Svet
Salisbury
Pokrita klop v Salisburyju, kjer so v nedeljo našli nezavestna Sergeja Skripala in njegovo hčerko Julijo. Primer preiskuje več sto detektivov, forenzikov, analitikov in obveščevalcev. Restavracija Zizzi in pub blizu klopi, kjer so našli Skripala in njegovo hčerko in ki naj bi ju obiskala pred tem, sta še vedno zaprta. Foto: Reuters
Pub
Pub Bishop's Mill, ki naj bi ga v nedeljo popoldne obiskala Skripalova. Foto: Reuters
Aleksander Skripal
Grob Skripalovega sina Aleksandra v Salisburyju. Aleksander je umrl julija lani zaradi okvare jeter med obiskom St. Peterburga. Foto: Reuters

Dodaj v

Ruski vohun Skripal zastrupljen z redkim živčnim strupom

Policist, ki je prvi prišel na "kraj zločina", v resnem stanju
7. marec 2018 ob 19:33,
zadnji poseg: 7. marec 2018 ob 20:11
London - MMC RTV SLO

Britanske oblasti so sporočile, da je bil nekdanji ruski vohun Sergej Skripal, ki so ga v nedeljo skupaj s hčerko našli nezavestnega na klopi pred nakupovalnim središčem v Salisburyju na jugu Anglije, zastrupljen z živčnim strupom.

66-letni Skripal in njegova 33-letna hčerka Julija sta še vedno v kritičnem stanju, zelo resno pa je tudi zdravstveno stanje policista, ki je prvi prišel k zastrupljenima Rusoma.

Primer obravnavamo kot poskus umora
"Vsi simptomi kažejo na to, da sta bila oba zastrupljena z živčnim strupom, zato primer obravnavamo kot poskus umora,"
je dejal predstavnik londonske policije Mark Rowley, ki ni pojasnil, niti za kateri strup je šlo niti kako je bil uporabljen. Rowley je dodal, da zdravje prebivalcev na območju ni ogroženo.

Strup sposobno izdelati le nekaj laboratorijev na svetu
Že pred tem pa je urednik časnika Sun Tom Newton Dunn na Twitterju zapisal, da je bil "Skripal zastrupljen z redkim živčnim strupom, ki ga je sposobno izdelati le nekaj laboratorijev na svetu". Dunnu naj bi informacijo sporočil vir iz varnostno-obveščevalnih krogov.

Skripal leta 2006 v Rusiji obsojen zaradi izdaje; Putin napovedal maščevanje?
Skripal je bil častnik ruske vojaške obveščevalne službe GRU, leta 2006 pa je bil v Moskvi obsojen na 13 let zapora zaradi izdaje, ker je od 90. let britanski obveščevalni službi MI6 za plačilo posredoval informacije o identiteti ruskih tajnih agentov, ki so pod krinko delovali v Evropi. Takrat so mu tudi odvzeli čin. Leta 2010 ga je Moskva s še tremi zaporniki izpustila v zameno za deset ruskih vohunov, ki so delovali v ZDA. Menjava vohunov je potekala na letališču na Dunaju. Po poročanju britanskega časnika Telegraph je takratni in zdajšnji ruski predsednik Vladimir Putin napovedal, "da bodo dvojni vohuni plačali za izdajstvo svojih prijateljev in bratov v orožju".

Skripalu v zadnjih letih umrli žena, sin in starejši brat
Skripal se je po izmenjavi zatekel v Veliko Britanijo, kjer naj bi na vojaških akademijah tudi predaval o ustroju ruske vojaške obveščevalne službe GRU. Hčerka Julija je živela v Moskvi in je očeta redno obiskovala. So pa v zadnjih letih Skripalu umrli žena, starejši brat in sin Aleksander. Sorodniki menijo, da v sumljivih okoliščinah. 43-letni sin je umrl julija lani med obiskom St. Peterburga zaradi okvare jeter, žena pa leta 2012 zaradi raka. Oba sta pokopana v Salisburyju.

