Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.8 od 41 glasov Ocenite to novico!
Guam
Pogled na ameriško vojaško oporišče na Guamu, ki zaseda kar četrtino otoka. Foto: Reuters
Severna Koreja
Razmere na Korejskem polotoku so v središču pozornosti mednarodne javnosti. Foto: Reuters
Severna Koreja
Uspešno izstrelitev rakete Hwasong-14 so v Pjongjangu pospremili z novo znamko. Foto: Reuters

Severna Koreja grozi z napadom na ameriški otok Guam

Trump: Pjongjang se bo "soočil z ognjem in gnevom, kakršnega svet ni videl"
9. avgust 2017 ob 07:51,
zadnji poseg: 9. avgust 2017 ob 16:49
Pjongjang/Washington - MMC RTV SLO, Reuters, STA

Potem ko je ameriški predsednik Donald Trump dejal, da se bo Severna Koreja soočila z "ognjem in besom", če bo še naprej grozila ZDA, je Pjongjang zagrozil, da razmišlja o balističnem napadu na ameriški tihomorski otok Guam.

Severnokorejske oblasti so sporočile, da "previdno proučujejo" načrt o napadu na Guam, na katerem živi okoli 163.000 ljudi, na njem pa je tudi ameriško vojaško oporišče, v katerem je več ameriških podmornic, zračno oporišče in oddelek obalne straže. Severnokorejska tiskovna agencija KCNA je še dodala, da bo napad z raketami srednjega do dolgega dosega Hwasong-12 izveden v trenutku, ko bo dal zanj ukaz voditelj države Kim Džong Un.

Trump je grožnjo izrekel, potem ko je časopis Washington Post na podlagi podatkov ameriške obrambne obveščevalne agencije (DIA) v torek poročal, da je Severni Koreji uspelo narediti jedrsko konico, ki je dovolj majhna za namestitev na raketo dolgega dosega. To pomeni, da ima Pjongjang jedrsko orožje, ki ga lahko pošlje na cilj z raketo. Ni sicer še jasno, ali je Severni Koreji uspelo testirati tako imenovano miniaturno jedrsko napravo.

Trump še nikoli tako oster
"Za Severno Korejo bo bolje, da ne grozi
več ZDA. Soočili se bodo z ognjem in gnevom, kakršnega svet ni videl," je povedal predsednik ZDA v svojem golfklubu v New Jerseyju, kjer je na delovnih počitnicah. Bela hiša pa je posvarila Pjongjang, da je pripravljena na uporabo sile, če bo to potrebno za ustavitev raketnega in jedrskega programa, a da daje prednost diplomatskim prizadevanjem in sankcijam.

GUAM - MAJHEN, A POMEMBEN OTOK
Guam je 554 kvadratnih kilometrov veliko ameriško ozemlje in je del Mikronezije v zahodnem delu Tihega oceana. Leži med Filipini in Havaji. Otok, na katerem je veliko japonskih in južnoameriških turistov, varuje ameriški protiraketni sistem THAAD, ki so ga ZDA nedavno namestile v Južni Koreji, kar je razjezilo Kitajsko. Prebivalci Guama ob rojstvu dobijo ameriško državljanstvo. Guam ima v ameriškem kongresu svojega predstavnika, ki pa nima glasovalnih pravic. Prebivalci volijo tudi ameriškega predsednika, a ker Guam nima elektorskih predstavnikov, njihovi glasovi nimajo vpliva na končni izid. Približno četrtino otoka zasedajo ameriška vojaška oporišča, v katerih je nastanjenih okoli 6.000 ameriških vojakov. Gre za strateško izjemno pomembno oporišče, saj leži v bližini Južnokitajskega morja, tajvanske ožine in obeh Korej.


Na Guamu niso povečali stopnje ogroženosti
Guverner Guama Eddie Calvo je sporočil, da trenutno ni nobene grožnje, da pa je otok "pripravljen na vse" in da ima strateško obrambo. Dodal je, da je v stikih z Belo hišo in da zaradi grožnje na otoku niso dvignili stopnje ogroženosti. "Guam je ameriška zemlja. Nismo le prostor za vojaško nastanitev," je dejal. Predstavnica Guama v ameriškem kongresu, demokratka Madeleine Z. Bordallo, pa je izjavila, da je prepričana, da bodo "ameriške sile zavarovale Guam pred severnokorejsko jedrsko grožnjo". Pozvala je Trumpa, naj pokaže "odločno vodstvo" in sodeluje z mednarodno skupnostjo pri zmanjševanju napetosti.

