V Berlinu je policiste napadel moški, ki je prej napadel varnostnika ene od mošej. Foto: EPA
V Berlinu je policiste napadel moški, ki je prej napadel varnostnika ene od mošej. Foto: EPA

V Berlinu je napad izvedel 33-letni moški, ki je sprva napadel varnostnika ene od mošej, ki ga je hotel po molitvi pospremiti ven. Zatem so prišli policisti, ki pa jih je moški prav tako napadel. Enega je celo ugriznil, pri tem pa vzklikal: "Bog je velik!" Policisti so uporabili solzivec in gumijevke, moškega pa so odpeljali v psihiatrično bolnišnico, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Napad v Stockholmu je bil hujši. Napadalec je policista od zadaj zabodel v vrat, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila tamkajšnja policija. Policija je napadalca prijela in ga ovadila zaradi poskusa umora policista, ki so ga prepeljali v bolnišnico. Njegove poškodbe sicer niso tako hude, da bi bilo njegovo življenje ogroženo, še poroča AFP. Napad se je zgodil v središču mesta, kjer je običajno veliko ljudi, motiv napadalca pa ni znan.

Na Švedskem so varnostne sile še posebej pozorne po aprilskem terorističnem napadu, ko je napadalec namenoma zapeljal tovornjak v množico nakupovalcev v središču Stockholma. Ubil je pet ljudi, med njimi tudi 11-letno deklico.