V Ženevi ostaja povečana stopnja nevarnosti. Foto: EPA
V Ženevi ostaja povečana stopnja nevarnosti. Foto: EPA

Ženevski državni tožilec aretacije še ni komentiral. V soboto bodo v Ženevi praznovali tradicionalni praznik l’Escalade, v spomin na zmago ženevske protestantske vojske nad savojskim vojvodo Karlom Emanuelom I. leta 1602, ki se ga bo udeležila množica ljudi.

Danes je sicer ženevska policija nadaljevala iskanje domnevnih teroristov, ki naj bi bili povezani s terorističnimi napadalci v Parizu. Razmere v Ženevi, kjer ostaja povečana stopnja nevarnosti, niso primerljive s tistimi v Bruslju, kjer je po napadih v Parizu 13. novembra skorajda zamrlo javno življenje. Kot navaja francoska tiskovna agencija AFP, ostaja stopnja nevarnosti za Ženevo, ki meji s Francijo, na tretji stopnji od petih.

Švicarsko tožilstvo je v sredo že sprožilo kazenski postopek proti neznanim osebami zaradi suma sodelovanja s teroristično mrežo Al Kaida in skrajno skupino Islamska država. Ameriško veleposlaništvo v Bernu je ameriške državljane pozvalo k previdnosti in ustreznim korakom za osebno varnost.

Po poročanju časnika Le Matin naj bi se več domnevnih teroristov z avtomobilom z belgijskimi registrskimi tablicami pripeljalo iz Francije v Švico. Eden med njimi naj bi bil znanec Saleha Abdeslama, ki naj bi sodeloval v terorističnih napadih v Parizu. Policija omenjene novice ni želela potrditi.