Karima El Mahroug je bila v času spolnih odnosov z Berlusconijem stara 17 let. Foto: EPA
Karima El Mahroug je bila v času spolnih odnosov z Berlusconijem stara 17 let. Foto: EPA

"Berlusconi je bil režiser razuzdanih nastopov mladih deklet, znanih kot bunga bunga," so v utemeljitvi razsodbe zapisali sodniki. Berlusconi je Ruby za seks plačeval okoli 3000 evrov, ob tem pa ji je še nakazal okoli 57.000 evrov. Darilo je milijarder opravičeval z besedami, da je mladenka želela odpreti lepotni salon.

Nekdanjega italijanskega premierja so junija obsodili na sedem let zapora in dosmrtno prepoved opravljanja javnih funkcij zaradi spolnih odnosov z barsko plesalko Karimo El Mahrough z vzdevkom Ruby, ko je imela ta 17 let, kar je v Italiji kaznivo dejanje.

Sodišče je ugotovilo, da je Berlusconi plačal za spolne odnose z Ruby in zlorabil oblast, ko je leta 2010 posredoval pri njeni izpustitvi iz zapora. Berlusconijevi odvetniki naj bi se na razsodbo pritožili.

Milansko sodišče je zdaj objavilo dokumente, v katerih so pojasnjeni razlogi za junijsko obsodbo. "Dokazano je, da je imel obdolženec spolne odnose z El Mahroughovo v zameno za prece vsote denarja in druge stvari, kot je nakit," piše v dokumentu.

Kazen sodišča je bila še ostrejša od tiste, ki jo je zahtevalo tožilstvo, saj je to predlagalo šest let zapora.