Torpedu podobna podmornica morsko dno pregleduje s sonarjem. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Torpedu podobna podmornica morsko dno pregleduje s sonarjem. Foto: MMC RTV SLO/Reuters

Naplavino so našli tamkajšnji prebivalci in jo predali policiji. Ta je predmet obdržala, fotografijo predmeta pa predala Avstralskemu uradu za transport in varnost (ATSB) in malaškim oblastem. ATSB bo poskušal ugotoviti, ali je najdena naplavina res del pogrešanega poleta MH370.

Predmet, ki ima na eni strani pločevinaste zakovice in prevleko iz steklenih vlaken, je naplavilo v bližini mesta Augusta, ki je 300 kilometrov južno od Pertha.

Razbitine letala v Indijskem oceanu išče 10 vojaških letal in 12 ladij, ki pa imajo veliko težav zaradi vremena. Sicer pa je bila do zdaj iskalna akcija neuspešna. Ameriška robotska minipodmornica Bluefin 21 je prečesala okoli 80 odstotkov območja, na katerem naj bi izginilo letalo, a brez uspeha. Na tem delu je ocean globok 4,5 kilometra.

Reševalna akcija se nadaljuje
Avstralske oblasti so sporočile, da ne bodo prenehale iskalne akcije, ne glede na stroške. Avstralski premier Tony Abbott je dejal, da bodo morali ob neuspešni podvodni reševalni akciji narediti nov reševalni načrt. Obrambni minister David Johnson je dejal, da bodo verjetno uporabili tehnološko izpopolnjeno sonarno opremo.

Letalo boeing 777 malezijske letalske družbe Malaysia Airlines je bil z 239 ljudmi 8. marca na krovu na poti iz Kuala Lumpurja v Peking. Po približno uri letenja je izginilo, za njim se je izgubila vsaka sled, preiskovalci pa že več kot mesec dni iščejo odgovore na številna vprašanja.

Ugotovili so, da je letalo po vsej verjetnosti strmoglavilo v Indijskem oceanu, a še niso našli nobenih ostankov. Največ, kar jim je uspelo dobiti, je nekaj signalov, ki so jih pripisali črnima skrinjicama.