Ameriški zunanji minister Rex Tillerson je kasneje pojasnil, da je Trump s tem, ko je Pjongjangu zagrozil z ognjem in gnevom, zgolj uporabil jezik, ki bi ga severnokorejski voditelj razumel. "Predsednik Severni Koreji zgolj pošilja močno sporočilo v jeziku, ki ga Kim Džong Un razume, saj se zdi, da diplomatskega jezika ne razume," je dejal med letom na čezmorsko ozemlje Guam.

Nove, že šeste sankcije
Do stopnjevanja napetosti prihaja po tem, ko je Varnostni svet (VS) Združenih narodov v soboto soglasno sprejel nove, doslej najostrejše sankcije proti Severni Koreji. Severna Koreja jih je v odzivu označila za grobo kršitev njene suverenosti. Sporočila je, da se ne bo pogajala o svojem jedrskem in raketnem programu, saj jo ogrožajo ZDA. Varnostni svet je te, že šeste sankcije, sprejel po poskusih severnokorejskih raket dolgega dosega 3. in 27. julija, ki bi lahko dosegle ozemlje ZDA.

ZDA so, tehnično gledano, še vedno v vojni s Severno Korejo, saj po korejski vojni med letoma 1950 in 1953 nikoli ni bila podpisana mirovna pogodba, ampak so se spopadi končali le s sklenitvijo premirja.

VIDEO
Razmere na Korejskem polotoku se zaostrujejo
VIDEO
Pjongjang grozi z napadom na Guam
A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
zapatist
# 09.08.2017 ob 08:03
V kakšnem kontekstu je Severna Koreja izrazila to grožnjo ne vem. Vendar, če v članku ni izpuščena kakšna bistvena informacija, potem iz njega sledi, da SK prvič, vsaj kolikor sam vem, grozi, da bo ZDA napadla ne obrambno ali povračilno, temveč kot prva.
420
# 09.08.2017 ob 08:00
Ameriški otok zraven Filipinov.
GORILA
# 09.08.2017 ob 08:42
@Skippy

Prebivalci geografsko zaokroženih celot se imajo pravico sami odločit, kje bodo živeli. Zaradi svoje pametne odločitve imajo 15x višji BDP/preb. kot Filipinci.

...podobno pametno so se odločili prebivalci polotoka Krim!
garmond
# 09.08.2017 ob 08:28
Trump z svojimi nepremišljenimi izjavami in grožnjami že od začetka svojega mandata izziva severnokorejskega predsednika, ki je mimogrede tudi totalni trotl.
Če poči, bo k temu na veliko pripomogel Trump, človek, ki se ne zna kontrolirati in kot takšen ne bi smel biti nikoli predsednik velesile kot je ZDA.
Trenutno je v svetu preveč voditeljev držav, ki jim je mesto za rešetkami psihiatričnih ustanov.
Zato pa je danes svetovna politična slika v tako klavrnem stanju kot je.
K_ris
# 09.08.2017 ob 08:45
Zakaj je naslov, da Severna Koreja grozi z napadom na Guam, če pa je iz članka očitno, da je to le odgovor na ameriško grožnjo z napadom na S. Korejo?

To je precej zavajujoče ...
KLIPAN
# 09.08.2017 ob 08:52
"Guam ima v ameriškem kongresu svojega predstavnika, ki pa nima glasovalnih pravic. Prebivalci volijo tudi ameriškega predsednika, a ker Guam nima elektorskih predstavnikov, njihovi glasovi nimajo vpliva na končni izid."

Aha.
Zakaj torej ti prebivalci sploh hodijo na volitve??
Mislim, tole je pa smešno.
zapatist
# 09.08.2017 ob 08:32
@ličitos

Ne vidim logike, zakaj bi Severno Korejci sprožili atomski spopad z ZDA, saj je jasno da je v eni uri po takem dogodku ne b bilo več.

