Svet
Ostanki protiletalskega izstrelka
Ostanki protiletalskega izstrelka, ki je sestrelil izraelsko vojaško letalo F-16. Foto: Reuters

Dodaj v

Napetosti v Siriji: Združeni narodi pozivajo k umiritvi razmer, Izrael svari Iran

ZDA izraelsko operacijo podpirajo, Rusija za izogibanje nasilju
11. februar 2018 ob 09:09,
zadnji poseg: 11. februar 2018 ob 18:46
Damask - MMC RTV SLO, STA, Reuters

Po sobotni sestrelitvi izraelskega vojaškega letala, ki je napadalo iranske tarče v Siriji, generalni sekretar ZN-a Antonio Guterres poziva k takojšnji umiritvi razmer v Siriji, iz Izraela pa medtem sporočajo, da se bodo "branili pred vsakršnim napadom".

Guterres je po sobotnem dogajanju opozoril pred "naraščanjem napetosti v Siriji in nevarnim razlivanjem spopadov prek njenih meja". Poudaril je, da morajo vse sprte stani v Siriji in regiji spoštovati mednarodno pravo, ter jih pozval k prizadevanjem za takojšnjo in brezpogojno umiritev nasilja.

"Iran je brez sramu kršil izraelsko suverenost"
Izraelski premier Benjamin Netanjahu se je odzval z besedami, da ne bodo dovolili iranske vojaške navzočnosti v Siriji: "Izrael si želi miru, toda še naprej se bomo odločno branili pred vsakršnimi napadi in proti poskusom Irana, da bi v Siriji ali kje drugje vzpostavil svojo vojaško navzočnost." "To je tako naša pravica kot naša dolžnost in še naprej bomo ravnali tako, kot je nujno potrebno," je po pisanju BBC-ja dodal Netanjahu in nadaljeval: "Iran je brez sramu kršil izraelsko suverenost."

Uradni Washington je izraelsko operacijo pričakovano podprl. "Preračunljivo stopnjevanje nasilja s strani Irana in njegova ambicija, da bi vsilil svojo prevlado, ogroža vsa ljudstva v regiji, od Jemna do Libanona," je sporočila tiskovna predstavnica State Departmenta Heather Nauert in pozvala h končanju "zlohotnega" obnašanja Irana.

Oglasil se je tudi ruski predsednik Vladimir Putin, ki je Netanjahuja opomnil na nujnost izogibanja "nevarnemu stopnjevanju razmer".

Incident izbruhnil zaradi iranskega letalnika
Sobotni incident je bil najhujši med Izraelom in Iranom po začetku vojne v Siriji leta 2011. Povod zanj je bil domnevno iranski dron, ki je po izraelskih trditvah vstopil v izraelski zračni prostor. Golansko planoto, ki razmejuje Sirijo in Izrael, sicer slednji okupira od leta 1967.

Čeprav je Iran zanikal, da bi poslal brezpilotni letalnik na izraelsko ozemlje, je Izrael izvedel napad na sisteme sirske zračne obrambe in iranske cilje, ki so del iranske vojaške navzočnosti v Siriji.

Sirska vojska je odgovorila tako, da je sestrelila eno izmed izraelskih letal. Letalo je strmoglavilo na polje v kraju Harduf na severu Izraela, vojakoma pa se je uspelo izvreči iz letala, pri čemer sta se poškodovala, eden je v kritičnem stanju.

T. K. B., J. R.
Prijavi napako
Komentarji
oziris.va
# 11.02.2018 ob 09:21
Izraelski premier Benjamin Netanjahu se je odzval z besedami, da ne bodo dovolili iranske vojaške navzočnosti v Siriji: "Izrael si želi miru, toda še naprej se bomo odločno branili pred vsakršnimi napadi in proti poskusom Irana, da bi v Siriji ali kje drugje vzpostavil svojo vojaško navzočnost.

