S. in J. Amerika
Melania Trump
Prva dama je nepričakovano obiskala center za pridržanje otrok v Teksasu. Foto: Reuters
Donald Trump
Trump je preklical svojo politiko prisilnega ločevanja družin priseljencev brez ustreznih dokumentov. Foto: Reuters
Melania Trump
Ravno Melania Trump naj bi imela največ zaslug, da se je Trump odpovedal politiki odvzemanja otrok staršem. Foto: Reuters
Odkar je bil Donald Trump izvoljen v Belo hišo, je bilo tokrat prvič, da se je oglasila tudi prva dama Melania Trump, ki je nasprotovala moževi odločitvi ločevanja družin priseljencev na meji. Foto: Reuters
Ameriško in svetovno javnost so pretresle podobe jokajočih otrok na meji, kjer so ostali popolnoma sami, ameriške oblasti pa so jih zaprle v železne kletke. Foto: Reuters
VIDEO
Trump ukazal združevanje...
VIDEO
Trump podpisal ukaz o pre...

Dodaj v

Trump naročil združevanje prisilno ločenih priseljenskih otrok in staršev

Zaradi "verižne migracije" v ZDA prišla tudi družina prve dame
21. junij 2018 ob 08:23,
zadnji poseg: 21. junij 2018 ob 20:49
Washington - MMC RTV SLO, STA, Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je v četrtek dejal, da je zveznim agencijam ukazal, naj začnejo združevati otroke in starše, ki so jih na ameriško-mehiški meji prisilno ločili. Melania Trump je medtem obiskala center za pridržanje otrok v Teksasu.

Tako se je po poročanju Reutersa začelo izpolnjevanje Trumpovega izvršnega ukaza, tega je podpisal v sredo, z njim je preklical svojo politiko ločevanja družin ljudi, ki so v ZDA vstopili nezakonito. Njegova politika ločevanja družin je bila deležna svetovne obsodbe.

Kot je dejal, je Trump na seji vlade ministrstvom za pravosodje, državno varnost in zdravje naročil, "naj sodelujejo pri tem, da ostanejo družine nezakonitih priseljencev med imigracijskim postopkom skupaj in da znova združijo skupine, ki so bile prej ločene". Po poročanju BBC-ja pa ostaja nejasno, kaj se bo zgodilo z otroki, saj po ameriški zakonodaji iz leta 1997 oblasti priseljenskih otrok ne smejo pridržati za več kot 20 dni.

Gre za okoli 2.300 otrok, ki so jih po petem maju ločili od njihovih staršev, s katerimi so v ZDA vstopili brez ustreznih dokumentov. Medtem ko so starši pridržani in čakajo na obravnavo na sodišču, so oblasti otroke poslale v celice, prirejena skladišča in šotore v puščavi.

Trumpov ukrep tudi ne končuje politike "nične tolerance", ki poziva k strožjemu pregonu priseljencev, ki v državo vstopajo nezakonito. Washington Post, ki se sklicuje na neimenovani vir, medtem poroča, da bo Trumpova administracija prenehala preganjati priseljenske starše, ki bodo mejo prečkali brez ustreznih dokumentov, dokler agencija za priseljevanje in carine (ICE) ne bo imela dovolj sredstev za pridržanje teh ljudi. Predstavnica pravosodnega ministrstva je poročanje označila za netočno.

Otroci: Vklenili so nas in pretepali
Priseljenski otroci, pridržani v centru v zvezni državi Virginia, so medtem dejali, da so bili vklenjeni, da so jih pretepali, jih slekli in pustili gole v betonskih celicah ter zavezali na stole s kapucami prek glave, poroča Associated Press. V tamkajšnjem centru za pridržanje otrok so navedbe otroških zapornikov zanikali.

V enem izmed centrov v Teksasu pa naj bi otrokom dajali psihiatrična zdravila, za katera so jim dejali, da so vitamini.

Svet so presunili posnetki otrok v kletkah in zvočni posnetki jokajočih otrok, ločenih od svojih staršev.

