S. in J. Amerika
Ameriški predsednik Donald Trump je imel pred današnjimi vmesnimi volitvami v ponedeljek s svojimi podporniki v treh državah tri zborovanja, na katerih je dramatično svaril, da se v primeru demokratske večine v kongresu ZDA obeta strmoglavljenje v socializem, revščino in kriminal. Foto: Reuters
Demokrate je na predvolilnih zborovanjih podprl tudi nekdanji predsednik Barack Obama. Foto: Reuters
Trump je v manj kot tednu dni opravil 11 predvolilnih zborovanj, na katerih je podpornike pozival, naj se udeležijo volitev in podprejo republikanske kandidate za kongres. V ponedeljek je imel zborovanja v Ohiu, Indiani in Misuriju, opravil pa je tudi nekaj intervjujev ter napisal mnenjski članek za televizijo Fox News. Foto: Reuters
VIDEO
Kongresne volitve v ZDA

Dodaj v

Trump: Mediji iz teh volitev delajo referendum o meni

Facebook blokiral račune uporabnikov zaradi 'grožnje vplivanja na izid volitev'
6. november 2018 ob 07:37,
zadnji poseg: 6. november 2018 ob 13:37
Washington - MMC RTV SLO, STA

Ameriški volivci na vmesnih volitvah odločajo o novih državnih predstavnikih, huda 'bitka' se odvija predvsem za predstavnike v kongresu, kar je še posebej osebno vzel predsednik Donald Trump.

Nova sestava kongresa, v kateri trenutno prevladujejo konservativci, bo vplivala na Trumpov mandat do leta 2020, ko namerava znova kandidirati. V manj kot tednu dni je opravil 11 predvolilnih zborovanj, na katerih je podpornike pozival, naj se udeležijo volitev in podprejo republikanske kandidate za kongres.


V ponedeljek je imel zborovanja v Ohiu, Indiani in Misuriju, opravil pa je tudi nekaj intervjujev ter napisal mnenjski članek za televizijo Fox News, česar ni storil še noben predsednik v zgodovini ZDA, kar kaže na to, da je predsednik kongresne volitve vzel osebno. "Mediji iz teh volitev delajo referendum o meni."

Demokrati, ki si obetajo začetek konca globoke politične krize po Trumpovi zmagi na predsedniških volitvah, razglašajo, da gre za najpomembnejše volitve v sodobni ameriški zgodovini. Trump pa je podpornike na zborovanjih opozarjal, da se v primeru demokratske večine v kongresu ZDA obeta 'strmoglavljenje v socializem, revščino in kriminal'.

FACEBOOK PRED VOLITVAMI BLOKIRAL UPORABNIKE
Facebook je pred ameriškimi vmesnimi volitvami že v ponedeljek blokiral približno 30 Facebookovih računov in 85 računov na Instagramu po opozorilih policije, da bi lahko bili ti povezani s "tujimi osebami", ki poskušajo vplivati na volitve.


Vmesne volitve državnih predstavnikov
Ameriški volivci bodo odločali o zastopstvu vseh 435 poslancev v predstavniškem domu, ki imajo dvoletni mandat, kot tudi 33 od skupaj 100 senatorjev, ki imajo sicer šestletni mandat.

Poleg tega bodo volili še 36 guvernerjev in članov kongresov v zveznih državah, kjer bodo volili tudi župane, državne in lokalne uradnike ter sodnike. Na glasovnicah v 34 zveznih državah je še 157 referendumskih pobud, a z redkimi izjemami bodo kongresne volitve zasenčile vse.

V kongresu prevlada republikancev
Zvezna oblast v Washingtonu je trenutno v rokah republikanske stranke, ki ima predsednika, večino v senatu in predstavniškem domu ter večino devetčlanskega vrhovnega sodišča. Republikanci prevladujejo tudi na položajih guvernerjev zveznih držav in obvladujejo večino državnih kongresov.

