Svet
(4)
Singapur
Del aretirane 17-članske združbe, ki si je žepe napolnila s preprodajo ukradene nafte. Foto: Reuters

Dodaj v

Singapur v boj proti tatovom nafte

Nafto kradejo iz tankerjev v regiji
13. januar 2018 ob 12:58
Singapur - MMC RTV SLO, Reuters

Sodišče v Singapurju je vložilo obtožnico še proti trem moškim, ki jih sumijo vpletenosti v velike kraje nafte na največji Shellovi rafineriji, v povezavi s katerimi so ta teden obtožili že več kot 10 ljudi.

Vodstvo singapurske podružnice nizozemskega naftnega velikana je v stik z mestnimi oblastmi glede kraje v rafineriji v Pulau Bukomu, južno od glavnega singapurskega otoka, prvič stopilo avgusta lani. Policija je v obsežnih racijah, ki jih je izvedla na več koncih države, zasegla več milijonov dolarjev gotovine in manjši tanker ter prijela 17 ljudi. V četrtek je sodišče potem vložilo obtožnico proti 11 ljudem, med njimi je osem Shellovih zaposlenih in dva vietnamska državljana, danes pa so prijeli še trojico, ki jih sumijo vpletenosti v krajo, s katero so podjetja konec leta oškodovali za skoraj 900.000 dolarjev, v četrtek obtožena enajsterica pa naj bi predtem ukradla več kot 4.300 ton nafte, ocenjene na 2,4 milijonov dolarjev. Tiskovna predstavnica Shella je sporočila, da sobotni obtoženci niso zaposleni v podjetju.

Singapur je eno od glavnih naftnih vozlišč na svetu, večina surove nafte z Bližnjega vzhoda gre skozenj, preden jo potem dobavijo na Kitajsko, Japonsko in Južno Korejo. Skupaj z dejstvom, da je v njem tudi vrsta glavnih rafinerij Južne Azije in največja pomorska črpalka, pa je široko razpredena tudi preprodaja ukradene nafte, ki jo v črpajo s tankerjev v pristaniščih po regiji.

K. T.
Prijavi napako
Komentarji
Olorin
# 13.01.2018 ob 14:26
Visje cene bencina za proletariat zaradi tega pa tebi itak niso problem, ker si se premlad za vozit.
penzl
# 13.01.2018 ob 15:22
Kako paj kaj tatovi na slovenskih železnicah? Še imajo službo?
ATP
# 13.01.2018 ob 15:58
komsomolec

Brez skrbi. Davki na nakup avta so v Singapurju tako visoki, da jih proletariat ne vozi ;-)
komsomolec
# 13.01.2018 ob 14:13
če rabutajo korporacijam so Robini Hoodi. ljudski junaki
Kazalo