Melania Trump obiskala center za pridržanje otrok
Predsednikova žena Melania Trump je medtem obiskala center za pridržanje otrok na meji v Teksasu. Najprej je obiskala neprofitni socialni center za migrantske otroke, nato pa še enega od nadzornih centrov obmejne policije. Prva dama je pristala v McAllenu v Teksasu, od koder se je odpeljala v zavetišče, kjer je okoli 60 otrok iz Hondurasa in Salvadorja, starih od pet do 17 let.

Njena predstavnica je po poročanju CNN-a dejala, da je želela prva dama sama videti, kakšno je realno stanje. Obisk naj bi bil njena zamisel, pri čemer naj bi imela podporo moža.

Po poročanju ameriškega časopisa Washington Post je imela največ zaslug, da se je Trump odpovedal politiki odvzemanja otrok staršem, ki so nezakonito prečkali mejo iz Mehike v ZDA, ravno Melania, pa tudi upor v lastni republikanski stranki.

To je po podpisu izvršnega ukaza potrdil tudi Trump sam, ko je dejal, da sta nanj pritiskali tako Melania kot hči Ivanka Kushner, ki ima tri majhne otroke. Tiskovna predstavnica prve dame je že v nedeljo sporočila, da Melania Trump nasprotuje ločevanju otrok in staršev, kar je bilo v času, ko je Trump še kljuboval vse večjemu ogorčenju doma in v tujini ter krivdo valil na demokrate in neobstoječi zakon. "Moramo biti država, ki sledi zakonom, hkrati pa moramo biti država, ki ji je vladano s srcem," je dejala Melania in še, "gospa Trump ... upa, da bosta nasprotni strani končno stopili skupaj in sprejeli dobro migracijsko reformo".

Poleg prve dame sta Trumpa kritizirali tudi nekdanji prvi dami Laura Bush, ki je njegovo politiko označila za "okrutno", in Rosalynn Carter, ki jo je označila kot "sramoto za vse države".

Na odločitev ameriškega predsednika, ki je prvič, odkar je na oblasti, spremenil politično odločitev, pa je zagotovo vplival tudi upor v lastni republikanski stranki. Proti tvitom, kot je bil od podguvernerja Utaha Spencerja Coxa, se je težko boriti z zavajanjem in preusmerjanjem krivde. "Nocoj ne morem spati. Vem, da ne bi smel tvitati, ampak sem jezen, žalosten in sovražim to, v kar se spreminjamo. Moja žena želi oditi in pestovati osamljene, prestrašene ter žalostne otroke in jim brati," je tvitnil Cox.

Administracija kar 14-krat spremenila zgodbo
Trumpova vlada je zgodbo o odvzemanju otrok priseljencem na meji v tednu dni spremenila najmanj štirinajstkrat. Odgovornosti ni prevzela in tudi Trump je ni pri podpisu ukaza. Newyorški odvetnik Michael Wildes, ki je s pravno pomočjo spravil v ZDA praktično celotno družino Knavs (Melania, Amalija, Viktor in Ines), je na ameriški televiziji Fox News početje Trumpove vlade primerjal s početjem nacistične Nemčije in suženjstvom.

Wildes je pozneje kritiziral Trumpovo napadalno in žaljivo izrazoslovje glede priseljevanja v ZDA. Eden od izrazov, ki ga rad uporablja in čemur želi narediti konec, je "verižna imigracija", kar pomeni, da se lahko ljudje priselijo zaradi družinskih članov, ki so državljani ali imajo dovoljenje za delo in bivanje. Trumpovi kritiki namreč opozarjajo, da je družina Knavs prišla v ZDA ravno na podlagi take "verižne imigracije".

Trump vztraja pri gradnji zidu
Trump je svoj podpis izvršnega ukaza, s katerim je spremenil svojo politiko, prikazal kot reševanje problema nekoga drugega, in ne problem, ki ga je zakuhala njegova politika. "Videli boste številne srečne ljudi," je dejal in zagotovil, da se bo zid na meji z Mehiko zgradil. Politika ločevanja otrok migrantov od staršev je bila po mnenju kritikov Trumpov poskus izsiljevanja demokratov v kongresu, da mu dajo denar za zid in sprejmejo imigracijsko reformo po njegovem okusu.