In ne verjamem, da lahko Bajsi sam in v trenutku sproži rakete, sploh če SK ne bi bila napadena. Mislim si, da je tudi Bajsi kar se tega tiče pod vsaj delno kontrolo severnokorejski politične in vojaške elite.
nonparel
# 09.08.2017 ob 08:49
Rusi so se že zdavnaj umaknili iz okupiranih vzhodnoevropskih držav. ZDA pa še vnaprej vztrajajo pri okupaciji držav, ki so na tisoče kilometrov stran od ameriškega kontinenta.
zapatist
# 09.08.2017 ob 08:36
Tako, da še vedno menim...upam, da imam prav, da se Bajsi namerno dela bolj norega kot je. Češ..če boste pritiskali na nas, se nam lahko odpipa.
Skippy
# 09.08.2017 ob 08:34
Guam je od Filipinov oddaljen 2100 km. To je isto, kot da bi rekel, da je Libija zraven Slovenije.
Kekec99
# 09.08.2017 ob 08:42
@Skippy
Prebivalci geografsko zaokroženih celot se imajo pravico sami odločit, kje bodo živeli. ...
-------------------------------------------------------------
Prebivalci Guama ob rojstvu dobijo ameriško državljanstvo. Guam ima v ameriškem kongresu svojega predstavnika, ki pa nima glasovalnih pravic. Prebivalci volijo tudi ameriškega predsednika, a ker Guam nima elektorskih predstavnikov, njihovi glasovi nimajo vpliva na končni izid.

Prebivalci Guama ne odločajo o ničemur, po zgoraj napisamem bi človek pomislil da so okupirani s strani ZDA.
KLIPAN
# 09.08.2017 ob 08:53
Ne eni strani komunistični blaznež, na drugi največji prijatelj šeriatske diktature in predsednik države, ki je v zadnjih dveh desetletjih napadla največ držav in pobila največ civilistov.
Recept za svetovno katastrofo.
bilzerian
# 09.08.2017 ob 08:43
če SK ne bi mela raket in jedrske konice, bi jih ameri že zdavnaj zravnali z zemljo, kot so irak, libijo, sirijo, pa še koga.
dokler mali debeli grozi, da ima orožje, ameri ne bodo napadli SK: ko pa bodo ameri spoznali, da mali samo blefira, pa je konec, ker jih bodo napadli. in rusi in kitajci ne bodo samo nemo opazovali.

sicer pa se jaz ne bi bal severne koreje, ker ta država ni razen svojih državljanov napadla še nikogar. in zato je na državljanih samih, da odstranijo malega debelega. če jim ga bodo pomagale odstraniti zahodne sile, bo v državi kaos, kot je v libiji, siriji, ali iraku, afganistanu.
šurda
# 09.08.2017 ob 08:40
ALFe & Skippy & Co
Ste že kdaj slišali ZA operacijo Gladio

V Beli hiši sedi zelo nevarna oseba, nič manj kot nori Kim
iz Severne Koreje !
Ramus
# 09.08.2017 ob 08:25
Trump: Pjongjang se bo "sočil z ognjem in gnevom, kakršnega svet ni videl"

Ustavite norca predno ubije na milijone ljudi,...
zozozo
# 09.08.2017 ob 08:38
@zapatisti - Kontekst je napisan v članku. Trump je grozil z "ognjem in besom", Kim pa je zagrozil nazaj z napadom na Guam. Vse skupaj ena sama propaganda z obeh strani, zato da majo kaj novniarji nabijat, pa da se ima ljudstvo česa bat.
džeko
# 09.08.2017 ob 09:33
Največje zlo tega časa so mediji. So skorumpirani, pristranski, skratka vse kar medij ne bi smel biti!!
severnik
# 09.08.2017 ob 08:51
Trump je grožnjo izrekel, potem ko je časopis Washington Post na podlagi podatkov ameriške obrambne obveščevalne agencije (DIA) v torek poročal, 

Na podlagi časopisa....HAHAHA
Binder Dandet
# 09.08.2017 ob 10:08
"Prebivalci volijo tudi ameriškega predsednika, a ker Guam nima elektorskih predstavnikov, njihovi glasovi nimajo vpliva na končni izid. "