Johnson žuga Rusiji, ta zanika vpletenost
Britanski zunanji minister Boris Johnson je v torek napovedal povračilne ukrepe, če se bo izkazalo, da za poskusom umora stoji Rusija. Moskva je zanikala vpletenost. Uradni govorec Kremlja Dmitrij Peskov je izjavil, da je Rusija pri preiskavi primera pripravljena sodelovati z britanskimi oblastmi. Primer Skripala sicer spominja na smrt ruskega vohuna Aleksandra Litvinenka, ki je leta 2006 umrl zaradi zastrupitve z radioaktivnim polonijem. Litvinenko je na smrtni postelji za zastrupitev obtožil ruski politični vrh, ki pa je vse obtožbe zanikal ...

Strupi ustavijo delovanje živčnega sistema in telesnih funkcij
Živčni strupi so izredno strupene kemične snovi, ki ustavijo delovanje živčnega sistema in telesnih funkcij. Med najbolj znane spadajo sarin, tabun in živčni strup XV, s katerim so umorili polbrata severnokorejskega voditelja Kim Jong-nama februarja lani na letališču v Kuala Lumpurju. Ti strupi pridejo v telo z vdihavanjem ali skozi kožo. Simptomi so pekoče oči, bolečine, kašelj, težave pri dihanju, ki lahko hitro privedejo do izgube zavesti ali krčev ter smrti.

A. V.
Prijavi napako
Komentarji
Orionstar
# 07.03.2018 ob 20:12
Vohunske igre so zmeraj nevarne in izdaja se lahko plača z življenjem. Vsak vohun to ve. Kaj je tu čudnega??
bicesniga
# 07.03.2018 ob 19:41
Vsi simptomi kažejo na to, da sta bila oba zastrupljena z živčnim strupom.Ni pojasnil, niti za kateri strup je šlo, niti kako je bil uporabljen. Dunnu naj bi informacijo sporočil vir iz varnostno-obveščevalnih krogov.Da ga je sposobno izdelati le nekaj laboratorijev na svetu.

Kake race, pa to crkneš od smeha...
grenadir
# 07.03.2018 ob 20:58
Evo.. Še dobro, da imamo Tov. Putkaka... On že ve, da je Putin ubil vohuna, dva tedno pred volitvami v Rusiji.. Ni kaj. Temu se reče strategija.. Šparaš enega vohuna 13 let, zato, da ga lahko tik pred volitvami ubiješ in s tem povečaš svojo priljubljenost...
borut-blas
# 07.03.2018 ob 20:53
anarhija 100% imaš prav
ljudje v slovanskih državah bi morali zahtavati od politike , da se celotni slovanski svet poveže
kdo na zahodu nas je kdajkoli podpiral ?
slovani smo za zahodnjake evropski indijanci - treba nam je pobrati zemljo in nas strpati v rezervate
amapak zaradi rusov jim to ni uspelo in jim nikoli ne bo !
borut-blas
# 07.03.2018 ob 20:43
pred volitvami bo putin jasno zastrupljal svoje sovražnike ..
jasno da bo utrdil svojo moč će bo zastrupil bivšega vohuna
ta vohun je bil izrednega pomena za britansko obveščevalno službo
MI6 je takorekoč obglavljena ....
kako je ta putin prebrisan, saj ve da mu ne morejo nič dokazati
...........
ampak, kaj pa če slučajno ta bivši vohun ni bli več koristen britanski obveščevalni službi ?
je putin opravil delo brez veze?
to pa me muči , zakaj bi to delal ?
putin je res ena sama skrivnost !
jarovit
# 07.03.2018 ob 22:25
@Pac-Man
# 07.03.2018 ob 21:39
Ne ni, gre za rezultate ruskih eksperimentov z branjem misli.
-------------------------------------
hahahahahahahahahahahahahaahaha. Boris RATNIKOV. Ta med mnogimi neumnostmi pravi tudi, da Putin nekje v morskih globinah trenira velikanske hobotnice telepatskih sposobnosti,bla,bla,bla.
bleeeee
# 07.03.2018 ob 20:16
Zanimivo pa, da MMC v tem primeru ne uporablja "naj bi bil" in kaj podobnega čeprav še vzrok njunega stanja ni ugotovljen.
-----------
Ne gre za nobeno zaroto. Princip je v bistvu zelo preprost. Če novinar citira izjavo in v glavnem stavku povedi nakaže avtorja izjave, potem "naj bi" ni potreben, ker je že iz glavnega stavka razvidno, da ne gre za dejstvo, ampak za poročan navedek.

