Na proslavi sta bila tudi Tadić in Dodik. Foto: EPA
Na proslavi sta bila tudi Tadić in Dodik. Foto: EPA

Med nedeljskim varnostnim pregledom v dvorani Borik so odkrili tri kilograme plastičnega razstreliva, eno ostrostrelsko puško, dve avtomatski puški, dve puški škorpion, dušilec in 400 nabojev različnih kalibrov, poročajo banjaluške Nezavisne novine.

Vse je bilo dobro skrito v prostoru za novinarje nad južno tribuno dvorane.

Neimenovani vir blizu policije je za časopis povedal, da so bili pred nekaj dnevi v bližini dvorane zaustavljeni pripadniki skrajnega islamskega gibanja vahabitov, ki naj bi pred dvorano čakali nekoga.

V ponedeljek je v omenjeni dvorani potekala slovesnost ob 20-obletnici Republike srbske, ki sta se je udeležila tudi Dodik in Tadić, zaradi česar nekateri že namigujejo, da je policija preprečila napad na oba voditelja.

Direktor policije Republike srbske Gojko Vasić je povedal, da se do konca preiskave še ne more govoriti, ali je bilo orožje namenjeno za teroristični napad ali za atentat na katero izmed znanih osebnosti na slovesnosti.

Pojasnil je, da orožja niso odkrili na podlagi kakšnega namiga ali obveščevalnih podatkov, ampak med običajnim varnostnim pregledom.