Kaj pa išče Izrael v Siriji?
Ramus
# 11.02.2018 ob 09:23
Iran je brez sramu kršil izraelsko suverenost

Izrael pa je že brez sramu vsaj 100x bombardiral Sirijo,...
STANE
# 11.02.2018 ob 09:35
Včeraj je JJ na Novi 24 TV dejal : Izrael ni bil nikoli agresor,vedno so jih napadali Palestinci in z leti se je Izraelsko ozemlje širilo in tako še danes ni tam miru.....
Večje neumnosti človek še ni slišal....država,ki se"brani" ,širi ozemlje na agresorsko ozemlje !!
Je JJ res študiral obrambosloje ???
Malo iz konteksta,pa vendar....
POLTERGEIST
# 11.02.2018 ob 09:23
Zakaj izraelci tak jokajo kot en otrok? Isti so kot ZDA, za vsako figo cvilijo.
SamoRes
# 11.02.2018 ob 09:35
ZDA pa sploh ne letajo naokoli po drugih zračnih prostorih in ne pobijajo z droni kajne?
Kreator
# 11.02.2018 ob 09:45
Kaj ima izrael za delat v siriji??
PLO
# 11.02.2018 ob 09:37
ameriško-izraelska naveza spet zakuhava med olimpijskimi igrami...že videno v gruziji
Robiland
# 11.02.2018 ob 09:42
Osi zla zelijo na vse nacine razsirjen konflikt.
Hvala Bogu, da obstaja Rusija, Kitajska, si predstavljate, kako bi ziveli zgolj z Ameriko za policaja??
STANE
# 11.02.2018 ob 09:45
Napetosti v Siriji: Združeni narodi pozivajo k umiritvi razmer, Izrael svari Iran

Zakaj se niso oglasili,ko so pobili 100 provladnih borcev ???
Sula
# 11.02.2018 ob 09:47
Kot prvo je Golanska planota ozemlje Sirije in ne Izraela, ki si ga nezakonito lasti, tako da pravno formalno iranski dron ni kršil izraelske suverenosti, ker je letel v sirskem zračnem prostoru. Sicer pa je iranska vojska v Siriji zakonito tako kot Ruska vojska, saj imata Sirija in Iran sklenjen mednarodni sporazum o medsebojni vojaški pomoči v primeru vojne. Izrael je tisti, ki izvaja nezakonito agresijo na ozemlju Sirije in podpira teroriste Islamske države in Al Kajde v boju proti sirski vojski.

Zanimivo je, da so najsodobnejšo različico F-16I, ki je opremljena z najzmogljivejšo motilno opremo izraelske proizvodnje sestrelili s staro Nevo S-125, ki je prišla v oborožitev daljnega leta 1960. Srbi so s to raketo sestrelili F-117 in F-16 prav tako v okoliščinah izjemnega motenja. Neva je z dobro usposobljeno posadko še vedno zelo nevarna. Izrael verjetno najbolj boli, da so posadke sirske Neve uspeli premagati izraelsko motenje in sestreliti letalo, kar pomeni, da bi bile kvalitetno izurjene posadke v sodobnih sistemih zelo nevaren nasprotnik.
Ramus
# 11.02.2018 ob 09:28
vojaka pa sta se uspela izvreči iz letala

Izvreči? Običajno se temu reče "katapultirala",.... običajno se tudi reče vojakom, ki letijo z lovskimi letali - posadka ali pilota.
firtoh
# 11.02.2018 ob 09:59
Kreator
1967 so med državljansko vojno v Siriji,Izraelci okupirali Golansko planoto.
Sirci in ostala plemena so bila izgnana in se niso smeli vrniti nazaj,tudi potem,ko je bila vzpostavljena demilitarizirana cona.
Kljub številnim resolucijam UN je Izrael de-fakto aneksiral Golansko planoto.Bilo je že nešteto pogajanj o vrnitvi planote Siriji a Izrael je noče vrniti,predvsem zato,ker večino vode,ki jo Izrael potrebuje,prihaja z Golanske planote.
Ramus
# 11.02.2018 ob 09:35
Ostanki protiletalskega izstrelka, ki je sestrelil izraelsko vojaško letalo F-16. Foto: Reuters