Predvolilne ankete kažejo, da imajo demokrati slabe možnosti za prevzem večine v senatu, a zelo dobre za prevzem večine v predstavniškem domu. Tam večinska stranka prevzame vse odbore in predsednik predstavniškega doma iz večinske stranke odloča, o čem bodo glasovali, opozicija pa v nasprotju s senatom nima možnosti blokade.

Agresivna kampanja
Glede na predčasno glasovanje za tokratne vmesne volitve vlada veliko zanimanje. Do zdaj je svoj glas oddalo že več kot 34 milijonov Američanov, kar je precej več kot pred vmesnimi volitvami leta 2014. Morebiten prevzem predstavniškega doma bi demokratom omogočil nadzor vseh odborov ter odločanje o glasovanju, kar bi bila resna omejitev v zakonodajnem procesu za predsednika Trumpa.

Tokratna volilna kampanja je bila celo za ameriške standarde izjemno agresivna. Trump je demokrate obtoževal, da so socialisti in da podpirajo invazijo kriminalcev iz južne Amerike. Še včeraj so tri ameriške televizijske mreže, med njimi celo Trumpu naklonjena televizija Fox, zavrnile predvajanje njegovega plačanega oglasa zaradi rasistične vsebine. Trump v svojem slogu za danes napoveduje zmago, poučeni z izidom predsedniških volitev pa ostajajo pri napovedih izida previdni.

K. Št.
Prijavi napako
Komentarji
pasmaters
# 06.11.2018 ob 07:52
GO Trump!
pohorjezeleno
# 06.11.2018 ob 08:58
A ni zanimivo, da večina mainstream medijev poroča proti Trumpu. Dejansko vsakega, ki pove resnico mediji označite za desnega populista. To je diskreditacija že čisto v kali. Ni mi jasno, kaj hočete mediji doseči.
vERA
# 06.11.2018 ob 09:01
mediji so še edina stvar, ki jo ima kabala v rokah... hvala bogu, da imamo internet, da vidimo, kaj se v resnici dogaja
nemarjak09
# 06.11.2018 ob 08:44
Trump je moj osebni heroj. Cel globalistični liberalni stroj z fake news na čelu dela na polne, pa še vedno mu ne morejo do živega. Komaj čakam da republikanci zmagajo in bodo demokrati lahko spet tulili v nebo in jokali pri mami na kavču.
Lovec
# 06.11.2018 ob 07:56
Ne razumem, a samo te volitve prejšnje pa niso bile. Če prav vem imajo republikanci večino kar nekaj časa, kaj to pomeni svojevstvo nezaupanje Obamovi politiki ?

Spet enoumno naročeno ideološko enostransko poročanje.
brehme
# 06.11.2018 ob 08:34
Pristranski članek, se strinjam s prejšnim9i koimentatorji, tako kot vsi ko se gre za Trumpa. Medtem gospdarska rast v ZDA....bravo Trump.
kislec
# 06.11.2018 ob 08:04
Edi ima že spisani obe inačici povolitvenega poročanja - zmagoslavno in potrto.

Priporočam mu, da naj ta potrto izbrusi slogovno in pravopisno - da bo vsaj po tej plati naredil vtis
uizzi
# 06.11.2018 ob 08:27
:)

Kakšna jegulja in hinavec.

Na vseh predvolilnih zborovanjih je govoril, da je glas za republikance, glas zanj.

Ko je pa dojel, da obstaja možnost, da izgubijo, je obrnil ploščo in medije obtožil, da delajo iz volitev referendum o njemu. Gabi se mi!
GeorgeB
# 06.11.2018 ob 08:34
Vedno smo imeli Američane za ne prav razgledan in nebrihten folk... Da so pa tako pritlehni, si pa nisem predstavljal.
PONOS
# 06.11.2018 ob 08:23
Ameriška politika je skorumpirana do obisti,lobiji in ultrabogati plačujejo v ozadju miliarde da politiki poskrbijo za njihove interese.
Navsden volilec je le okras v mašineriji.
KLIPAN
# 06.11.2018 ob 08:01
Vsekakor navijamo za najzvestejšega, najtesnejšega..... prijatelja Saudijcev!!!!!!! :))
dejko
# 06.11.2018 ob 07:48
...to bo presenečenje, ko bo Trump zagotovil zmago republikancem...

