Kralj Salman in predsednik Sisi sta tesna zaveznika. Foto: Reuters
Kralj Salman in predsednik Sisi sta tesna zaveznika. Foto: Reuters

Egiptovski predsednik Abdul Fattah Al Sisi, tesen zaveznik družine Saud, je ob tem dejal, da bodo most poimenovali po savdskem kralju.

"S svojim bratom, njegovo ekscelenco predsednikom Abdulom Fattahom Al Sisijem sem se dogovoril za gradnjo mostu, ki bo povezal obe državi," je sporočil kralj. "Ta zgodovinski korak, s katerim bomo povezali tudi obe celini, Afriko in Azijo, bo okrepil trgovino med celinama na neprecedenčni ravni."

Kot poroča BBC, je bil predlog za most čez Rdeče morje, ki bi povezal obe državi, podan že večkrat, a nikdar uresničen - do zdaj, kot kaže. Projekt naj bi stal med 3 in 4 milijardami dolarjev.

Kralj Salman je trenutno na petdnevnem uradnem obisku v Egiptu, kjer naj bi podpisal vrsto novih trgovinskih in drugih sporazumov med državama. V četrtek mu je Univerza v Kairu podelila častni doktorat, dan za tem pa še častni red Nila.

Savdska Arabija in druge zalivske države so po nastopu Al Sisija na mesto predsednika leta 2013 nakazale več milijard dolarjev finančne pomoči.