Kolikor je moč videti na slikah so jim F16 sestrelili z muzejskim primerkom zračne obrambe - S200
Šentvid
# 11.02.2018 ob 09:55
Golanska visoraven je zivljenskega značaja za Izrael , jude , vodooskrbno območje .Če golan Izrael zgubi oni so mrtvi .
A prišel bo cas kadar se bo in to vprašanje uredilo .
Sedaj je dežurni krivec Iran , kdo bo juter ali čez kakšno leto ?
Mijalko Rasnicki preess
Sula
# 11.02.2018 ob 09:50
@ Ramus

To niso ostanki muzejskesa S-200 (SAM-5), temveč še starejšega S-125 (SAM-3). Tehnologija petdesetih let.
Wasabi
# 11.02.2018 ob 10:16
Meni sta izraelski in ameriški režim naravnost patetična.
JozekVeseli
# 11.02.2018 ob 09:26
sedaj ko je trump osmesil in ponizal zda, bi mogoce lahko vakum v tem prostoru zasedla rusija in resila te probleme.
KdoJeDarthVader
# 11.02.2018 ob 10:20
@Kreator
Kaj ima izrael za delat v siriji??

Prisvaja si ozemlje...gradi naselja.
Druga Švica
# 11.02.2018 ob 11:48
Če je Golan izraelski, potem je vzhodna Ukrajina ruska. Če NEOBOROŽEN dron, ki leti nad Golanom (Sirija) vzrok za napad na državo, kaj naj storimo z ZDA in njihovimi OBOROŽENIMI droni, ki letajo po vsem svetu? Če iranska vojaška baza v Siriji pomeni grožnjo in povod za napad, kaj pomenijo ameriške vojaške baze po vsem svetu?

Zahodnjaki negirajo same sebe.
firtoh
# 11.02.2018 ob 10:16
Drugi razlog za izraelsko prisotnost je Libanon in Hesbollah,ki ga sestavljajo v glavnem palestinski begunci v Libanonu in,ki prav tako meji na Golansko planoto in katerega del,je prav tako okupiran s strani Izraela.Hesbollah financira Iran in to je drugi razlog,zakaj Izraelci ne dajo ozemlja Siriji.2009 je Netanyahu(takrat premier) dejal,da če vrnejo Golan,bodo imeli Iran pred vrati,kar ne smejo dovoliti.Poleg tega smatrajo ozemlje za sestavni del obuditve Drugega templja oz. Tretjega templja in prihoda Mesije....skratka verske pravljice
KovacevaKobila
# 11.02.2018 ob 10:20
Napetosti v Siriji: Združeni narodi pozivajo k umiritvi razmer, Izrael svari Iran

Hecno: skoraj vsi so že poslali vojsko v Sirijo, da bi 'dosegli mir' ... svet pa je z vsakim dnem bliže svetovni vojni.

Sicer je vsakemu otroku jasno, da se z metanjem bomb doseže približno toliko miru, kot se z bencinom pogasi požarov ... ampak naši modri voditelji in ostali 'zelo uravnovešeni geniji' ne pustijo, da bi jih omejeval zdrav razum.

Dajmo zmetat še nekaj davkoplačevalskih bilijonov za lomastenje, ki situacijo vztrajno zaostruje. Dajmo se še naprej igračkat z vžigalicami na sodu smodnika. What could possibly go wrong?
RESNICA
# 11.02.2018 ob 14:01
Predrago Uredništvo, članek je spet poln neresnic in pol-resnic!!!