USA v vsem svojem celofan sijaju
svabo
# 06.11.2018 ob 09:29
Jaz samo še debelo gledam. Torej po interpretaciji nekaterih tukaj gor je resnica v bistvu hujskanje in sovraštvo. Torej je resnica, da vsak človek, ki prihaja živet v drugo državo je lopov, posiljevalec, morilec. Zanimivo bo videti, kako bo ta trend se prenesel na Evropska tla. Torej v bližnji prihodnosti bo napr. Avstrijski premier Kurz izjavil za Slovenske priseljence v Avstriji, da so lopovi, posiljevalci in morilci. Da želijo povzročiti samo zlo. To je tlakovanje nove Evrope, kot ga očitno podpirate tukaj gor nekateri. V smislu, lahko nas gazijo v Avstriji, ampak mi bomo pa gazili v Sloveniji....... Kakšna nora zabloda.
seba goričan
# 06.11.2018 ob 08:29
Trump je Gospod
Gautama
# 06.11.2018 ob 08:34
Mislim, da tega niso naredili mediji, ampak on sam.

Meni se kar ni jasno, kako lahko umsko zdrava oseba v njem prepozna uravnovesenega in inteligentnega cloveka.

Diskurz na vseh nivojih strmoglavlja v poden od podna.
Primitivizmi, natolcevanja, lazi, obrekovanje, izmisljotine.
Glavni argument pa vedno: To si ti, kaj sem pa jaz!
Mi smo to v vrtcu prerasli ...
Gautama
# 06.11.2018 ob 09:42
Meni se ta clanek ne zdi neobjektiven.

Mi lahko nekdo razlozi, zakaj naj bi bil vsak clanek, ki Trumpa ne casti po bozje, neobjektiven?
Brez napak je?
Ni dramaticen?
Clovek je v clanku CITIRAN.
Navedena so DEJSTVA.

Tudi g. Zitnik, ki naj bi bil neobjektiven, gledal sem njegov zadnji prispevek in nisem nasel ene same neobjektivne besede. Se omenil je, da je gospodarstvo v razcvetu in da ljudje volijo tako, da se potipajo za denarnico.

Ne razumem.
Jakob Mali
# 06.11.2018 ob 09:35
GO Trump!

Mi lahko našteješ tri razloge zakja ga podpiraš oziroma se ti zdi njegova politika koristna (za nas)?
G.Bruno
# 06.11.2018 ob 09:34
seba goričan
Trump je Gospod
Ja, če je po novem "gospod" oznaka za lažnivca in prevaranta, ki grabi ženske za mednožje. A lahko vsakega, ki me kliče "gospod" tožim?
royayers
# 06.11.2018 ob 08:46
Trump je pa iz predsedniskega mandata naredil neskoncno volilno kampanijo...
PONOS
# 06.11.2018 ob 08:04
Iluzija in isti šmorn nepomembno kdo zmaga obe stranki so del istega kovanca.To je tako.kot bi Kim jong un ustanovil dve stranki..in poslal v teatralen boj.Osebno ga prav briga katera zmaga ker spremeni se nič.Podobno je lastniku Coca Cole in Pepsija vse eno katero znamko kupite.Je lastnik obeh.
nemarjak09
# 06.11.2018 ob 09:51
A lahko ja podam tri razloge:
1. ustvaril si je bogastvo z delom v gospodarstvu
2. pove zadeve kot so in jih izboljša
3. drži besedo
4. njegovi predniki niso imeli sužnjev, tako kot jih so imeli predniki demokratov
5. ni oprostil Billu da ga je Monika oralno zadovoljevala
6. zagovarja legalno priseljevanje, enake pravice za vsakega
7. islamizmu se upira in ga vidi v pravi luči
...
uizzi
# 06.11.2018 ob 09:05
vERA