Primer iz članka: Že pred tem pa je urednik časnika Sun Tom Newton Dunn na Twitterju zapisal, da je bil "Skripal zastrupljen z redkim živčnim strupom, ki ga je sposobno izdelati le nekaj laboratorijev na svetu".

Če pa v povedi zapišeš samo izjavo, ne da bi bilo razvidno, da gre za citat, kar se pogosto zgodi, kadar citiraš več izjav zaporedoma in je slogovno neustrezno konstatno pisat "je rekel/je dejal/je izjavil/je povedal", uporabiš "naj bi" zaradi razlikovanja med dejstvi in izjavami.

Primer zgoraj: Dunnu naj bi informacijo sporočil vir iz varnostno-obveščevalnih krogov.
grenadir
# 07.03.2018 ob 22:38
Ne trobezljaj Pac-Man... In če bi napisal 2422 stopnj in, da je Cirkonijev kvarc in ne samo Cirkonij, bi ti spet iskal dlako v jajcu... Govorim o principu, za kaj več sem prepričan, da ti bodo na ameriški ambasadi vse razložili...To je, kot sem že večkrat napisal tvoj osnovni problem.. Sam konstantno navajaš polresnice laži in manipulacije.. Pri drugih se pa obesiš na neiospodbitne dokaze ali vsaj dve priči, .... Tako da tokrat res zadnjič... L.P.
generacija56
# 07.03.2018 ob 21:37
Komentatorje bi spomnil, kaj je sposobna Velika Britanija.
Ker je bila Dijana noseča z Arabcem...
Pospraviti enega odsluženega vohuna s katerim lahko zasujejo zahodne medije, celo MMC ima sedaj materijo za objavo trikrat na dan?
Tombola!
pancho
# 07.03.2018 ob 21:36
Policist je imel smolo, ker ni imel Bele čelade
generacija56
# 07.03.2018 ob 21:16
Nekaj komentatorjev tukaj je izgleda dovolj čilih in mladih, da bodo dočakali dan, ko nikomur ne bo več mar in se bodo znašli na ruski meji, ko bo ameriški general ukazal napad.
In to bo zadnje, kar bodo videli v življenu.
Ker danes ne premorejo dovolj razuma, kaj se dogaja.
Kaj je propaganda, zakaj se je žrtvovalo Pearl Harbour WTC nebotičniki.
Zelo žalostno, da nekateri ne razumejo, kako je Hitler prepričal Nemce, da so s takšno vnemo napadli Evropo. Da so nadljudje, upravičeni, da vladajo drugim.....
Rusi pa so na tapeti že stoletja...
Madmousele Albright je ena redkih, ki je povedala javno.
Rusija je prevelika za eno državo...
Ampak, nekaterim tukaj, ki so kandidati za klone bodočih ovc, še niso dojeli...
Druga Švica
# 07.03.2018 ob 21:10
Še vedno mi ni jasno zakaj bi Rusi zastrupili nekoga, ki ga že imeli zaprtega doma. Nihče ne bi niti slišal zanj, če bi ga takrat Rusi zastrupili. Poleg tega so naslednji dan volitve, poleti pa SP v nogometu.
In da bi Rusi v teh okoliščinah zastrupili človeka sredi Anglije? Zakaj že?
ibro2
# 07.03.2018 ob 20:33
angleži podtikajo rusom slabši so kot podlasice aja žalim poddlasice p.s. oprstite pravopisu
bobby8
# 07.03.2018 ob 22:57
No tukaj imamo še enega angelčka,ki je priznal da je lagal :-)