Glede na to, da ste novinarji v Uredništvu MMC dovolj dobro seznanjeni z Mednarodnim pravom in statusom "okupiranega ozemlja - Golan", ste zavestno napisali neresnico!!!

Še enkrat:
Golan
https://en.wikipedia.org/wiki/Golan_Heig
hts
United Nations Security Council in UN Resolution 497,[2][12] which stated that "the Israeli decision to impose its laws, jurisdiction and administration in the occupied Syrian Golan Heights is null and void and without international legal effect.

Varnostni svet ZN je v resoluciji 497 zasedbo in priključitev Golana označil za nično in v nasprotju z Mednarodnim pravom!


V članku navajate:
"Iran je brez sramu kršil izraelsko suverenost"

To je brezsramna laž pisca.

Če ste hoteli citirati Izraelce, potem bi moralno pisati - NAJ BI!!!! To frazo zelo radi uporabljate.
V članku tudi manjka, da tega niti niso mogli narediti, saj Golan ni ozemlje mednarodno priznane države Izrael, temveč del mednarodno priznane države Sirija!!!

Nikjer niste napisali, da je to flagrantna kršitev Mednarodnega prava... Da ne rečem, da so tudi napadi kršitev....

Novinar ni prdstavil potrebnih dejstev, da bi bili bralci o dogodku pravilno obveščeni.
Ni pa pozabil "napasti" Irana, ki se v Siriji nahaja legalno, v skladu z Mednarodnim pravom!!

V članku "naj bi se"", predstavilo mnenja vseh vpletenih strani.... Tako velevajo pravila!

Odziv Irana je bil, odziv Sirije tudi!

V članku ju ne najdem!!!
multinet
# 11.02.2018 ob 11:03
Povod zanj je bil domnevno iranski dron, ki je vstopil v izraelski zračni prostor.
Čeprav je Iran zanikal, da bi poslal brezpilotni letalnik na izraelsko ozemlje, je Izrael izvedel napad na sisteme sirske zračne obrambe in iranske cilje, ki so del iranske vojaške navzočnosti v Siriji.
'... stopnjevanje nasilja s strani Irana'
'... bomo odločno branili pred vsakršnimi napadi'
'... proti poskusom Irana, da bi v Siriji ali kje drugje vzpostavil svojo vojaško navzočnost.'
Ali je Iran koga napadel, bombardiral...? Koliko materialne škode, mrtvih in ranjenih je bilo? Nobene. Torej, kdo je agresor?

Kakšne neumnosti. Ali res mislijo, da smo ovce?
tupamaross
# 11.02.2018 ob 10:34
Ko so naši fantje mirno ogledovali idilične vasice in
pokrajino sovražnika,nam je ta nesramno obstreljeval
naša letala in jih nekaj celo zadel.

Če suverena država z letali napade suvereno državo,
se ta mora braniti. To ji velevajo vsi svetovni zakoni.
pajcan
# 11.02.2018 ob 11:24
Žide ne ogroža samo Iran. Žide ogroža tudi mala Slovenija, čeprav ne meji na Izrael. Žide ogrožajo vsi narodi, vse vlade in vsi ljudje na svetu, ki ne priznavajo Žide za gospodarje planeta sebe pa za njihove sužnje, ki jih Židje uporabijo kot živali in zamenjajo, ko jim več ne služijo.
peglezn
# 11.02.2018 ob 10:55
Če samo vse tole pozorno preberete, bi se našlo ene 5 dobrih iztočnic za zanimive članke kolumne, npr.:
- Izrael ne bo dovolil XY v Siriji (?)
- eni so videli (iranski) dron, drugi ne priznajo (?)... ampak Izrael je vseeno napadel nekaj tarč v Siriji
- Guterres je poudaril, da morajo vse strani v regiji spoštovati mednarodno pravo - no ta pa 5x zmaga; a je model prespal zadnjih 40 let, a bi novinar naštel koliko resolucij mednarodnega prava je bilo v tem času kršenih in to malce porazdelil po državah, ...

