49-letnik je z odprtim ognjem šel nad policiste. Foto: EPA
49-letnik je z odprtim ognjem šel nad policiste. Foto: EPA

Smrt 32-letnega policista je po streljanju v bavarskem mestu Georgensgmünd potrdil tudi predstavnik bavarske policije za stike z javnostmi, poroča spletni Deutsche Welle. Do streljanja je prišlo med racijo na domu 49-letnega člana skrajno desne skupine Reichsbürger (Državljani nemškega rajha).

Policisti so osumljencu namreč poskušali odvzeti orožje, saj je bilo ugotovljeno, da je 49-letnik neprimeren za ravnanje z njim, a je začel streljati na policiste, pri tem pa je poleg ubitega policista še tri ranil. Dva sta utrpela lažje poškodbe, eden pa je trenutno še v kritičnem stanju. Strelca so kmalu po tem prijeli. 49-letni moški je lovec in je imel dovoljenja za orožje, piše STA. Policija mu je po dogodku odvzela 31 pušk in pištol.
Člani gibanja Državljanov nemškega rajha ne priznavajo leta 1949 ustanovljene Zvezne republike Nemčije. Namesto tega menijo, da nemški rajh, ki je obstajal med letoma 1871 in 1945, še vedno obstaja, Nemčija pa je okupirana od zaveznikov. Ne priznavajo nemške ustave, zato tudi zavračajo nemške zakone in odločitve, prav tako zanikajo pravno veljavnost davkom in državnim dajatvam.