Na krovu Coste Allegre je bilo v času incidenta več kot tisoč ljudi. Foto: Reuters
Na krovu Coste Allegre je bilo v času incidenta več kot tisoč ljudi. Foto: Reuters

Lokalne oblasti na Sejšelih so z ladje obvestili, da je prišlo do požara, ko je ladja plula v bližini otoka Alphonse, ki leži okoli 200 milj od Sejšelov.

Po navedbah predstavnika italijanskih obalnih straž Cosima Nicastra je kapitan italijanske oblasti obvestil, da so požar, ki naj bi izbruhnil blizu ladijskih generatorjev, hitro pogasili, vseh 636 potnikov in 413 članov posadke pa je na varnem.

Po požaru so se ustavili ladijski motorji, ostali pa so tudi brez elektrike, zato so z ladje že poklicali na pomoč. Po navedbah Nicastra so na pomoč Costi Allegri že poslali tovorne ladje, ki so bile v bližini, Sejšeli pa so na pomoč poslali motorni čoln, letalo in dva vlačilca.

Na požar se je odzvala tudi lastnica ladje, ladjarska družba Costa Crociere s sedežem v Genovi. Lastnica Coste Concordie, ki je 13. januarja nasedla ob toskanskem otoku Giglio, je sporočila, da na ladji že preverjajo motorje in možnosti za ponoven zagon potrebnih instrumentov. Po nesreči Coste Concordie, v kateri je življenje izgubilo 32 ljudi, so bile proti ladjarski družbi sicer vložene številne tožbe.