Ampak ne, dajmo nekritično navijat za McDemocracy, tudi če fašemo na grbo še milijon beguncev.
generacija56
# 11.02.2018 ob 11:42
Združeni narodi so "prijatelj", ki ga v življenju ne želiš imeti.
To je tisti prijatelj, ki te drži, ko te nasprotnik tolče in se ne moreš braniti.
V teh "Združenih narodih" leži stotine pritožb, da so ZDA v Siriji nepovabljene, ilegalno, da Izrael napada državo, ki ima suvereno državo, ki ima pravico braniti se, pa se na te pritožbe požvižgajo, ker so ZDA lastnica tega organa skozi delež vplačil...
Brati, da Združeni narodi nekaj opozarjajo, je smešnica, parodija, norčevanje....
Da ne pozabimo: Sirija je pod sankcijami.....
Zakaj že?????
vsx1016
# 11.02.2018 ob 13:51
Izrael je z napadalnim vojaškim letalom, z napadalnimi izstrelki napadel Sirijo.
Njihov ton govora je obramba.

Sirija je z obrambnim AA sistemom, z obrambno raketo branila Sirski zračni prostor.
Ton zahoda, da je napadla.

Starejši kot sem manj razumem. Izgleda, da bom moral ponovno v prvi razred, ker se je slovnica očitno spremenila.
Madridista27
# 11.02.2018 ob 11:03
Kako lahko neka drzava brani svojo suverenost v neki drugi drzavi...
KovacevaKobila
# 11.02.2018 ob 10:52
Si pa res optimist. Sirija je izmučena in oslabljena od vojne, zato jih lahko izraelske rezervne enote premagajo v nekaj dneh. Iran pa itak nima kaj početi v Siriji. Če se ne bo odmaknil dololj daleč jih bodo Iranci še dobili po glavi.

Kolikor vem, ste goreč nasprotnik ilegalnega vstopanja v tuje države. Spomnite me, prosim: kdo točno je povabil izraelsko vojsko v Sirijo? Na osnovi katerih zakonov, ki jih baje tako zelo spoštujete, je izraelska soldateska vstopila v Sirijo?

Pa še to: po eni strani navijate za ilegalne armade in razpredate, kdo bo v Siriji 'dobil po glavi' ... hkrati pa norite ob poplavi beguncev in terorizma. Malce shizofrenično, se vam ne zdi?
moj komentar
# 11.02.2018 ob 13:21
Iran je brez sramu kršil izraelsko suverenost

Nisem vedel, da je Sirija del Izraela.
Končno žideki priznavajo, da se slinijo po Siriji.
Druga Švica
# 11.02.2018 ob 11:59
Izrael se počuti ogroženega pred Sirijo tako, kot so se Nemci leta 1941 počutili ogrožene s strani Nizozemske. To bo. Jih razumem.
Ramus
# 11.02.2018 ob 16:05
Niso sestrelili samo ta F-16

Govori se da so jim zadeli tudi F35, ko je bil na obisku ruski obrambni minister, kar je sicer Izrael zanikal in pravijo, da je v F35 trčila ptica, posledica pa uničen F35 in vzet iz uporabe,.... jaz jim ne verjamem, pa vi? Si predstavljate kaj bi to pomenilo za najdražjo vojaško norost ZDA, če bi jim dejansko njihovo najnovejše high-tech igračko sestrelili z 50 let starim sistemom zračne obrambe,.... :)
jarovit
# 11.02.2018 ob 15:53
Očitno " moderator", ne ve, da je seznam zaposlenih na MMC (med katerimi je tudi pod novico podpisana T.K.B = Tanja Kozorog Blatnik) objavljen na straneh MMC in je torej javen. Z navedbo polnega imena in priimka podpisnice novice pa nisem kršil nobenega pravila in sem sem samo dopolnil komentar uporabnika @RESNICA