Demokratski kongresnik iz Kalifornije Eric Swalwell je na ameriški televiziji CNN pohvalil Trumpa za odločen ukrep, vendar opozoril, da si zaradi tega vseeno ne zasluži naslov človekoljuba leta. "Ne dajajte mu medalje zato, ker je najprej zanetil požar, potem pa pripeljal brizgalno," je dejal Swalwell in dodal, da morajo Američani ostati še naprej pozorni na to, kaj dela predsednik, in glasno protestirati, ko spet stori kaj podobnega.

Kritiki prav tako opozarjajo, da Trump z izvršnim ukazom ni odpravil problema, saj se politika zapiranja nezakonitih prestopnikov meje nadaljuje, po novem pa otrok od staršev ne bodo smeli ločevati, kar pomeni, da jih bodo morali zapirati v zapore za odrasle skupaj s starši. Brez staršev jih tudi ne bodo mogli več seliti po ZDA, saj so letalske družbe ZDA - American, United, Delta, Southwest in Frontier - pozvale ministrstvo za domovinsko varnost, naj ne poskuša seliti otrok brez staršev po ZDA na njihovih letalih.

"Krivi so demokrati"
Trump za nastali položaj sicer vseskozi krivi demokrate, ki da ne želijo podpreti zakonodaje "ničelne tolerance". "Demokrati lahko preprečijo nasilno ločevanje družin na meji, in sicer tako, da začnejo pri predlagani zakonodaji sodelovati z republikanci. Zato pa je tako nujno, da bo novembra izvoljenih še več republikancev ..." je dejal pred dnevi Trump. Novembra bodo imeli v ZDA delne kongresne volitve, tudi v zvezni kongres, kjer lahko v primeru demokratskega prevzema večine pride do velike spremembe v odnosu med vodjo republikancev Trumpom in morebitno demokratsko večino v kongresu.

K. Št., B. V.
Prijavi napako
Komentarji
Bivši uporabnik
# 21.06.2018 ob 09:01
Bravo Melanija! Bravo!
cairns
# 21.06.2018 ob 08:39
Ameriško in svetovno javnost so pretresle podobe jokajočih otrok na meji, kjer so ostali popolnoma sami, ameriške oblasti pa so jih zaprle v železne kletke

Ko je enako počel Barak Husein Obama pa so mediji molčali in prikrili zadevo. Ločenih družin je bilo še več kot sedaj v času Trumpa. Medijem ni potrebno lagati. Neprijetnih novic ne objavijo pa je problem rešen.

Hinavščina brez primere.
J@st
# 21.06.2018 ob 09:10
Ko je enako počel Barak Husein Obama pa so mediji molčali in prikrili zadevo. Ločenih družin je bilo še več kot sedaj v času Trumpa. Medijem ni potrebno lagati. Neprijetnih novic ne objavijo pa je problem rešen.
----------------
Sem se pozanimala, imaš prav. Ta zakon so izvajali še predhodniki Trumpa...pri Obami sicer bolj ohlapno, ampak noben ne imel poguma popraviti to diskriminatorno zakonodajo.
Bivši uporabnik
# 21.06.2018 ob 08:52
Popravil je slab zakon, ki so ga sprejeli njegovi predhodniki.

Popravek: ne gre samo za en zakon, ki so ga sprejeli pred njim, gre za vrsto zakonov, ki so med sabo neusklajeni. Trump je s predsedniškim dekretom razveljavil izvajanje tistega dela zakonodaje, ki zadeva ločevanje staršev v postopku od otrok.
murovec
# 21.06.2018 ob 08:53
Kakor koli že in kdr koli, to da se odvzema otroke je enako nekoč nacističnemu režimu Adolfa Hitlerja ali izgon cele družne ali sprejem cele družine tu delitve ne more biti. To je zločin nad najšibkejšimi
danez
# 21.06.2018 ob 09:20
Očitno so ameriški in svetovni mediji v oblasti hazarske globalistične mafije, saj te dni poteka protitrumpovska kampanja zaradi zakonov in postopkov, ki jih je sprejel Trumpov predhodnik, za te grdobije že vnaprej okinčan z Nobelovo nagrado za "mir"...
GorskiVodnik
# 21.06.2018 ob 09:49
@Bake
Melanijo za predsednico v naslednjem mandatu pa smo zmagali!

