Prepoved je prizadela na tisoče potnikov, ki potujejo v ZDA in v Veliko Britanijo. Foto: Reuters
Prepoved je prizadela na tisoče potnikov, ki potujejo v ZDA in v Veliko Britanijo. Foto: Reuters

Prepoved so marca uvedle ZDA, štiri dni za njimi pa še Velika Britanija, veljala pa je za lete iz osem večinoma muslimanskih držav zaradi nevarnosti, da bi bilo lahko v prenosnikih skrito razstrelivo.

Predstavnica družbe Emirates s sedežem v Dubaju je povedala, da so sodelovali z ameriškimi oblastmi, da bi ustrezali zahtevam novih varnostnih napotkov za vse lete v ZDA. Največja letalska družba na Bližnjem vzhodu, ki se redno uvršča med najboljše na svetu, trenutno leti v 12 ameriških mest.

Kmalu spet s prenosniki tudi na Turkish
Do odprave prepovedi prihaja potem, ko so ZDA v nedeljo že odpravile prepoved prenosnikov na letih družbe Etihad iz Abu Dhabija v ZDA.

Danes pa je na Twitterju tudi direktor Turkish Airlinesa Bilal Eksi zapisal, da pričakuje, da bo prepoved v kratkem odpravljena tudi za to turško letalsko družbo - tako za lete v ZDA kot na Otok.

Po marca uvedenih pravilih potniki, ki so leteli iz Turčije, Maroka, Jordanije, Egipta, ZAE, Katarja, Savdske Arabije in Kuvajta, niso smeli v ročno prtljago vzeti nobene elektronske naprave, večje od pametnega telefona.