Šarić je že tri leta na begu. Foto: MMC RTV SLO
Šarić je že tri leta na begu. Foto: MMC RTV SLO

Po poročanju srbskega časopisa Press sta med tarčami Šarićeve ponudbe nekdanji srbski predsednik Boris Tadić ter notranji minister in mandatar za sestavo nove vlade Ivica Dačić.

Časopis zatrjuje, da gre za podatke, ki jih je ena najboljših evropskih obveščevalnih služb prejšnji teden dostavila srbski varnostnoobveščevalni agenciji Bia. Šlo naj bi za zanesljive informacije, s katerimi sta seznanjena tudi predsednik Tomislav Nikolić in njegov kabinet.

Na Šarićevem seznamu so še vodja Tadićevega kabineta in predsednik urada za koordinacijo sveta za nacionalno varnost Miodrag Rakić, vodja Bie Saša Vukadinović, tožilec za boj proti organiziranemu kriminalu Miljko Radisavljević ter pravosodna ministrica Snežana Malović.

Iz Nikolićevega kabineta so sporočili, da so že večkrat opozarjali na resno nevarnost, ki grozi Tadiću in drugim, ki so se v prejšnji vladi borili proti organiziranemu kriminalu.

"Sprožili smo preiskave, vendar podrobnih informacij, ki smo jih prejeli, ne moremo razkriti. Lahko povemo samo to, da smo jih pridobili po lastnih kanalih," so dodali.

V kabinetu so še poudarili, da Nikolić ne bo dovolil, da bi bila ogrožena varnost Tadića in drugih, ki so sodelovali v boju proti organiziranemu kriminalu.

Šarić je na begu od leta 2009 in naj bi se skrival v Južnoafriški republiki. Zaradi prodaje mamil in pranja denarja je srbsko tožilstvo proti njemu vložilo pet obtožnic, povezujejo pa ga tudi z več umori v regiji.

Dačić je v odzivu na pisanje Press dejal, da ministrstvo za notranje zadeve ne razpolaga s podatki o novih grožnjah, vendar pa so po njegovih besedah te informacije vedno aktualne in ne pomenijo nič novega.