Če misliš to pri nas, se strinjam. Če nič drugega, ima oz. je ohranila vsaj dobro mero zdrave pameti in bi po mojem bila boljša od našega sedanjega. Kar se pa ZDA tiče, pa menda veš, da nima možnosti zaradi njihove ustave.
oliva
# 21.06.2018 ob 10:21
Mislim da je še prej treba dopovedat američanom itd., da naj se spokajo od tam, kjer jih 'ne srbi'.
Naj se ukvarjajo s sabo, mi pa se bomo s sabo in bo.
Nej dajo že enkrat mir (po) svetu. Pa bo največ narejenega.
Joker
# 21.06.2018 ob 09:46
Melanija, Ivanka; slovanska kri začenja vladati USA.
Bake
# 21.06.2018 ob 09:22
Melanijo za predsednico v naslednjem mandatu pa smo zmagali!
pobrisan
# 21.06.2018 ob 08:42
Pa kakšno kapitulacijo neki?!?!? Popravil je slab zakon, ki so ga sprejeli njegovi predhodniki.
oliva
# 21.06.2018 ob 10:19
Meni se zdi tudi boljše, da spremeniš slabo, škodljivo in nevarno odločitev, kot pa da vztrajaš pri njej.
oliva
# 21.06.2018 ob 10:18
"Nehajte! Trump je pa ja najbolj iskren, najbolj pošten predsednik ever, vedno pove tako, kot je, "

In bistvo: SAMO on lahko 'pove kot je'.
Če dobi eno tako svojo dozo nazaj, pa hop!, obveščevalne službe za vrat.
oliva
# 21.06.2018 ob 10:16
Ja, otroci vs otroci; eni so pravilni, drugi pa napačni.
Eden je pomemben, tisoči ne. :(
KovacevaKobila
# 21.06.2018 ob 20:55
Hmmm,če prav razumem,je Trump v bistvu pobrisal Obamina g*vna?Sicer ga ne podpiram,ampak vsaj pri tej zadevi zgleda tako.

Za to 'brisanje govna' se lahko zahvali le lastni žlehtnobi in neumnosti.

Ta Obamina - ali Busheva - sadistična zakonodaja (izberite globalista po lastni preferenci) je Trumpu zelo všeč. Zato je zakon implementiral in ga izvajal navdušenjem in učinkovitostjo, ki se ju ne bi niti nacisti sramovali.

Ko pa je govno prifrčalo v ventilator in je svetu odneslo pokrov, se je hitro skril za 'grdim Obamo'.
Bivši uporabnik
# 21.06.2018 ob 13:10
Američane in Izraelce je potrebno naučiti enega zelo pomembnega reka, ki ga je napisal
judovski rabin Hillel HaGadol (cca 110 – cca. 10 pr. Kr.) je v 1. st. pr. Kr. zapisal podobno: »Ne stori drugemu, česar ne želiš, da drugi stori tebi.«
mb128
# 21.06.2018 ob 10:55
Mislim ne vem zakaj sploh takšen rompompom! Mislim Melania pa je postala že kar heroj. Zakaj že?! Kaj pa če je na takšen način svojem možu že kar na pladnju ponudila vsaj kolikortolikor časten izhod iz etičnomoralen zagate v katero je zašel?
Soproge so na takšen način ponudile izhod iz takšnih ali drugačnih zagat v človeški zgodovini kar nekajkrat. Vsaj od Plantagenov naprej.
Ergo Melania kot že kar herojka?! No ja, stvar interpretacije pač!
KLIPAN
# 21.06.2018 ob 10:19
Melanija, sedaj si osovražena s strani naših desnih "človekoljubov".
Od sedaj naprej si levičarka in Soroševa plačanka.
Voly
# 22.06.2018 ob 00:16
Kakorkoli že, sem vesel, da je Trump popustil in da se bo ta kalvarija z otroki končala!
Nekaj človeškega je pa še vendarle v njem!
Bivši uporabnik
# 21.06.2018 ob 12:58
Kritiki prav tako opozarjajo, da Trump z izvršnim ukazom ni odpravil problema, saj se politika zapiranja nezakonitih prestopnikov meje nadaljuje, po novem pa otrok od staršev ne bodo smeli ločevati, kar pomeni, da jih bodo morali zapirati v zapore za odrasle skupaj s starši. Brez staršev jih tudi ne bodo mogli več seliti po ZDA, saj so letalske družbe ZDA - American, United, Delta, Southwest in Frontier - pozvale ministrstvo za domovinsko varnost, naj ne poskuša seliti otrok brez staršev po ZDA na njihovih letalih.

