Pred stadionom so že številni pustili cvetje v spomin žrtvam. Foto: Reuters
Pred stadionom so že številni pustili cvetje v spomin žrtvam. Foto: Reuters
Vichai Srivaddhanaprabha (levo) na eni izmed tekem kluba, ki je pod njegovim vodstvom osvojil tudi prvi naslov prvaka angleške lige. Foto: Reuters

Nesreča se je zgodila okoli 20.30 po krajevnem času, približno uro po koncu tekme. Po vzletu s sredine nogometne zelenice se je helikopter le nekaj minut pozneje zrušil na drugi strani stadiona, blizu parkirišča na severovzhodnem delu stadiona. Vzrok nesreče še ni znan.

Reuters poroča, da je bila poleg tajskega milijarderja v helikopterju tudi njegova hčerka, dva pilota, ter še ena oseba, katere identiteta za zdaj še ni znana. Za zdaj še ni znano, ali je kdo od peterice nesrečo preživel.

Kot poroča Guardian, ni znano, ali je pri zrušitvi na parkirišče helikopter pod seboj pokopal še koga, preden je zagorel.

"Videl sem Kasperja Schmeichla teči s stadiona, za njim pa potem veliko varnostnikov in drugih," je dejal eden izmed navijačev kluba. Po navedbah druge priče se je helikopter dvignil s sredine nogometne zelenice, potem pa je motor ugasnil in helikopter se je začel brez nadzora vrteti, nato pa je zgrmel na tla. Eden izmed dveh policistov v bližini naj bi stekel do helikopterja in skušal razbiti okno na njem, potem pa sta se ob izbruhu požara in eksploziji oba umaknila, je še navedla priča.

60-letni milijarder je leta 2010 za Leicester City odštel 39 milijonov funtov tedanjemu lastniku Milanu Mandariću, sedanjemu predsedniku ljubljanske Olimpije. Redni gledalec tekem kluba, s čimer si je pridobil veliko simpatij, se je po koncu tekem običajno vračal v London s helikopterjem. Pod njegovim vodstvom je klub doživel renesanso in leta 2016 osvojil tudi prvi naslov v Premier League.