LOL
pripet
# 09.08.2017 ob 11:58
ZDA imajo v svojih aktih zapisano, da si dovolijo preventivno napasti vsako državo, ki bi jih kakorkoli in kdajkoli v bodoče ogrožala. In to ne samo vojaško. Tako kot je zagrozil vsemu svetu
Obama: " Amerika mora vedno voditi na svetovnem odru. Če mi ne bomo tudi nihče drugi ne bo.
ZDA so največja grožnja miru in vsem državam ter narodom na svetu. Grožnja, ki jo je nujno odstraniti. ZDA in ne S.Korejo.
http://www.politico.com/video/2014/05/ob
ama-at-west-point-america-must-always-lead-on-the-world-stage-003034

https://www.rand.org/content/dam/rand/pu
bs/monographs/2006/RAND_MG403.pdf
Rasta75
# 09.08.2017 ob 11:22
ZDA so, tehnično gledano, še vedno v vojni s Severno Korejo, saj po korejski vojni med letoma 1950 in 1953 nikoli ni bila podpisana mirovna pogodba, ampak so se spopadi končali le s sklenitvijo premirja.

Kar je še bolj zanimivo je to, da po ameriški ustavi, dokler so ZDA v vojni, ne bi smeli imeti predsedniških volitev, kar pomeni, da so bili vsi predsedniki ZDA izvoljeni po letu 1950 izvoljeni nelegalno in nelegitimno.
zozozo
# 09.08.2017 ob 08:53
Ne vem, zakaj se vsi bojite korejskega debelinkota. Na oblasti je že 6 let, do zdaj je napadel skupno nič držav. Ameriški debelinko z mrtvo mačko na glavi pa je od januarja že bombardiral Jemen in Sirijo.

Če nisi doma v SK in se bojiš Kima, si hudo naivna žrtev propagande.
generacija56
# 09.08.2017 ob 09:20
Članki o S.Koreji nas vsak dan opomnijo, kakšni primitivci obvladujejo svetovno politiko in kako nizko je padel novinarski ceh....
Čeprav Trump in vsa zalega, ki ga tišči v ospredje, obeduje v maniri nekdanjih sužnjelastnikov, s srebrnim jedilnim priborom na mizi, hlini neko uglajenost, so na ravni ganga iz Harlema...
Sila, zlomili vas bomo revčke, nimate za burek, itd....
Revčki, ki v resnici komaj sestavljajo konec s koncem, dajejo vse kar imajo v eno bombo, ki bi naj zastrašila gang, ki se je povezal z Japonsko, J.Korejo, celo Britanci so tam...
Ves novinarski ceh pa brez komentarja "povzema", kako upravičeno je, da se ta država napade, uniči.... Ker pač novinarji niso več to, kar so nekoč bili... Varuhi.... Inteligenca?
Sedaj pa z golf igrišča "civilizirano" grozi z "fire and fury" in vsi, od CNN, do zadnjega MMC so srečni, da imajo s čem zapolniti svoj prostor, prodajati strah, grozo....
zozozo
# 09.08.2017 ob 08:56
@osservatore - Torej je tvoja teza, da Trump zavestno in namenoma pomaga Kimu, če mu samo "kao" grozi, da lahko Kim vzdržuje diktaturo?
moj komentar
# 09.08.2017 ob 14:12

STANE
Prebivalci otoka volijo,vendar glasovi ne vplivajo na volitve..........Kakšna neumnost,kakšna demokracija !!!1


Saj je v ZDA tudi podobno.
Vseeno kdo bo izvoljen, politika ostaja ista.
moj komentar
# 09.08.2017 ob 13:32
Ameriške volitve so farsa in nateg za naivno prebivalstvo.
Po izvolitvi Trumpa se je dokončno izkazalo, da je moč ameriškega predsednika nična in o vsem odloča elita bančnih in korporacijskih lastnikov. Še najbolj so močni in agresivni tisti iz energetskih in orožarskih krogov.
Jarik
# 09.08.2017 ob 12:34
Ne znam si predstavljat, da bi (hipotetično prej SK napadla Guam ali katerokoli drugo ozemje USA, rednexi pa odgovorili z svojim jederskim arsenalom) Rusija mirno gledala rakete z jedrskimi konicami, ki letijo v njeno soseščino...
zapatist
# 09.08.2017 ob 08:44
@zozozo

