Odgovornosti za napad na sodišče ni prevzel še nihče. Foto: Reuters
Odgovornosti za napad na sodišče ni prevzel še nihče. Foto: Reuters

"Začelo se je s streljanjem dveh ali treh napadalcev, sledili pa sta samomorilski eksploziji, v katerih je umrlo 11 ljudi, najmanj 24 pa je bilo ranjenih," je sporočil načelnik policije v Islamabadu Sikandar Hajat in dodal, da so drugi napadalci pobegnili. Napadalcev, ki so obkolili sodišče, nato pa vdrli vanj in začeli streljati, je bilo približno 15.

Število mrtvih je potrdila še tiskovna predstavnica pakistanskega inštituta za medicinske vede Aješa Isani, ki je povedala, da so na inštitut pripeljali 20 ranjenih, polovica med njimi jih je v kritičnem stanju. Ulice okoli napadenega sodišča so po napadu zaprli, policija in paravojaške sile pa so začele izvajati preiskave. Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče.

Napad le dva dni po začetku premirja
Napad se je zgodil le dva dni po tem, ko so pakistanski talibani razglasili enomesečno premirje, da bi omogočili nadaljevanje zastalih mirovnih pogajanj s pakistansko vlado. Čeprav Pakistan že od leta 2007 pretresajo napadi talibanskih upornikov, so bili napadi v prestolnici v zadnjih dneh razmeroma redki.