Hotel Ritz stoji v samem središču Pariza. Foto: Reuters
Hotel Ritz stoji v samem središču Pariza. Foto: Reuters
Hotel Ritz
Zaradi ropa so bile ulice v bližini hotela nekaj časa zaprte. Foto: Reuters
Policija išče dva roparja hotela Ritz

Pet moških je okoli 18.00 razbilo izložbeno okno trgovine v razkošnem hotelu s petimi zvezdicami, ki stoji na trgu Place Vendôme v samem središču Pariza na desni strani reke Sene. Del hotela je tudi nakupovalna galerija s 95 trgovinami, v katerih prodajajo večinoma drage ure, obleke in nakit priznanih blagovnih znamk. Sosednja stavba je francosko ministrstvo za pravosodje, poroča BBC.

Prišlo je do streljanja
Nepridipravi, ki so imeli v rokah nože in sekire, so iz zlatarne odnesli razstavljene predmete, a je njihov rop opazil policist in poklical okrepitve. Tri roparje so ujeli, dva pa sta skozi zadnja vrata s skuterjem pobegnila in ju še iščejo. Aretirani naj bi bili po poročanju francoskih medijev stari znanci policije. Po poročanju prič je bilo med akcijo izstreljenih deset strelov, neki uslužbence hotela naj bi bil lažje ranjen, v hotelu pa je zavladala panika.

Eden izmed roparjev je med begom z motorja odvrgel vrečo, v kateri so bili dragulji in luksuzne ure. "Del plena smo našli razsutega med aretacijo treh osumljencev," je povedal vir v francoski policiji. Še več draguljev in luksuznega nakita pa so našli v vreči. Vrednosti najdenega nakita še niso ocenili.

Francosko tožilstvo je že uvedlo preiskavo ropa.

Lastnik hotela Ritz je znani egiptovski poslovnež Mohamed Al Fayed, oče Dodija Al Fayeda, ki je skupaj z britansko princeso Diano umrl v avtomobilski nesreči v Parizu avgusta leta 1997.

"Obrali" tudi Kim Kardashian
Do zdaj najhujši rop v Parizu se je zgodil oktobra leta 2016, ko so neznanci iz hotelske sobe ameriške resničnostne zvezdnice Kim Kardashian West odnesli zlat in diamantni nakit, vreden 10 milijonov evrov. Eden izmed roparjev je takrat pobegnil s kolesom, pri tem pa odvrgel z diamanti okrašen križec v vrednosti 30.000 evrov, ki ga je pozneje našel naključni mimoidoči. To je tudi edini kos nakita, ki so ga doslej našli po ropu.

Policija išče dva roparja hotela Ritz