To drži. Vendar SK ni sporočila, da bo napadla ZDA, če bo ta prva njo , temveč da premišljujejo o napadu na ZDA.
STANE
# 09.08.2017 ob 13:51
Prebivalci otoka volijo,vendar glasovi ne vplivajo na volitve..........Kakšna neumnost,kakšna demokracija !!!1
moj komentar
# 09.08.2017 ob 13:14
Zadeva je čisto preprosta.
ZDA so v fazi okupacije celotnega sveta, ameriški mediji pa z načrtno in vsiljeno propagando laži in populističnih pravljic skrbijo, da ljudje to ravnodušno sprejemajo in podpirajo.
Seveda vsi na te ameriške nategancije ne nasedajo in potem se zgodijo Iraki, Libije, Rusije, Sirije, Ukrajine, Irani, Severne Koreje, Venezuele, Jugoslavije, itd.
ZN so postale tragična farsa in orodje v rokah ZDA in VB.
moj komentar
# 09.08.2017 ob 10:11
neprilagojen

Žal so novinarske hiše več ali manj postale trobila korporacij, političnih strank, bankirjev, vojaških organizacij, itd. Dejansko gre za plačance, ki morajo poročati po zahtevah svojih delodajalcev.
Neodvisnih medijev je zelo malo, hkrati pa se proti njim vrši močna sovražna kampanja s strani najbolj vplivnih in bogatih procionističnih "fake" medijev kot so CNN, Reuters, itd.
audiac
# 09.08.2017 ob 09:47
zzzblj,

ampak verjemite, da bi bila zadeva enostranska in bi bili Američani v Pjongjangu že do malice. Za kosilo pa bi jim že stregel bajsi.

Ja,ampak Seul in druga južnokorejska mesta pa zravnana z zemljo že za zajtrk.Noben ne oporeka temu,da so ZDA vojaško mnogo močnejša sila.Ampak zadeva je veliko kompleksnejša kot se zdi na prvi pogled.
nonparel
# 09.08.2017 ob 13:59
A ste tudi vi opazili, da sta si Donald Trump in Kim Džong Un v marsičemu izredno podobna.
Idealen par za sprožitev 3. svetovne vojne.
Sandalovina
# 09.08.2017 ob 12:56
Zapatist

"S. Koreja ....grozi, da bo napadla ne obrambno ali povračilno, temveč kot prva."

Ne bo držalo. S.Koreja je zaradi in po sprejetju s strani ZN že šestih po vrsti sankcij in sicer, najostrejših do zdaj, sporočila " da ramišlja o balističnem napadu na otok Guam". Sankcije so tudi napad na suvereno državo. Kdaj so ZN spreleli kakršnekoli sankcije proti ZDA, npr. za napad na Irak brez kakršnihkoli dokazov? Samo poglejte proti komu so namenjene sankcije : Kubi ( 50 let sankcij), Venezueli, Rusiji, Iranu, S.Koreji, etc. in vse je jasno.
In, ko na kolena spravijo gospodarstva teh držav, kažejo s prostom kot, poglejte do kakšne revščine jih je pripeljal komunistični sistem. Izprijenost brez meja.
generacija56
# 09.08.2017 ob 12:26
šurda

Verjetno je na dopustu.
Daleč od Trumpa, PC-ja, možgani na paši, kar bi dopust naj bil.
Pazi se ga, ko pride nazaj, bo poln energije....
HOR
# 09.08.2017 ob 10:20
Predstava za naivce...
audiac
# 09.08.2017 ob 09:11
Pravilno,da malo grozi,saj tudi drugi konkretno grozijo njemu.Naredil itak ne bo nič,ker bi bil v tem primeru tudi sam zravnan u zemljo.Zakaj grozi je pa drugo vprašanje.Amyji&Co. S.Korejcem neprestano vsakoletno prirejajo obsežne vojaške vaje ob njihovi meji,kar je čisto navadno izzivanje.Kitajska in Rusija opozarjata,da naj naredijo nekaj tudi ZDA za umiritev napetosti in se temu odpovejo.Amyji se seveda delajo gluhi in s prstom kažejo samo na SK.V VS ZN so S.Korejcem uvalili že ne vem katere sankcije po vrsti,seveda predvsem na predlog ZDA.Povrh vsega pa vso umetno konstantno provocirano napetost Američani uporabljajo posredno seveda še za provociranje Kitajske.Trumpy recimo stalno teži,da bi morala Kitajska "narediti več" in s tem insinuira,da so tudi oni krivi za SK problem.Ampak po zadnjih podatkih zgleda Kitajci v S.Koreji nimajo že nekaj časa kaj preveč vpliva.Mogoče so tudi zaradi tega dvignili roko za sankcije v ZN.Debelinko je namreč zgleda vse prokitajske funkcionarje okoli sebe odstranil.Tudi na njihovem partijskem kongresu januarja je veliki vodja kar konkretno ošvrknil Kitajce.Sam kitajski zunanji minister je pred parimi dnevi jasno namignil,da se mislijo tokrat resno držati gospodarskih sankcij proti SK.Tudi drugi znaki kažejo,da med Kitajsko in S.Korejo ni več prave ljubezni.
šurda
# 09.08.2017 ob 08:33
Lep pozdrav prav vsem na MMC-ju !
Ponovimo vajo, pustite pri miru Severno Korejo, ker ne bo nikoli
ampak res nikoli nikogar napadla, se pa do definitivno branila !