Ti nimaš pojma. Lost in space.
GORILA
# 06.11.2018 ob 08:36
kaksno pristransko porocanje o trumpu,

...jah, takole na hitro... manj pristransko kot poročanje o Maduru!
Bivši uporabnik
# 06.11.2018 ob 09:51
Gautama

Dobrodošel v Krasni novi svet. Vse, kar ni 100 % hvaljenje Trumpa in desnice desni troli označijo za fejk njuz. In novinarji pred njimi sklanjajo glave, saj imajo histeričen strah pred tem, da jih ljudje označijo za 'libetralne' - noben medij z visoko gledanostjo na tem svetu ni levičarski, noben, niti en.
taprav gorenc
# 06.11.2018 ob 09:42
Za slovenčke levake je najbolj pomembno da ga pošimfamo od glave do pete.

Glede na položaj slovenke prve dame bi lahko imeli zelo veliko.

Nasprotno nismo vredni niti omembe,kaj šele prijateljskega pogovora.
copcop
# 06.11.2018 ob 09:16
Še včeraj so tri ameriške televizijske mreže, med njimi celo Trumpu naklonjena televizija Fox, zavrnile predvajanje njegovega plačanega oglasa zaradi rasistične vsebine.

Ta oglas je res beda, se vprašaš ali gre lahko nižje. Prikazuje priseljenega Mehičana, ki je ubil dva policaja in na sojenju obžaloval, da jih ni še več. Trump je želel z oglasom pokazati, da v Ameriko prihajajo migranti morilci.

Seveda je Trump obenem mirno pozabil na domačega Američana, ki je gonjo proti migrantom vzel zares in 2 tedna nazaj pobil 11 ameriških Židov, češ, Židje so tisti, ki vabijo migrante.

Tako je, ko se nekaterim zaradi gonje proti drugemu odtrga. Očitno Trumpa ne moti.
GORILA
# 06.11.2018 ob 13:46
@joestar
Ko boš ti oplemenitil bogastvo svojih staršev za x10, ti bom pustil, da se tudi ti hvališ. Sicer pa ga ne hvalim, samo pravim, da je bedasto minimizirat njegov uspeh.

...je pa zanimivo, da je veliko uspešnejši od njega, nihče drug kot g. Soroš!
joestar
# 06.11.2018 ob 12:27
firbec111
Ko boš ti oplemenitil bogastvo svojih staršev za x10, ti bom pustil, da se tudi ti hvališ. Sicer pa ga ne hvalim, samo pravim, da je bedasto minimizirat njegov uspeh. Sicer pa, če si dobro prebral, kar si postal, tam piše "inflation adjusted". Ni kar samoumevno, da če dobiš milijon, da imaș čez leto 1,02 milijona of 2% inflaciji. Moraš vseeno narediti dobre investicije.
WeeBay
# 06.11.2018 ob 12:25
Ko se je isto zgodilo Obami, ko so demokrati izgubili senat, pa ni bilo takšnih novic. Zanimivo.

Obame sploh ni bilo nikjer. Povej mi po resnici če se spomniš vsaj enega njegovega zborovanja na vmesnih volitvah? Jasno da ne. Človek je imel za seboj mašino in neskončno količino denarja, ki so ga porabili za razne oglase medtem ko si je Obama vzel praktično 2 tedna dopusta...seveda je potem ta podrtija izgubila kongres saj je računal nato da mu bodo ljudje spet nasedli.

Poglej Trumpa 11 zborovanj v 4 dneh. Od 20000 do 30000 ljudi vsak dan različne zvezne države in vse kar ima je mikrofon in svoj twiter račun. Vse dela na tradicionalen način kjer stopi direktno do ljudi. Obama je bil vedno zguba.
makoshark
# 06.11.2018 ob 10:07
brankobranko
Za ZDA je socializem Švedska, tako da ...

