Pred nakupovalnim središčem so številni policisti, varnost je močno poostrena. Foto: Reuters
Pred nakupovalnim središčem so številni policisti, varnost je močno poostrena. Foto: Reuters
Novo streljanje v ZDA

Napadalec je v nakupovalno središče Garden State Plaza v mestecu Paramus nedaleč od New Yorka vstopil tik pred zaprtjem trgovin ob 21.30 in začel streljati. Nekatere priče so poročale, da naj bi izstrelil tri ali štiri strele, druge pa so govorile o osmih strelih.

Župan mesteca Paramus, kjer stoji nakupovalno središče, je povedal, da je policija potrdila en sam strel. "Strelec je streljal samo enkrat," je novinarjem povedal Richard LaBarbiera, CCN pa je poročal, da naj bi strelec streljal v varnostne kamere in eno pri tem tudi uničil.

Napadalec je pobegnil, policija ga še išče
V nakupovalnem središču, ki je od New Yorka oddaljeno nekaj več kot 30 kilometrov in velja za eno od glavnih nakupovalnih središč za prebivalce velikega jabolka, je bilo v času streljanja na tisoče ljudi, ki so se po streljanju razbežali na vse konce, policija pa je trgovine, restavracije in kinodvorane varno evakuirala in nakupovalno središče zaprla. "Vsi ljudje so na varnem, nihče ni bil ranjen," je še povedal župan.

Strelca po nekaj urah našli mrtvega
Strelca je po dogodku iskalo več kot sto policistov, po več urah iskanja pa so ga našli mrtvega v eni od trgovin v trgovskem centru. Kaj je bil motiv za streljanje, ni znano. Moški je bil v času napada oblečen v črno, na sebi je imel motoristično čelado in zaščitni jopič.

Novo streljanje v ZDA