Policija v Queensu pred zasebnim domom, v katerem naj bi potekalo tudi neprijavljeno dnevno varstvo otrok. Foto: Reuters
Policija v Queensu pred zasebnim domom, v katerem naj bi potekalo tudi neprijavljeno dnevno varstvo otrok. Foto: Reuters
Sosedje sploh niso vedeli, da v sosednji zgradbi poteka varstvo otrok. Foto: Reuters

Napad se je zgodil v newyorški četrti Queens. Policija je prejela klic sosedov, ki so slišali vzklike, v petek zjutraj. V času napada je bilo v stanovanjski hiši, v kateri naj bi delovala neprijavljena dejavnost dnevnega varstva, devet otrok.

Policija je na kraju napada odkrila pet ranjenih ljudi, med njimi tri dni staro novorojenko, ki je bila zabodena v trebuh, poškodbe v trebuh je utrpela tudi 20 dni stara deklica. En mesec stara deklica je imela poškodbe ušes, brade in ustnice. Med ranjenimi je bil tudi 31 let star oče ene izmed deklic v dnevnem varstvu, ranjen je bil v nogo, peta žrtev je ženska, ki je delala v varstvenem domu, utrpela pa je osem vbodov v trup.

Policija pridržala domnevno napadalko
Domnevno napadalko je policija našla v kletnih prostorih. Na tleh je ležala negibno, imela je prerezano zapestje, zaradi česar obstaja sum, da si je rane zadala sama. Reševalcem je uspelo 52 let staro žensko oživiti in prepeljati na zdravljenje v bolnišnico.

Vse tri ranjene deklice naj bi bile v kritičnem, a stabilnem stanju, navaja izjavo policije, ki je v hiši poleg mesarskega noža našla tudi mesarsko sekiro, BBC.

Sosednje niso vedeli za dejavnost v sosednji hiši
Kot je dejala policistka Juanita Holmes, omenjen dnevni center policiji ni bil znan, le leta 2011 so prejeli klic, da se iz hiše sliši kričanje otrok. Nekateri sosedi niti niso vedeli, da v hiši poteka dejavnost varstva otrok. Kot pa je poročal ABC News, naj bi v hiši skupaj z otroki živeli tudi njihovi starši, saj naj bi bila hiša namenjena začasnemu bivanju.