Streljanje je izbruhnilo v revni soseski, ki si še ni opomogla od uničenja orkana Katrina leta 2005. Foto: Reuters
Streljanje je izbruhnilo v revni soseski, ki si še ni opomogla od uničenja orkana Katrina leta 2005. Foto: Reuters

Med ranjenimi v streljanju, ki se he začelo zgodaj popoldne po krajevnem času, je bilo 17 odraslih - deset moških in sedem žensk, in dva desetletna otroka. Večino žrtev so krogle po navedbah policije le oplazile, tako da ni nihče v kritičnem stanju. Na paradi se je sicer zbralo okoli 400 ljudi.

  • Ni šlo za terorizem
    Ameriški zvezni preiskovalni urad FBI je sporočil, da streljanje ni bilo povezano s terorizmom, ampak da je šlo za primer uličnega nasilja. To je ljudi še posebej zanimalo po nedavnem bombnem napadu na maratonu v Bostonu, ki sta ga izvedla čečenska brata in v katerem so bili ubiti trije ljudje, ranjenih pa več kot 260.

Streli - po nekaterih navedbah jih je bilo najmanj sedem - naj bi prišli iz dveh različnih kosov orožja, streljali pa naj bi, iz do zdaj še neznanega razloga, trije ljudje. Policija je razpisala 2.500 dolarjev nagrade za informacije, ki bi vodile v aretacije odgovornih.

Župan New Orleansa Mitch Landrieu je nedeljo označil kot "tragičen dan" in obenem pozval k zmanjšanju nasilja na ulicah tega mesta na jugu države. "Bistveno je, da se kultura smrti na ulicah New Orleansa spremeni v kulturo življenja," je poudaril.