In Danska, ki so jo na FoxNews primerjali z Venezuelo.
KovacevaKobila
# 06.11.2018 ob 09:52
Trump pa je podpornike na zborovanjih opozarjal, da se v primeru demokratske večine v kongresu ZDA obeta 'strmoglavljenje v socializem ...

He he he, šala meseca :)

Lahko ste mirni, g. prezident: če kaj Američanom ni nikoli grozilo, je to strmoglavljenje v socializem. Za to skrbijo vaši nadrejeni - oz. tisti, v čigar imenu prodajate gore orožja islamistom, povečujete že tako ali tako astronomski budžet za vojsko, besno branite prodajanje orožja v supermarketih, priznavate Jeruzalem za prestolnico Izraela, izvajate rekordno število izvensodnih pobojev z brezpilotnimi letali, kuhate vojno z Iranom itn.

Mene bi bolj skrbelo strmoglavljenje v najbolj smrdljiv kapitalizem, ki smo mu trenutno priča (davčno razbremenjevanje elite, dereguliranje finančnega sektorja, črtanje okoljevarstvenih zakonov, hiranje javnega šolstva, črtanje še tiste bede od javnega zdravstva, ki jo imajo itn.)
ennui
# 06.11.2018 ob 09:38
Trump je moj osebni heroj. Cel globalistični liberalni stroj z fake news na čelu dela na polne, pa še vedno mu ne morejo do živega.

Lol, res. Mali človek Trump, ki sploh nima največje medijske hiše na svoji propagadni strani, ane?
thetilko
# 06.11.2018 ob 08:14
Ravno zjutraj sem slisal izjavo Trumpa, da na nek nacin volijo zanj, sedaj pa pravi, da to poskusajo doseci mediji?! Ocitno bo res izgubil kaksno fronto, da je obrnil plosco.
KovacevaKobila
# 06.11.2018 ob 11:31
Gre za iste ali zelo sorodne cilje kot jih je imela komunistična internacionala, tako da se ne čudit, da jih nekdo tako označi. Gre za levi globalizem, nadnacionalizem, nadnacionalni korporativizem

Komunistična internacionala je podpirala korporativizem? Komunisti so podpirali črtanje delavskih pravic, širjenje prekariata, davčno razbremenjevanje gospodarske elite, sheme za 'davčne optimizacije' oz. sistemsko utajevanje davkov, selitev proizvodenj v države s poceni delovno silo, sweatshope, izplačevanje minimalnih plač pri rekordnih dobičkih itn.?

Pa še to: Trump je šef multinacionalke. Davčno razbremenjuje globalistično elito, svoje MAGA kape pa štanca na Kitajskem. Ko Trumpovi zagovorniki zavračate globalizem in nadnacionalni korporativizem ... to zveni eminentno ironično.
findTheTruth
# 06.11.2018 ob 10:58
Zakaj nicesar o primeru Kavanaugh. Nekatere zrtve so ze potrdile, da so se zlagale. #IbelieveSurvivor lol
firbec111
# 06.11.2018 ob 10:27
nemarjak09

A lahko ja podam tri razloge:
1. ustvaril si je bogastvo z delom v gospodarstvu - ne drži. denar mu je dal oče in ga je tudi reševal, ko so mu kazinoji propadli, tožili so ga že 100x in vedno se denarno dogovori
2. pove zadeve kot so in jih izboljša - bomo še videli
3. drži besedo - kak lep velik zid je naredil na južni meji
4. njegovi predniki niso imeli sužnjev, tako kot jih so imeli predniki demokratov - mogoče zato, ker se je njegov dedek preselil v Ameriko po tem, ko so v Ameriki že ukinili sužnje
5. ni oprostil Billu da ga je Monika oralno zadovoljevala - ja on raje grabi druge ženske za muco
6. zagovarja legalno priseljevanje, enake pravice za vsakega - tako kot vsi ostali?
7. islamizmu se upira in ga vidi v pravi luči - in zato savdski arabiji prodaja orožje
KovacevaKobila
# 06.11.2018 ob 10:11
A lahko ja podam tri razloge:
1. ustvaril si je bogastvo z delom v gospodarstvu
2. pove zadeve kot so in jih izboljša
3. drži besedo
4. njegovi predniki niso imeli sužnjev, tako kot jih so imeli predniki demokratov
5. ni oprostil Billu da ga je Monika oralno zadovoljevala
6. zagovarja legalno priseljevanje, enake pravice za vsakega
7. islamizmu se upira in ga vidi v pravi luči


