki in otroci v peskovniku....razlika je le v emšo...
lukace5
# 08.02.2018 ob 10:25
Se navezujem na prejsnji komentar glede Filibuster procesa. Seveda je to politicni proces ko zeli ena stran kongresa preloziti ali popolnoma prepreciti sprejetje odlocitve. V tem primeru so to demokrati.
YonKippur
# 08.02.2018 ob 18:10
Sem se spomnil na Iva Hvalico.... Ampak je bil bolj zabaven, kot tota čvekava babura...
zeuss-zeng
# 08.02.2018 ob 14:09
Nancy Pelosi z osemurnim govorom v kongresu postavila rekord
--------
kaj pa so te ,,pribočnice,, na sliki ? njena mama in stara mama ?
sm0ve
# 08.02.2018 ob 17:11
Večji dosežek so dosegli poslušalci. Kdo od tu bi sicer poslušal 8 ur nakladanja.
Bubi
# 08.02.2018 ob 17:09
vsaj en razmeroma pošten šiht je naredla
mopo
# 08.02.2018 ob 16:19
Isto sranje, prugo pakovanje.
agenda21
# 08.02.2018 ob 16:16
V treh minutah je bilo pa takole:
https://www.youtube.com/watch?v=S_5Q0lNm
tFE
copcop
# 08.02.2018 ob 14:09
lukace5
Res je da si ne morejo privosciti zdravstva ampak ga vseeno prejemajo zastonj. To potem tudi izkoriscajo in zato ima zdravstvena blagajna taksno luknjo.

Da ne bo izkoriščanja, predlagate, kdor nima denarja, naj ga ne zdravijo in pustijo umreti?
WeeBay
# 08.02.2018 ob 13:59
Raje si vzemite 30 minut časa in poslušajte tega človeka. Tega vam MS mediji ne bodo predvajali.Človek pove celo resnico o tem kaj počnejo Američani na Bližnjem vzhodu. Seveda je dvorana praktično prazna.
xerces8
# 08.02.2018 ob 13:29
maratonski govor Pelosijeve sicer, tehnično gledano, ni bil t. i. filibuster (obstrukcija)

Kaj pa je potem bilo?
Novica brez bistva?
Je govorila kar tako, iz dolgčasa? Predvolilna finta? Karkoli?
neprilagojen
# 08.02.2018 ob 13:23
@Churchill W.
# 08.02.2018 ob 10:00
Že samo za to potezo - polnih osem ur stala z desetcentimetrskimi petami - si zasluži en big "respect!".
Roke gor, kdo zmore govoriti 8 ur (ne glede na spol)!!!
Roke gor ženske, ki zmorete govoriti in stati v visokih petah 8 ur!!!
---------------------------------------------------
ali si slisal kdaj za droge?
ta zenska ni sposobna 20 minut intervju odgovarjati, da se ne bi opazilo, da je nekaj narobe z njo
6 mesecev je govorila da je bush predsednik
brati osem ur ni nobena umetnost se posebej, ce si toliko "high" da nimas pojma kaj se dogaja okoli tebe
copcop
# 08.02.2018 ob 12:33
lukace5
Seveda bo govorila samo lepe zgodbe teh ljudi ki jih med 30M ilegalcev ni tezko najti. Bo pa tiho o tem, da je med njimi za vec kot 100% vec kriminala kot med drzavljani, velika revscina, nizka izobrazba, neplacevanje davkov, izkoriscanje zdravstva...

Drži. Ker si ilegalci ne morejo urediti statusa in dobiti normalne zaposlitve, tudi ne plačujejo davka, zaradi nezmožnosti izobraževanja živijo v revščini, ker niso zaposleni si ne morejo privoščiti zdravstva, kar vse vodi v večji kriminal. Začaran krog.

Rešitev je jasna - legalizacija in ureditev statusa.
demosthenes
# 08.02.2018 ob 11:16
Hehe, v slogu največjih komunistov, ups, komunistk.
fah-q
# 08.02.2018 ob 11:05
@sebastjan

kot vedno, kup info...hvala.

@gastarbajtr
Ja, to je res pomembno v državni politiki - kdo lahko dlje zdrži v visokih petkah.
je, ker najbolj trmast in vztrajen ponavadi izmuči ostale in dobi svoje... če je pa še popolnoma gluh za argumente nasprotne strani je to že tombola...
nocoment78
# 08.02.2018 ob 21:37
Trumpa bo Melania postavla na realna tla in mu razlozila da so otroci najvecje bogatstvo
Bondjanez
# 08.02.2018 ob 20:30
nikhras
Ti si oprana dusa kanadska. Beri se kaj drugega. Peoplekind je pajac za vse razen tebe .
agenda21
# 08.02.2018 ob 14:55
Ko satanisti tekmujejo v empatiji
borut-blas
# 08.02.2018 ob 13:21
težko je razumeti inteligentnemu človeku kako je možno da so proti globalizaciji krščanski katoliki, ko je sama beseda katolik pomeni univerzalen, to je svetoven, globalen
slovani smo imeli svojo religijo, pa smo jo zamenjali za to globalno zdaj se pa prav ti ki so njeni navečji zagovorniki razburjajo proti globalizaciji
razumi če moreš
dejstvo je. da od kar smo slovani sprejeli krščanstvo, tujerodno religijo kutur bližnjega vzhoda imamo same probleme in se vojujemo med seboj
sramota
pošten človek bi zavrgel tujo kuturo in gradil prihodnost na lastnih koreninah
despi
# 08.02.2018 ob 12:14
Prekosila fieldela castra.LONGEST SPEECH: Castro's holds the Guinness Book of Records title for the longest speech ever delivered at the United Nations: 4 hours and 29 minutes, on Sept. 29, 1960. His longest speech on record in Cuba was 7 hours and 10 minutes in 1986 at the III Communist Party Congress in Havana.
Kazalo