Policija je zaprla širšo območje umora - celotno parkirišče in poti, ki vodijo do njega - v preiskavi pa je že v petek sodelovalo 60 policistov, kiminalistov in forenzikov. Foto: EPA
Policija je zaprla širšo območje umora - celotno parkirišče in poti, ki vodijo do njega - v preiskavi pa je že v petek sodelovalo 60 policistov, kiminalistov in forenzikov. Foto: EPA
Annecy - umor britanskih turistov, tožilec Eric Maillaud
Tožilec Eric Maillaud je opisal ubitega moškega v avtomobilu kot očeta, ženski pa za mati in babico deklic. Ubiti kolesar je bil lokalni prebivalec. Foto: EPA
Annecy - umor britanskih turistov
Starejša izmed sester je v stabilnem, a še vedno kritičnem stanju, medtem ko je mlajša punčka nepoškodovana. Foto: EPA
Pretresljiv štirikratni umor v Franciji

Na kraju zločina sta bili še dve deklici. Francoska policija je sporočila, da je bila 8-letna deklica, ki je ležala izven avtomobila, huje ranjena in se trenutno zdravi v bolnišnici v Grenoblu. Šele ob polnoči, kakšnih osem ur po umoru, pa so preiskovalci pod ženskimi trupli našli še nepoškodovano štiriletno punčko, ki je predtem niso opazili.

"Pod trupli se je skrivala okoli osem ur, v tem času pa se ni niti malo premaknila," je medijem sporočil Eric Maillaud, tožilec departmaja Haute-Savoie. Deklice policisti niso opazili, odkrili pa so jo šele, ko so forenziki, ki so prišli iz Pariza, po opravljeni preiskavi začeli odstranjevati trupla. "Deklica je govorila angleško. Slišala je hrup in krike, toda ni znala povedati več, saj je stara le štiri leta," je Maillaud potrdil, da je bila deklica, ki se je skrivala pod nogami trupel nepoškodovana.

Mafijski umor ali ponesrečen oboroženi rop?
Ozadje štirikratnega umora še ni znano, glede na okoliščine pa so strokovnjaki enotni, da gre za poboj v mafijskem slogu, saj je bil avtomobil prerešetan, okoli vozila pa je bilo več deset nabojev iz avtomatskega orožja. Nekateri menijo, da je šlo za ponesrečen oborožni rop. Policija je potrdila le, da preiskujejo večkratni umor. "Po vsem tem so možne vse teorije, konec koncev je lahko šlo tudi za družinsko tragedijo," je še dodal tožilec.

Pod trupli mame in babice našli otrplo deklico
V avtomobilu znamke BMW so našli moškega, ki je sedel spredaj, na zadnjih sedežih pa sta bili dve ženski, pod katerima se je skrivala 4-letna deklica. Zraven je bil še kolesar, ob njem pa ustreljena osemletna deklica, ki je bila tako hudo ranjena, da so jo sprva razglasili za mrtvo. Ranjena deklica je zdaj že zunaj kritičnega stanja. Identiteto žrtev so odkrili, razkrili so, da so Britanci in prihajajo iz iste družine, ki je taborila v bližnjem kampu. Ubiti so bili oče, mati in babica obeh najdenih deklic. Kolesar je bil domačin po imenu Sylvain Mollier, ki je najverjetneje po naključju prikolesaril mimo.

Pobita britanska družina iraškega porekla
V četrtek opoldne je policija razkrila, da je ubitemu očetu ime Saad Al-Hilli. 50-letni britanski državljan je bil rojen v Bagdadu, z družino pa je živel v Surreyju na jugu Anglije. Al-Hilli je bil zaposlen v firmi, ki se ukvarja s fotografiranjem in topografijo iz zraka.

En kolesar ustreljen, drugi odkril zločin
Zločin je odkril in prijavil drugi kolesar, ki je nekaj pred 16. uro prikolesaril na mirno parkirišče na obrobju slikovite vasi Chevaline ob jezero Annecy v francoskih Alpah, ki je priljubljena turistična točka. Omenjeni kolesar je bil zaradi prizora v hudem šoku, tako da so ga morali zdravniško oskrbeti.

"Zaslišali bomo okoliško prebivalstvo," je napovedal tožilec Maillaud, ki je ponovil, da nima še nobene hipoteze, zakaj je prišlo do tako krvavega poboja britanske družine, ki je prišla v francoske Alpe na počitnice.

Pretresljiv štirikratni umor v Franciji