Predsednik ZDA Donald Trump naj ne grozi, ker ima na drugi
stani zelo podobnega tipa !
generacija56
# 09.08.2017 ob 11:42
Dober članek, ki potrjuje točno to, kar je poanta mojega komentarja:

https://www.logicno.com/politika/d-prager-zapadnu-civilizaciju-ne-moze-unistiti-rusija-nego-nasi-mediji-i-sveucilista.html
ni maitre
# 09.08.2017 ob 10:51
No ja, bo vsaj alex jones prodal več svojih produktov, recimo Patriot Blend 100% Organic Coffee je zdaj prava naložba, ali pa THYROSAFE iz nuklearnega oddelka.
http://www.infowarsshop.com/-Nuclear-Biological_c_62.html
AM
# 09.08.2017 ob 10:45
Saj ne vesta s kakšnimi posledicami se igrata. Oba !
Bivši uporabnik
# 09.08.2017 ob 10:16
Upajmo samo, da so vse to le izjave dveh največjih bleferjev na svetu ...
Ramus
# 09.08.2017 ob 09:06
"voditelj države Kim Džong Un"

Bajsi ni nor, bajsi računa, da Kitajci ne bodo dovolili ameriškega dominija na korejskem polotoku,...
Kekec99
# 09.08.2017 ob 09:06
Ameriški predsednik George Bush, podpredsednik Dick Cheney in tiskovni predstavnik Ari Fleischer so potrdili pisanje časnika Washington Post, da administracija v strategiji nacionalne varnosti pripravlja spremembe, ki predvidevajo preventivne napade na teroriste in države, ki bi lahko ogrozile ZDA s kemičnim, jedrskim in biološkim orožjem. ... KLIK

ZDA naj bi prepričale Izrael, da Iran še ni sposoben izdelati jedrskega orožja, zato naj preventivni napad ne bi bil potreben, danes piše New York Times. ... KLIK
KLIPAN
# 09.08.2017 ob 09:01
@Olorin
"Isto kot v Severni Koreji: zato da vidijo, ali imajo prav ali ne."

Ja, ampak v Ameriki (Guamu) bi naj baje bila demokracija v S.Koreji pa diktatura.
Končni rezultat-oboji hodijo na volitve in ne odločajo o ničemer.
Tole je smešno do amena.
Knez Miru
# 09.08.2017 ob 08:51
Amerika pa samo željno pričakuje, da bi le lahko upravičila svoj napad.
zozozo
# 09.08.2017 ob 08:48
@zapatist -

To pa zelo močno dvomim. Neizzvan napad na ZDA bi bil samomor. Še najmanj, kaj bi se jim zgodilo, je kitajska okupacija v roku 6 ur. In to, kaj pišejo zahodni mediji o Severni Koreji je itak šlo čez sto filtrov in zelo dolgo igro pokvarjenega telefona.
aparat-čik
# 09.08.2017 ob 16:49
kavbojce, z njihovo primitivno militantno ideologijo ni težko sprovocirat. ZDA bodo v 21-tem tisto, kar je bila Nemčija v 20-tem.
Sandalovina
# 09.08.2017 ob 14:12
Rubin

" ...sankcije jemlješ kot zadosten razlog za jedrski napad. Nirost!"

Se je zgodil jedrski napad? Med razmišljati in storiti je bistvena razlika. Kot tudi med grožnjo in dejanjem. Sankcije so tudi napad na suverenost države. Zakaj bi se odrekli jedrskem orožju? Zakaj se mu ne odrečejo ZDA? Prepoved jedrskega orožja bi morala veljati za vse.
bre53
# 09.08.2017 ob 13:24
bolj se moramo bat nata kot pa severne koreje ki se nikoga ni napadla
Kazalo