Lahko ugibate iz kje prihaja ta mož.
a.)Rusije
b.)Velike Britanije
c.)Kitajske
d.)ZDA
___________________________________

BRAVO
Tako je Pac-Man je pravilno odgovoril na vprašanje!!!!!
Pravilen odgovor je b.)Velike Beritanije
Vse čestitke v imenu uredništva MMC
themetun
# 07.03.2018 ob 21:56
Boris žuga Rusom.
generacija56
# 08.03.2018 ob 08:01
Fiziki, ali pa ruski genij, ki je Rusiji zagotovil tako veliko prednost na področju torpedov, da so ga ameriški agenti ubili na vlaku Moskva - St.Petersburg pred leti...
Nikoli nič prebrali v zahodnih medijih...
Če hočejo, naredijo to potiho...
mb128
# 07.03.2018 ob 23:17
No Pac(ov) že zopet piše kakor mu paše oz. kakor mu veleva njegov pogled na svet ali kakor so mu morebiti ukazali! Mislim od kdaj pa je res čisto vse na netu Pac(ov)?! Mar to pomeni da na tem svetu glede tega ni nobene skrivnosti več?! Mislim v članku je navedeno da sta tale dva bila zastrupljena z zelo redkim živčnim strupom. Če ne drugega le zakaj niso navedli imena tega strupa Pac(ov)? Pa še ena podrobnost glede tega. Glede vseh stvari, ki vsebujejo več sestavin se da točno z analizo ugotoviti kje je bila ta sestavina narejena. Veš to je tako kot pri metku da se točno ugotoviti iz katere cevi je bil izstreljen zato se da tudi ugotoviti od katerega laboratorija izvira ta živčni strup. Zato ne bluzi ali celo ne zavajaj Pac(ov) ker o teh stvareh očitno nimaš pojma od pojma in de facto samo manipuliraš. Za kaj se je tukaj dejansko šlo pa midva ne bova nikoli izvedela tako kot tega ne bodo zvedeli tudi tisti ki so živi dandanes po vsej verjetnosti pa tega ne bodo zavedela niti nadaljna pokolenja. Tukaj gre ja za obveščevalne službe, agente in tukaj gre za zelo umazane zadeve, ki morajo očem navadnih ljudi ostati skrite! Mislim že prej sem zapisal moje domneve in to je tudi največ kar lahko zapiše navadni človek. Zapisi v stilu najbolj toploti odporna zlitina pa so znak čiste prepotence, najivnosti, zavajanja in/ali še marsičesa drugega. Svetoval bi ti da preprosto umolkneš vsaj za nekaj časa!
bobby8
# 07.03.2018 ob 22:46
No tukaj imamo še enega angelčka,ki je priznal da je lagal :-)

Lahko ugibate iz kje prihaja ta mož.
a.)Rusije
b.)Velike Britanije
c.)Kitajske
d.)ZDA
m72
# 07.03.2018 ob 22:07
"Angleški vohun!"

Ki so ga angležarji zastrupili. Kot so že prej Litvinenka.
niss9x
# 07.03.2018 ob 21:48
Ko so v kremlju razmišljali kako bi ga likvidirali,so si rekli.Zakaj hudiča nebi uporabili silno redkega živčnega strupa?
Kekec99
# 07.03.2018 ob 21:25
Angleški vohun!
evaevi
# 08.03.2018 ob 07:55
Dvojni vohuni ponavadi vejo, v kaj se spuščajo :)
malo težje pa to predvidijo fiziki, recimo tisti trije umorjeni v Iranu, ker so preveč znali,
ne izdali
bobby8
# 08.03.2018 ob 00:21
Pac-Man
Ker mu je vsak agent MI6 pokazal osebno izkaznico?
-------------------------------------
Brez skrbi da je imel dovolj informacij o njih drugače se nebi šel takih igric ker ravno neumni pa vendarle niso.