'Upira se islamizmu', hkrati pa pleše z glavorezci in jim prodaja gore najsodobnejšega orožja? 'Ustvaril si je bogastvo z delom v gospodarstvu', hkrati pa je dobil namanj 400 milijonov dolarjev od očeta s pomočjo davčnih utaj? 'Billu ni oprostil varanja', sam pa naskakuje porno zvezde in ženske grabi za mednožje? 'Zagovarja legalno priseljevanje', hkrati pa je ženi zrihtal 'Einstein' vizo, ženinim staršem pa pomagal pri verižni migraciji?

Iskreno upam, da ste sarkastični.
Bivši uporabnik
# 06.11.2018 ob 10:01
B in .

Za ZDA je socializem Švedska, tako da ...
Bivši uporabnik
# 06.11.2018 ob 09:55
copcop

V dveh tednih so imeli Američani 4 teroristične napade s starni desnice - mediji to seveda ignorirajo. Nazadnje v savna studiu, kjer je incelovec (torej 'antifeminist') umoril pet ljudi.

Ko antifa razbija izložbe, pa seveda o tem predvajajo dokumentarce.
smallbudget
# 06.11.2018 ob 09:41
Trump: Mediji iz teh volitev delajo referendum o meni

Glede na to, kakšen medijski pogrom se izvaja nad njim, tudi s strani našega javnega medija, se moram kar strinjati z njim. In potem se delajo neke okrogle mize glede fejknjuzarstva in sovražnega govora.

BTW. A o temu, da je že druga priča priznala FBI, da si je zgodbico o posilstvih vrhovnega sodnika Kavanaugha izmislila, ne bo pa nič napisanega?
severnik
# 06.11.2018 ob 09:14
Ko se je isto zgodilo Obami, ko so demokrati izgubili senat, pa ni bilo takšnih novic. Zanimivo.
thetilko
# 06.11.2018 ob 08:20
"In a sense, I am on the ticket,” ali "na nek nacin sem jaz na listkih". Izjava kopirana iz foxnews. :) Sedaj pa krivi medije.
runcajz
# 06.11.2018 ob 17:40
@sebaGorican

