Svet
(1)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 1 glasov Ocenite to novico!
Barack Obama in Emanuel Rahm

Dodaj v

Obamo zapustil eden izmed tvorcev njegovega uspeha

Začasni vodja kabineta postal redkobesedni Rouse
1. oktober 2010 ob 20:05
Washington - MMC RTV SLO, STA

Ameriški predsednik Barack Obama je oznanil, da ga zapušča eden izmed najtesnejših sodelavcev in vodja kabineta Rahm Emanuel, ki bo kandidiral za župana Chicaga.

Kot vodjo kabineta bo Emanuela začasno zamenjal Obamov svetovalec Pete Rouse, ki je v preteklosti vodil kabinet nekdanjega demokratskega senatorja iz Južne Dakote in nekdanjega vodje demokratske manjšine v senatu Toma Daschlea.

Ob slovesu od Emanuela je Obama dejal, da brez njegovega vodstva ne bi mogli doseči vsega, kar so do zdaj dosegli. Ob odhodu iz Bele hiše je Emanuel požel velik aplavz sodelavcem in ob tem dejal, da se veseli novih izzivov, čeprav ni omenjal kandidature za župana tretjega največjega ameriškega mesta.

"Prepirljivca" zamenjal redkobesednež
Emanuelovega začasnega naslednika je Obama opisal kot zelo delavnega človeka in dejal, da še ni videl kamere ali mikrofona, ki bi mu bila všeč, s čimer je namignil, da se bo razlikoval od predhodnika, ki se ni nikoli bal javnih prepirov pred kamerami. Rouse je že takoj upravičil svoj sloves, saj na slovesnosti ni povedal ničesar.

Vodja kabineta je eden najmočnejših in najvplivnejših položajev v ameriški administraciji, zato bo odhod brezkompromisnega politika, za kar velja Emanuel, velika izguba za Obamo.

G. V.
Prijavi napako
Komentarji
Molotow
# 01.10.2010 ob 20:36
Potem Obama mogoče začne razmišljat z lastno glavo in BUUUUM, on in vsi okrog njega, no ja, v večna lovišča, Hada tam ni...ta zionist se bo še smejal

FFFFFFUUUUUUUUUUUUUU-
Kazalo