Fant to ni kot tvoje trolanje na forumih. :-)
Bivši uporabnik
# 07.03.2018 ob 22:23
Dobro, da je redek strup... in ne gost :D
grenadir
# 07.03.2018 ob 22:17
Aja.. Da dodam... Jedrski plin ujet v Zirkonij nima nobenega tunanjega sevanja.. Čeprav je malo smešno, da bi bilo to pomembno pri jedrski glavi, ..hehehe... Da pa so to tehnologije , ki so jih poiskušali razvijati tako Američani, kot CCCP že pred 50 leti, je pa tudi res... Problem, kot sem rekel je vedno bil v materijalih in ne tehnologiji...
grenadir
# 07.03.2018 ob 21:44
"Lahko našteješ dvojne vohune, ki so jih pobile demokracije?"..hahahaha.. Jasno, da jih lahko... Sam, saj veš kako je... GOOGLE nas vse spremlja in gleda...hahaha.. Moram rečt, da si me dobr nasmejal...Daj še kakšno tako...
vipmit
# 07.03.2018 ob 20:44
Sedaj razumem zakaj naši obveščevalci na SOVI stavkajo.
evaevi
# 08.03.2018 ob 08:06
no, včasih pa kakšen umirajoči agent pred smrtjo kaj pove, npr tale upokojeni M5 agent Hopkins :

https://www.youtube.com/watch?v=L6eTKqx9
_rE&t=39s
bobby8
# 08.03.2018 ob 00:07
Pac-Man
Ker njegov odnos z britanskimi obveščevalci je šel nekako takole - oni so mu plačali, on pa jim je zaupal identitete ruskih vohunov in virov.
-------------------------------
Ja vendar je vedel kako in komu je posredoval informacije.

Sicer pa o izdajalcih nimam lepega mnenja tako da ga je lahko zaradi mene tudi FSB.
Tega jim nebi zameril. :-)
bobby8
# 07.03.2018 ob 23:08
K_ris
Je še komu to sumljivo?
-------------------------------------------
Vsakega dvojnega agenta običajno čaka podobna usoda kot je Sergej Skripal ali Litvinenka,
In običajno likvidirajo takšne prav te varnostne službe ki jim izdajajo v tem primeru je to Britanska M6 to pa zato,ker jim ni več koristen ima pa preveč informacij o delovanju te službe v tem pšri9meru (M6)

Torej če pogledamo logično Rusiji ni mogev prav nič več škodovati,ker ni prišel do nobenih informacij več!!!!!
Tukaj je lahko škodoval še najbolj M6 in logično da so se jih prav oni tudi rešili!!!!!

Ti je še kaj sumljivo????????????
grenadir
# 07.03.2018 ob 22:12
1) Kje mislijo to testirat? Stvar ima močno radioaktiven izpuh ter se je ne da ustavit." Saj se ne mislim spuščat v razpravo z Hollywoodskim vernikom pa naj bo vseeno..... Dreba je najprej vedet, da ni zgolj tehnologija tista , ki je pripeljala Ruse daleč pred Američane kar se visoke vojaške tehnologije tiče, pač pa materijali... Samo na hitro ker se z Pac Manom res nima smisla ukvarjati... Jedrsko gorivo je lahko v tekočem, trdnem ali plinskem stanju... In mali jedrski rektor, ki poganja Avantgard, je plinski, narejen tako , da so v Zirkoniju ujeti balončki z jedrskim plinskimi balončki... Zakaj Zirkonij.. Zati, ker prenese temperaturo do 10 000 stopinj, pa vseeno lahko zdrži tak motorček največ do dve leti, kar pa je za namen Avantgarda povsem dovolj..... Večja skrivnost je, kako je narejena plazma v kateri leti Avantgard ...Plazma namreč preprečuje kakršno koli detekcijo.. Ne radarsko in netemperaturno...Naj bo dovolj... Kdor hoče lahko izve večinino, kar se ve o novih ruskih orožjih.. In nojevsko ameriško obnašanje tu seveda ne bo pomagalo kaj dosti...
J@st
# 08.03.2018 ob 12:30
Olorin
# 07.03.2018 ob 23:00
Prijavi neprimerno vsebino
Da malo pljunem na karbit:

@J@st
"Ko se bo izvedlo da je zastrupil z uporabo prekomerne količine droge, ki jo poskusil skupaj s tridesetletnoo ljubico, se boste poniknili kot ponavadi."
-----------------------
Ker me visi za tega britanskega vohuna...nezanimiv...je jasno? Celo vesela sem)))
Sem lepo napisala da to je moja verzija.
Še vedno pišejo o isti droge, ampak nabijajo da je bila v spreju.
Nabolj me veseli, ker nimajo nič, ampak obtožujejo Rusijo.
Kekec99
# 08.03.2018 ob 06:27
@Pac-Man
Če bi se jih lahko preštevalo kar tako, najbrž da ne bi bili tajni?
bobby8
# 08.03.2018 ob 00:16
Pac-Man
Ker njegov odnos z britanskimi obveščevalci je šel nekako takole - oni so mu plačali, on pa jim je zaupal identitete ruskih vohunov in virov.
---------------------------------------
In koliko ruskih vohunov je zaradi tega izgubilo življenje???????
bobby8
# 07.03.2018 ob 23:56
K_ris
Pa ne pravim, da ni mogoče, da po nekem naključju tako hudo zboliš ravno med dopustom. Pravim pa, da je imel bistveno večjo verjetnost, da bi se mu to zgodilo doma v VB - pa se mu ni.
---------------------------------------
Jaz pri takih službah ne delam nobene razlike.
Vse se ukvarjajo z istimi stvarmi in vse delujejo enako (špijonaža,likvidacije......) pa naj bo to CIA,FSB ali M6.
Dvomim da bi se katero od teh maščevala družinskim članom razen če so slučajno kje blizu ali so kako drugače nevarni.
To je bolj podobno mafiji. :-)
mb128
# 07.03.2018 ob 23:53
Pac(ov)
Ne vem, morda se motim morda si ti ekspert vseh ekspertov, prvi vseved na tem svetu! Le kdo ti je dal stekleno kroglo? A morda uporabljaš kaj drugega, a si morebiti obiskoval in seveda uspešno končal tečaj "gledanja na daljavo"?!
Kaj bom storil ko bo znano ime strupa. Po vsej verjetnosti nič ker vsaj zagotovo ne bom mogel vedeti, da ga lahko rusi edini, ki ga proizvajajo na tem svetu. To je ad 1. Ad 2 bi bil, da nikoli ne bom dobil vzorca tega strupa, da bi lahko ugotovil od kod izvira!
Še kaj?! Mislim a ti še ni jasno da vedno bolj toneš v lastno greznico?! Le kako, le zakaj si tako nehuman do samega sebe?!
bobby8
# 07.03.2018 ob 23:46
Pac-Man
In kake informacije o delovanju službe bi imel njihov ruski vir?
------------------------------------------
Nisi razumel.
Imel je preveč informacij o načinu delovanja M6.
In prav lahko bi zopet prestopil in bi te informacije delil še s kom to bi bil pa lahko problem.
Vsaj veš:
Če nekdo izda najbližjega kako bi mu lahko zaupal,da ne bo še tebe?!
bobby8
# 07.03.2018 ob 23:30
K_ris
Glede Skripala sta zame možni obe teoriji. Rusi so ga nekoč že imeli možnost bolj potiho spraviti s tega sveta, ko je bil pri njih v zaporu. Interes, da se ga pospravi, bi lahko imel tudi kak drug vohun, ki bi se bal, da ga Skripal izda. Tako da jaz v tem primeru ne bi kar takoj obtožil Rusije za (poskus) likvidacijo, kot bi se zdelo na prvo žogo.
-----------------------------------------------
No pa sva si prišla blizu.
In tukaj je defenetivno samo politična manipulacija in nič drugega!!!!!!!
Pa naj bo tisto nesrečno letalo MH17 sestreljeno nad Ukrajino ali primer Litvinenko............
Prepričan sem pa da vse o vsem vedo CIA,FSB,M6,Mosad...........Vendar nikoli se ne izdajajo med sabo!!!!