Trump je Gospod .
Kaka to misliš ? Velik gospod ? Gospod kot Bog ?
Oboje je neumnost par excellence. Primitivec, ki stavi na denar in ponižuje vse okrog sebe ne more biti uglajen gospod, je lahko le primitivec in bebec..
Še manj se lahko ima za Boga, ker niti ni vsemogoče niti ljubeč niti pameten, kar farji pripisujejo Bogu, izmišljeni figuri v religiji za tiste brez smisla za razmišljanje. Običajno take, ki mislijo tako o sebi pošljejo v posebne ustanove, zaradi njihove in naše varnosti, kot pri nas v Polje! Tam so lahko še kaj več. pravzaprav vse kar hočejo , ker jih tam pač nihče ne jemlje resno !
luka83
# 06.11.2018 ob 17:15
Mene moti, da se toliko pozornosti namenja Trumpu in čisto premalo zločinom ZDA. ZDA je bila genocidna v vseh svojih obdobjih, če niso pobijali domorodcev, so se pobijali med seboj, pobijali sosede, se vmešavali v notranje zadeve držav po svetu, še zlasti v južni Ameriki, izvajali umore politikov, imeli politične zapornike, ki so širili resnico in svobodo (Assange, Snowden, Kimdotcom), pozaprli 10% prebivalcev ZDA, ubili svojega lastnega predsednika JFK, uprizorili 9/11 in pobili 4000 svojih prebivalce, izvensodno zapirajo in pobijajo ljudi, okupirajo 138 držav na svetu in večino EU, pobili so 40 milijonov ljudi v prejšnjem stoletju, ustvarili NATO, ki upravičuje krajo 2% BDPja članic, zastrašujejo z Rusi, sprejo sosede in jim prodajajo orožje, imajo dvojna merila do držav, ustrahujejo zaveznike, uničili so bližnji vzhod in jih pognali v bratomorne vojne, financirali ustaje in zasužnili prebivalce, poveličujejo demokracijo a kaj ko pri njih o ničemer ne odločajo državljani, najprej jih preko medijev indoktrinirajo, potem pa imajo še elektorje, ki za res volijo in se jim v dobri meri sploh ni potrebno držati volji volilcev. Vse kar je Trump spremenil je to, da so še formalno odstopili od dogovorov, ki se jih itak niso držali. To da so ga izvolili elektorji pa je samo pokazatelj, kako nizka je politična kultura in moč deep stata.
lemur
# 06.11.2018 ob 12:19
Pa zmagaj če lahko. Čisto vse imajo pod nadzorom demokrati. Če je to pošteno in pravično potem pa res nima več smisla. Še na Fox News so pritisnili.

Ahaha, seveda, Fox je levičarski, Tucker in Hannity pa demokrata :D Kaj si boš še namislil...
WeeBay
# 06.11.2018 ob 12:09
FACEBOOK PRED VOLITVAMI BLOKIRAL UPORABNIKE
Facebook je pred ameriškimi vmesnimi volitvami že v ponedeljek blokiral približno 30 Facebookovih računov in 85 računov na Instagramu po opozorilih policije, da bi lahko bili ti povezani s "tujimi osebami", ki poskušajo vplivati na volitve
.

Lol se vam to zdi pošteno? Bog ve za kakšne uporabnike gre v resnici. Kaj se bo šele dogajalo leta 2020 si že predstavljam. Popolni monopol demokratov.
Olorin
# 06.11.2018 ob 11:28
''strmoglavljenje v socializem, revščino in kriminal'.'

Hahahahaha, kaksne bucke, demokrati in socializem v istem stavku. Kot tale nasa Udba, ki jo nekateri se vedno vidijo za vsakim vogalom, okoli katerega gre Kucan v lokalno trgovino.
KovacevaKobila
# 06.11.2018 ob 10:56
1. Preberem in pogledam tudi kaj iz desne perspektive.

Ko se New York Times, CNN, Bloomberg in podobne medije začne predstavljati kot boljševistična trobila ... potem veš, da se bo svet vsak trenutek prekucnil v desno.
Bivši uporabnik
# 06.11.2018 ob 10:32
B in .

Na, National review, ena vodilnih desničarskih intelektualnih publikacij:

https://www.nationalreview.com/2018/03/t
en-reasons-we-cant-and-shouldnt-be-nordic/

Ne samo Skandinavija, celotna Evropa (vključno s Švico) je za ameriško elito socialistična. Kar je znak tega, da so demokrati in republikanci zavandrali tako daleč v desno, da so padli v prepad.
Bivši uporabnik
# 06.11.2018 ob 10:24
unclub
Dejstvo je, da Trump poskuša oslabiti Evropo, zato mi ni jasno kako ga lahko podpirate.

Ker so proti EU-ju. Salvini, Le Pen itd - problem je samo, da nihče izmed njih nima jajc, da bi izstopil iz evra ali EU-ja. Salvini je stegnil rep med noge, Di Maio tudi, ostali pa niti vlade ne morejo sestaviti.
Kazalo