Kako je lepo prebrati, da ZDA pesti problem, ki so ga same vsilile celotni Evropi (Soroš and company).
Rade bi vladati celemu svetu in vsiljevati multikulti, same pa se ograjujejo in migrante skupaj z otroci tlačijo v zapore.
Država, ki je nastala z nasilnimi migracijami se otepa migrantov. Hinavščina da ji ni primerljive.
to bo to
# 21.06.2018 ob 10:53
Michael Moor: Ah, America! We've gone from separating Indian babies from their parents (and then exterminating them), to stealing babies from their slave parents (and then re-selling them into slavery), to building a country on child labor (working in factories as young as 8-yrs. old), to incarcerating Japanese-American toddlers in internment camps, to allowing priests to sexually abuse children for decades, to forcing buckets of high-fructose corn syrup down kids’ throats until half of them are part of a childhood obesity epidemic, to turning our schools into killing fields because we love our guns more than we love our kids -- who the hell are we kidding? Stop being shocked and surprised that Trump is kidnapping Hispanic children from their parents as if "this isn't who we are!" Yes, it is. It has ALWAYS been who we are. Don't say Trump is violating "our American values." Abusing children IS an historic American value. Be proud, America -- Trump is us.

(In order to stop this madness we need to stop telling each other fairy tales about the past and confront the present by putting our bodies on the line for these kids. Find out where in your area they have stashed the children Homeland Security have kidnapped (18 states have jails where they've put these kids — in my area, it's a Betsy DeVos-funded joint called "Bethany Christian Services" in Grand Rapids, MI) — go there, surround the building and refuse to leave until the children are reunited with their parents. If these were your kids, that's EXACTLY what you would do. They are your kids.)"

Ločevanje otrok od staršev imajo očitno v krvi >:(
blue.night
# 21.06.2018 ob 10:43
PlanetOfTheApes

Kot prvo, če je sprejemljiv vir breitbart, potem je tudi georgesoros.com, OK?

Drugo, slike otrok v kletkah iz časa obame: to so otroci, ki so mejo prečkali brez spremstva. In takrat so aktivisti Obamo zaradi tega pribili na križ.
oliva
# 21.06.2018 ob 10:13
Ja, kot v resničnostnem šovu.

No meni se zdi to prav, da je spremenil ta del, sam škoda, da je do tega sploh prišlo in da se je sploh morala Melanija oglašat javno.
Legat
# 21.06.2018 ob 20:20
Bravo Melanija!
gesan
# 21.06.2018 ob 10:51
cairns
# 21.06.2018 ob 10:47
blue.night
Trump jemlje dojenčke mamam. Kar precejnšnja razlika, a ne.

Tebi ni pomoči. Očitno ne preneseš resnice. Trump je delal po istem zakonu kot Barack Husein Obama.
-------------------------------
Zakaj ga potem že prej niso sprovajali?
A ni to vsaj zanimivo.

Torej, oni pred njim so sprejeli nekaj kar niso izvajali, da sedaj nekdo, ki tega noče...izvaja.

Da ni slučajno šlo za kak kompromisen idiotizem?
Ah ja, koga vprašam
Ples
# 21.06.2018 ob 10:14
Bravo Melanija! Bravo!

