V neurju je umrl 65-letnik, katerega čoln se je prevrnil. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
V neurju je umrl 65-letnik, katerega čoln se je prevrnil. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Toča
Na celinskem delu države je padala toča. Foto: BoBo
V neurju na Hrvaškem umrl 65-letnik

Moški se je utopil pri otoku Krku, kjer se je zaradi sunkov vetra in valov prevrnil njegov čoln, manjše plovilo s kabino. Drugi član posadke se je rešil, je na spletni strani poročal Novi list.

V številnih krajih po državi se je po soparnem nedeljskem dnevu stemnilo še pred večerom, ko so močan veter in padavine zajeli območja od Istre, prek notranjosti države do skrajnega vzhoda Slavonije.

Gasilci so imeli veliko dela od Umaga in Poreča, prek Zagreba in Siska do Osijeka. Nekatera drevesa so padla na prometnice. Prav tako so strele zadele in zažgale nekaj dreves v hrvaški Istri, je poročal Jutarnji list.

Toča je padala na celinskem delu države, ponekod v velikosti oreha, med drugim v Humu na Sotli ob meji s Slovenijo in na območju Siska, kjer so bile poplavljene nekatere ceste. Toča je uničila kmetijske pridelke.

Več kot 60 posredovanj v Zagrebu
Močan dež je zajel tudi Zagreb, kjer so gasilci in druge dežurne službe posredovali več kot 60-krat, predvsem zaradi poplavljenih kleti v stanovanjskih objektih, podrtih dreves in prekinitve električne napeljave, so sporočili v zagrebški mestni upravi. Podobno je bilo tudi na območju Osijeka.

V neurju na Hrvaškem umrl 65-letnik