Kot je rekel oče Alexandra Litvinenka:
Če ga je odstranila FSB zaradi tega,ker je izdal Rusijo so naredili povsem pravilno!!!!!
K_ris
# 07.03.2018 ob 23:19
@bobby8

Glede Skripala sta zame možni obe teoriji. Rusi so ga nekoč že imeli možnost bolj potiho spraviti s tega sveta, ko je bil pri njih v zaporu. Interes, da se ga pospravi, bi lahko imel tudi kak drug vohun, ki bi se bal, da ga Skripal izda. Tako da jaz v tem primeru ne bi kar takoj obtožil Rusije za (poskus) likvidacijo, kot bi se zdelo na prvo žogo.

Mi je pa sumljivo, da njegov sin zaradi odpovedi jeter umre ravno med obiskom Rusije.
bobby8
# 07.03.2018 ob 22:58
Pac-Man
Za to izkrivljanje resnice mu je žal.
------------------------------
Bogi bogi lažnivec :-)
Bivši uporabnik
# 07.03.2018 ob 22:47
Pred leti pa je bil Litvinenko zastrupljen s Polonijem, ki tudi ne prikaplja kar iz flaške.
grenadir
# 07.03.2018 ob 21:57
Ko so v kremlju razmišljali kako bi ga likvidirali,so si rekli.Zakaj hudiča nebi uporabili silno redkega živčnega strupa?",,, Jp.. In zraven dejmo še dva, da bo ja zihr...
Olorin
# 07.03.2018 ob 21:45
Se dobro da berem komentarje, sicer bi kaj lahko mislil, da imajo res Rusi kaj s tem.
Kekec99
# 07.03.2018 ob 21:41
@Pac-Man
Bla, bla, bla, ... Putin je vojne željnim zaprl usta z predstavitvijo novih raket. Lahko bi rekli da Putin pelje karavano, psi pa lajajo.
grenadir
# 07.03.2018 ob 21:38
Jp.. Kot nam je omenil modri Pac Man, so bile žrtve tudi pri nedolžnih opazovalcih... Vsekakor lahko v celi akciji najdemo neizpotbiten podpis FSB, spetzgrupe Vympel...
jarovit
# 07.03.2018 ob 21:32
Kdo že si je izmislil izraz "kolateralna škoda"
grenadir
# 07.03.2018 ob 21:25
"Po poročanju britanskega časnika Telegraph je takratni in zdajšnji ruski predsednik Vladimir Putin napovedal, "da bodo dvojni vohuni plačali za izdajstvo svojih prijateljev in bratov v orožju". ... In britanski Telegraph je vsekakor verodostojen vir, ki mu lagko verjamemo na besedo ali kako... Se pravi.. Putin bo pobil vse dvojne vohune za izdajo ( kar je mimogrede povsem normalno tudi v demokracijah ) in to je Telegraph seveda zvedel iz prve roke, trako da mu vsekakor lahko verjamemo...
grenadir
# 07.03.2018 ob 21:11
"Preveru genetski material Slovencev in videl bos kdo so nasi bratje. Glede na tvoje parole, bos razocaran."... Mislim, da je Anar Hija bolj mislil, na to, da rade volje menja ves Hollywood za enega Dostojevskega, kot na diapazon haplo-grup pri Slovencih...
jarovit
# 07.03.2018 ob 20:58
@bleeeee
# 07.03.2018 ob 20:16
Mnenje o tem kaj mislim sem napisal v prejšnjem komentarju. Menim pa, da si RTV ne sme privoščiti nivoja rumenega tiska in postaviti v naslov in podnaslov trditev nekega "naj bi" vira.

Tudi ni res, da britanske oblasti trdijo, da sta bila zastruplena z živčnim strupom saj v nadaljevanju priše: "Vsi simptomi kažejo na to, da sta bila oba zastrupljena z živčnim strupom, zato primer obravnavamo kot poskus umora," je dejal predstavnik londonske policije Mark Rowley,
25kur
# 07.03.2018 ob 20:55
kaj je pa izdajal, z izdajalci vedo kaj jih čaka
Kazalo