Pogled na dim, ki se vali iz hotela. Foto: Reuters
Pogled na dim, ki se vali iz hotela. Foto: Reuters

Dve raketi sta zadeli hotel Kasr v Adnu, ki je sedež vlade od sredine julija, ko so provladne milice in vojska ob pomoči koalicije pod vodstvom Savdske Arabije uporne hutijevce pregnale iz Adna, drugega največjega jemenskega mesta.

Prestolnica Sana je v rokah hutijevskih upornikov.

V ločenem raketnem napadu je bila tarča obstreljevanja bližnja vojašnica provladnih sil, a je po navedbah prič niso zadeli. Tamkajšnji mediji medtem poročajo, da sta bili tarči obstreljevanja dve poslopji, v katerih so častniki iz Združenih arabskih emiratov. Ubitih naj bi bilo najmanj 18 ljudi.

Vse slabše razmere v mestu
Jemenski predsednik Abedrabo Mansur Hadi, ki je zaradi napredovanja hutijevcev pobegnil v Savdsko Arabijo, je obiskal Aden konec septembra, a se je nato vrnil v Savdsko Arabijo.

Mesto se spopada z vse slabšimi varnostnimi razmerami. Prebivalci opozarjajo na kaos in brezvladje, medtem ko se po ulicah sprehajajo pripadniki mednarodne teroristične mreže Al Kaida in jemenske veje IS-ja. Po podatkih ZN-a je bilo v pol leta konflikta v Jemnu ubitih skoraj 4.900 ljudi, od tega 2.200 civilistov.