Zato bom komentar ponovil in se v slučaju odstranitve obrnil na Varuha.
Murpek
# 11.02.2018 ob 14:55
Je bil že čas, da se tele izraelski vojnosejalci in agresorji malo opečejo glede na to da silijo v tuj zračni prostor in ozemlje. Iran je v Siriji s povabilom, zato se bolj težko pritožujejo... Resnićno upam, da bo Iran malo založil Sirijo s kakšnimi kopijami S-300 sistema, potem bo šele veselica na nebu.
Kekec99
# 11.02.2018 ob 16:40
Zakaj vlagati denar v S-400, golobi so veliko ceneje.
FolkloraS
# 11.02.2018 ob 15:20
Združeni narodi se ne oglašajo, ko je bil napaden Irak (laži), Libija (laži), Jemen (laži) Sirija, ker ni pustila čez svoje ozemlje naftovoda, plinovoda, in ni bila nič zadolžena. ZN se ne oglašajo, ko izraelci pobijajo in zapirajo goloroke palestinske otroke, ali pa vanje mečejo kamenje, ter posledično okupirajo palestinska ozemlja. ZN se ne oglašajo, ko kavboji napadajo suverene države pod t.i. demokracijo. Združeni narodi pa se celo upajo oglasiti, ko je napadena suverena država Sirija s strani agresorja izraela in amerike, da kako si upa streljati na njih na svojem suverenem ozemlju. Seveda včeraj so jih dobili močno po kljunu, priznavajo sestrelitev enega letala, celo mrtvega pilota še skrivajo. No, včeraj se je zgodilo veliko več, več agresorskih letal je bilo zrušenih ali poškodovanih, med njimi tudi helikopter, zato pa sedaj stopijo v akcijo Združeni narodi, sram vas je lahko.
audiac
# 11.02.2018 ob 11:35
"Iran je brez sramu kršil izraelsko suverenost"

Ja,seveda.Iran je bombardiral Tel Aviv :))Kakor je celemu svetu jasno,predvsem Izraelci bombardirajo redno Damask in sirsko vojsko,kadar se jim zljubi.Ne vem,če je sploh kdaj vsaj eden iranski vojak ali letalo vstopilo na izraelski teritorij.Golan pa itak ni izraelski,da ne bo pomot.Nakladači.
generacija56
# 11.02.2018 ob 11:31
Kekec
Mene bolj veže spomin na CNN iz Bagdada, kjer so lahko direktno poročali, kaj so zadeli, da je vojska lahko napake popravila...
Kekec99
# 11.02.2018 ob 11:25
@generacija56
Se spomnim ko je Karmen poročala o vojni v Siriji iz Saudove Arabije. :) Kot bo športni komentator odpotoval v Rusijo da bi poročal o O. I. iz Jużne Koreje.
oliva
# 11.02.2018 ob 10:56
Ma to je noro!
Svet gleda vojno, milijoni (!) umirajo, so pobiti, civilisti!, a vodilni pa hodijo po banketih, se objemajo in lupčkajo ali pa pisarijo abotnosti po tviterjih....
jarovit
# 11.02.2018 ob 15:57
@RESNICA
# 11.02.2018 ob 14:01

Pod novico podpisana T.K.B. = Tanja kozorog Blatnik - dnevna urednica.
m72
# 11.02.2018 ob 11:49
"Se spomnim ko je Karmen poročala o vojni v Siriji iz Saudove Arabije. :) Kot bo športni komentator odpotoval v Rusijo da bi poročal o O. I. iz Jużne Koreje."