Ne vem no, meni se pa zdi to minimum, kar se je preprosto spodobilo, da naredi, glede na to, da razglaša, kako je njeno glavno delo skrb za otroke z vsega sveta ... Branje pravljic je sicer kjut, ampak v resnici ne ne vem kaj, brati zna vsak, vplivat na najvplivnejšega predsednika na svetu pa ne more vsak.
Tako da ni treba pretiravat. Če bi bila Melania v tem primeru tiho, bi se meni dokončno zamerila.
LosAlamos
# 21.06.2018 ob 10:08
Mediji in družbena omrežja so izvolili Trumpa. Na tak način se ga očitno, da tudi dobr pritisnit. Pade podpora (ali pa se poveča nasprotovanje), pade bebava odločitev.
Ples
# 21.06.2018 ob 10:05
Administracija kar 14-krat spremenila zgodbo

Nehajte! Trump je pa ja najbolj iskren, najbolj pošten predsednik ever, vedno pove tako, kot je, vedno je na strani malega človeka! ---ccc
Bivši uporabnik
# 21.06.2018 ob 13:03
Če bi Slovenija migrante in njhove otroke tlačila v zapore, bi jo ZDA in EU obsodili kot fašistično državo in ji nabili vse mogoče sankcije. Da o agresivni demonizaciji s strani vseh mogočih medijev sploh ne govorim.
Danes pa prebiram novice, kako se fašistične ukrepe ZDA poizkuša omiliti in pojasniti kot nekaj čemur se ni bilo moč izogniti.
generusus
# 21.06.2018 ob 12:23
V resnici ni kapituliral, odpravil je le ukrep, ki je dejansko več kot neumen, nezaslišan.

Sicer pa je celotno ameriško politiko ne glede na barvo vlade treba jemati kot sistem, ki želi razširiti vpliv ZDA na čim širši svetovni prostor.
Binder Dandet
# 21.06.2018 ob 11:47
Prosim, da kakšen psiholog opredeli, za kakšno boleznijo bolehajo Trumpovi nasprotniki. Ker ni normalno, da ga najprej na zid pribijaš zarad razdruževalne politike, ko pa to prekliče, pa ga pribijaš na zid, ker je kapituliral.
bruhnmici
# 21.06.2018 ob 11:40
Reality show. Kakšna zaigrana predstava! Drobtinica v morju krivic, ki jih vsakodnevno delajo po svetu vsem nam, obiralcem bombaža.
gyrator
# 21.06.2018 ob 09:06
če bi bil zid, teh problemov z ločevanji otrok ne bi bilo.
DrMatilda
# 22.06.2018 ob 00:52
Knavsovi niso ravno verižno migrirali in tudi Slovenija ni nobena Mehika,če se ne moti, sta oba starša in brat še vedo v zahojeni Sevnici. Pri nas smo bolj kot albanci, ta mladi se podajo v tujino in potem pošiljajo domov del zaslužkov.
Isao
# 21.06.2018 ob 20:39
Moj bog, še WeeBay je utihnil.
audiac
# 21.06.2018 ob 19:11
A*,
res misliš,da je CNN zmožen o tej zadevi objektivno poročati? Optimist :))
bori
# 21.06.2018 ob 13:38
gesan, # 21.06.2018 ob 12:38
..Problem je samo v tem ,da eni živijo v prepričanju, da "lahko ustreliš" nekoga in potem, ko vidiš, da so te ujeli, hitiš pomagat ustreljenemu in pričakuješ, da bodo vsi potrem v tebi videli zgolj rešitelja...
-----
Hmm, ja.. v Ukrajini je en tak eksperiment uspel.. s tistim novinarjen, ki so ga 'ubili'.. potem je pa na konferenco prišel.. zanimivo, kaj je vse danes mogoče.. s to novo 'UM' tehniko sploh ;-)
..čestitali so mu celo 'za tretji rojstni dan'.. znanstvena fantastika postaja resničnost ;-)
Bivši uporabnik
# 21.06.2018 ob 13:06
Upam da celotna Južna Amerika preplavi ZDA.
Saj Soros takšno politiko preseljevanj zagovarja, kajne?
bori
# 21.06.2018 ob 12:31
"Krivi so demokrati"

No, nekdo pač mora biti. Pri nas imamo strice.
blue.night
# 21.06.2018 ob 11:31
FDVjevec
Sicer pa kaj naj z njimi naredijo? Naj jih skupaj s starsi v zapor strpajo?

