Baterijo pametnega telefona Galaxy Note 7 je med polnjenjem razneslo, zaradi česar se je naprava začela goreti. Foto: Reuters
Baterijo pametnega telefona Galaxy Note 7 je med polnjenjem razneslo, zaradi česar se je naprava začela goreti. Foto: Reuters
Podjetje Samsung je od septembra letos odpoklicalo 2,5 milijona pametnih telefonov Galaxy Note 7. Foto: Reuters
Samsung ustavil proizvodnjo nevarnega mobilnika

Samo od 2. septembra letos je Samsung vpoklical 2,5 milijona omenjenih pametnih telefonov, potem ko so prejeli pritožbe uporabnikov, da jim je litij-ionsko baterijo med polnjenjem razneslo.

Samo po Evropi so prodali 45.000 telefonov Samsung Galaxy Note 7, od tega so jih 75 odstotkov zamenjali z novim ali drugim Samsungovim modelom telefona, poroča BBC. Kljub temu so se težave nadaljevale, za to se je podjetje odločilo, da bo ustavilo prodajo tega modela telefona. Objava o Samsungovem ukrepu je že povzročila precejšen padec vrednosti delnice koncerna.

Prilagoditev proizvodnje
Iz največjega proizvajalca pametnih telefonov na svetu so sporočili, da gre za prilagoditev proizvodnje tega modela telefona, z namenom izboljšati nadzor nad kakovostjo in omogočiti temeljito preiskavo razlogov za težave z baterijami, poroča tiskovna agencija AFP.

Prejšnji teden so se namreč pojavila poročila, da so imeli uporabniki enake težave tudi z nadomestnimi napravami, zato sta v nedeljo telekomunikacijska velikana, ameriški AT&T in nemški T-Mobile napovedala zaustavitev zamenjav telefonov in zahtevala preiskavo. Medtem ko je AT&T strankam ponudil možnost zamenjave modela Galaxy Note 7 za drug Samsungov pametni telefon, pa so se v T-Mobile odločili ustaviti prodajo tako spornega prenosnega telefona kot tudi nadomestnih naprav.

Samsung napovedal visok dobiček
Družbena omrežja so v zadnjih tednih preplavile slike zoglenelih telefonov, kar je povzročilo veliko škodo ugledu južnokorejskega velikana, ki svojo javno podobo gradi na inovativnosti in kakovosti. Škodo zaradi težav s prenosnim telefonom Galaxy Note 7 analitiki ocenjujejo na dve milijardi dolarjev.

Kljub težavam z odpoklicem pa je Samsung v petek za tretje četrtletje napovedal nepričakovano visok dobiček, za kar gre zasluga predvsem uspešni prodaji spominskih čipov in najnovejših televizijskih sprejemnikov.

Samsung ustavil proizvodnjo nevarnega mobilnika