Mehkejše zelene ograje bodo zamenjali s tršimi. Foto: Reuters
Mehkejše zelene ograje bodo zamenjali s tršimi. Foto: Reuters

Britanski premier David Cameron je napovedal, da bo o "nesprejemljivem položaju" spregovoril tudi s francoskim predsednikom Francoisom Hollandom, ki se mu bo tudi zahvalil za pomoč francoske vlade pri varovanju predora. V četrtek je namreč Francija nadzor na mejnem prehodu okrepila z dodatnimi 120 policisti, kar je zmanjšalo poskuse prebežnikov, da bi se podali na pot do Velike Britanije prek predora, ni pa jih tudi odvrnilo.

Stavka zaposlenih povzročila dodatno zmedo
Poskusi več tisočih prebežnikov, da bi prečkali Eurotunnel, so povzročili zmedo v železniškem prometu, zaradi česar so nastajale zamude. Poleg tega pa so zaposleni na MyFerryLink danes stavkali zaradi napovedanih odpustitev. Na cesti so sežigali gume, kar je povzročilo zaporo ceste, v zrak pa se je valil gost črn dim.

Cameron je že pred časom napovedal, da bodo ob terminalih, kjer parkirajo tovornjake, ki jih nato naložijo na vlake in tako prepeljejo čez predor pod Rokavskim prelivom, postavili visoke ograje. Pri tem je bil jasen, da bodo okrepili varnost in dvignili ograjo "toliko, kolikor bo to potrebno", poroča BBC.