Do pred treh mesecev nazaj za ilegalni prehod meje nisi šel v zapor. Nikjer na zahodu ne greš za to v zapor.
gesan
# 21.06.2018 ob 10:52
sharkyslo
# 21.06.2018 ob 10:39
Trump ima srce. Je pa prav, da je udaril po mizi in da ne bo dovolil ilegalcem prestopiti meje USA. Upam, da se tudi evropski politiki, predvsem Angelca, učijo od njega!

Trump, Orban in Kurz so carji.
.................................
Oni so "carji", nisi pa dojel, kaj si ti na njihovi šahovnici!
Zate je predvsem to pomembno!
blue.night
# 21.06.2018 ob 10:42
pohorjezeleno
Trump je dejansko zelo sposoben človek, ki pa mu mečejo pod noge polene predvsem mediji, če nisi levo polariziran, si takoj zaostal primerek po prepričanju novinarske srenje

Ne, samo ni treba ločevat otrok in staršev.
blue.night
# 21.06.2018 ob 10:37
cairns
Še za Huseina je bilo sporno ali je res rojen na Havajih ali ne.

Za rasiste na Fox news, ki jih je to, da je 'suženj' postal predsednik, skoraj ubilo.

Je bil pa to vse tako in tako šov za javnost, saj je bil Obama enako ekstremni desničar kot vsi predsedniki do sedaj.
oliva
# 21.06.2018 ob 10:27
"so pa demokrati proti tem le zato, ker so ti pribežniki njihovi potencialni volivci."

Ne vem, če je to nujno res.
Prvič najbrž ne dobijo najprej volilne pravice, da lahko letijo volit prec. ;)
In drugič, saj vemo, kako je in kdo je pogosto najbolj proti priseljencem (sami tisti, ki 'so bili prej tam')...
Med republikanci je tudi kakšen.
mattyy
# 21.06.2018 ob 10:18
Michel Obama pa očitno ni prepričala Obamo.
SsDrag
# 21.06.2018 ob 10:17
Vi ste mal čudni. prav je, da se je to razveljavili, vi pa pišete o tem, kot da trump ni več dec, ker ne stoji za svojimi odločitvami in se uklanja.
HOR
# 22.06.2018 ob 04:15
Kako je imigrantska politika na meji ZDA ločevala družine že pred Trumpom...!
klik...
DrMatilda
# 22.06.2018 ob 01:10
Žižek, liberalne elite so izgubile stik z malim človekom: video
Labod
# 21.06.2018 ob 21:04
To je dobesedno kriminalno porocanje katerega edini cilj je ocrniti Trumpa. Res mi ni bilo jasno, zakaj bi nekdo locil starse od otrok. Pa mi je sedaj jasno. Po zakonu lahko begunskega otroka zadrzujejo na meji samo 10 dni potem ga morajo nastaniti na drugo mesto. A to ne velja za odrasle osebe, ki jih lahko zadrzujejo dlje. In v primeru, da je otrok s starsem in postopek v 10 dneh ni zakljucen potem morajo otroka lociti od starsa. Kar pa ni povrocil Trump ! ampak debilna zakonodaja, ki je demokrati ne zelijo spremeniti, ker uzivajo ob tem ko nagajajo Trumpu. Debilni mediji pa vse te izkrivljene informacije prenasajo do javnosti. V glavnem NORI, NORI mediji. !!!! Naslov bi se moral glasiti: Demokrati nagajajo Trumpu medtem, ko otroci trpijo...
Bivši uporabnik
# 21.06.2018 ob 13:27
Če Američani ali Izraelci rečejo, da ne pustijo migrantom v svojo državo zaradi strahu, da jih bodo migranti preplavili in kulturološko izrinili, to zahodni mediji povzamejo kot popolnoma razumljivo in to celo zagovarjajo.
Ko kaj takega izjavi Madžarska, Poljska, Avstrija ali katera druga evropska država, pa zahodni mediji to opišejo kot fašizem, skrajno desničarstvo, nestrpnost, sovraštvo, rasizem, itd.
A vam navedem še kaj iz repertoarja dvoličnosti ameriško-izraelske politike?
Kazalo