Reševalci se trudijo reševati morebitne preživele. Foto: Reuters
Reševalci se trudijo reševati morebitne preživele. Foto: Reuters
Več kot 100 pogrešanih po plazu na Kitajskem

Plaz se je sprožil okoli 6. ure zjutraj in odnesel praktično vso vas ter zajezil tudi približno dva kilometra reke. Reševalci skušajo zdaj v veliki gmoti skal in blata iskati morebitne preživele in rešiti, kar se rešiti da, poroča nemška tiskovna agencija DPA. Lokalne oblasti so sporočile, da so rešili par in dojenčka, ki so jih prepeljali v bolnišnico, poroča BBC.

Do zdaj so iz blata potegnili 15 trupel. Sprva so poročali o več kot 140 pogrešanih, zdaj pa se je uradna številka ustavila pri 112.

Kot je poročala kitajska tiskovna agencija Šinhua, se je odtrgal del gore. Plazovi so sicer v tem hribovitem območju precej pogosti, zlasti v deževnem obdobju. Posledice plazu pa so bile hujše zaradi pomanjkanja vegetacije, je sporočila policija.

Deževje je povzročilo tudi obsežne poplave v pokrajinah Hunan in Hubei v osrednji Kitajski. Prizadetih je okoli 400.000 ljudi. Okoli 9.000 so jih morali prepeljati na varno. Na nekaterih območjih je padlo več kot 160 litrov dežja na kvadratni meter v samo enem dnevu, še navaja DPA.

Več kot 100 pogrešanih po plazu na Kitajskem