Itak. Propagando lahko trajbaš tudi iz kakšne kleti. Kot neki samozvani "observatorij", menda za človekove pravice, ali kaj že.
Druga Švica
# 11.02.2018 ob 11:38
Izraelski pilot je mrtev, ne v kritičnem stanju.
zeuss-zeng
# 11.02.2018 ob 11:24
Ne vem ali se mi samo zdi , vendar se ne morem znebiti občutka , da z bližanjem konca vojaških spopadov v Siriji rasteta strah , bes in agresivnost ,,dvojčkov,, iZraela in ZDA . Res je sicer , da že po naravi ne marata miru v svetu , ker ne prinaša dobička in vpliva na njih kot sončni žarek na vampirje - saj zakaj pa potem produkcija tolikega orožja , tudi ti kapitalisti morajo nekaj jesti , kaj ne da . Skratka vojna se bo nadaljevala agresorji podo pod krinko branjenja lastne suverenosti še naprej kršili tujo , Združeni narodi bodo zamišljeno gledali stran in se ukvarjali z raznimi ,,pravicami ,, ter če bo potrebno po naročilu ,,velika brata,, obtoževali sirsko vlado za ,,zločine ,, - ISIL bo veselo pohajkoval med Irakom , Afganistanom , Sirijo , Libijo ,Jemenom , Afriko in Evropo in zemlja se bo spokojno vrtela naprej ....
Miham
# 11.02.2018 ob 10:50
"Iran je brez sramu kršil izraelsko suverenost"

potem ko je Izrael 100x krsil Sirsko suverenost?
malcolmx
# 11.02.2018 ob 21:57
Kreator
1967 so med državljansko vojno v Siriji,Izraelci okupirali Golansko planoto.
Sirci in ostala plemena so bila izgnana in se niso smeli vrniti nazaj,tudi potem,ko je bila vzpostavljena demilitarizirana cona.
Kljub številnim resolucijam UN je Izrael de-fakto aneksiral Golansko planoto.Bilo je že nešteto pogajanj o vrnitvi planote Siriji a Izrael je noče vrniti,predvsem zato,ker večino vode,ki jo Izrael potrebuje,prihaja z Golanske planote.


1967: Ni bila državljanska vojna, pač pa navadna agresija s strani Izraela.
Voda: Izrael jo ne potrebuje več, niti z Golanske planote, niti iz vedno bolj sušnega Jordana. Z novo tehnologijo so uspeli proces desalinizacije morja spraviti na raven, da so sedaj 100% neodvisni od tekočih voda, pač pa lahko v celoti morsko vodo pretvorijo v pitno.
Več o tem tukaj.

Drugače pa je Izrael dobil nezakonito (pod sankcijami) vse potrebno za razvoj jedrskega orožja od Francije:
How Israel Went Nuclear
Kekec99
# 11.02.2018 ob 14:43
@Skippy
a ti misliš, da boš zapravil 1 milijon za raketo, s katero boš uničil asfalt? :)
--------------------------------------
Američani so z tomahawki v Siriji počeli ravno to, če ne še slabše, saj jih je kar nekaj padlo v puščavo ob letališču katero naj bi bilo napadeno. Mislim pa da en tomahawk stane krepko več kot milijon $.
RESNICA
# 11.02.2018 ob 14:14

vsx1016
# 11.02.2018 ob 13:51
Starejši kot sem manj razumem. Izgleda, da bom moral ponovno v prvi razred, ker se je slovnica očitno spremenila.


Ha ha....
Predlagam nekaj ur "dodatnega pouka" pri Karmen W. ali pri B. Videmšku......

Zagotovo ti bosta razložila, da to ni res. Da je proti-letalska raketa obrambno orožje in da je lovski bombnik napadalno, je zagotovo, po njunem, le plod ruskih laži, ki jih vsakodnevno plasirajo ljudem....
Gastrbajtr
# 11.02.2018 ob 12:03
ogroža vsa ljudstva v regiji, od Jemna do Libanona

Američane skrbi za ljudstvo Jemna? Zanimivo. Ko so s podpora SA pomagali izvajati genocid nad civilnim prebivalstvom te države (ali je sploh že končan?), jih to ni prav nič skrbelo.
Kazalo