Vučić je na policiji opravil preizkus s poligrafom. Foto: EPA
Vučić je na policiji opravil preizkus s poligrafom. Foto: EPA

Kurir je na današnji naslovnici poročal, da je Vučić skupaj s svojim bratom Andrejem Vučićem, lastnikom tabloidnega dnevnika Informer Draganom Vučićevićem in njegovim direktorjem Damirjem Dragićem na začetku novembra od nekdanjega direktorja Kurirja Aleksandra Kornica zahteval, da lažno obtoži lastnika časopisa Aleksandra Rodića.

Premier je po poročanju srbskih medijev prostovoljno odšel na zaslišanje na policijsko postajo.

Mediji podrobneje zapleta ne pojasnjujejo, b92 navaja le, da že nekaj tednov traja medijska vojna med Kurirjem na eni strani ter Pinkom in Informerjem na drugi ter da se vse to dogaja ob koncu tedna, ki so ga srbski tabloidi označili kot teden, ko bi bil mogoč državni udar.

Prijeli sumljivega moškega
Notranji minister Nebojša Stefanović je na izredni novinarski konferenci potrdil, da je bil premier Vučić zaslišan na policiji, a da je poligraf, na katerega se je premier prostovoljno prijavil, pokazal, da obtožbe niso utemeljene. Vučića so vprašali, ali je kdaj videl Kornica, ali se je kdaj z njim sešel in ali mu je ponudil denar, funkcijo v stranki ali kar koli drugega za podajo lažnih izjav. "Na vsa ta vprašanja je premier odgovoril z "ne", detektor laži pa je pokazal, da govori resnico," je povedal Stefanović.
Policija bo izvedla dodatno in hitro preiskavo, ki bo pokazala, kdo in s kakšnimi cilji je organiziral širjenje laži proti premierju in skušal destabilizirati državo, je dejal minister.

Ob tem je še dodal, da so prijeli nekdanjega pripadnika srbske policije, ki je v zadnjih 24 urah osemkrat opazoval Vučićev dom. Moški je tesno povezan s črnogorsko kriminalno združbo z območja Budve in Bara. Na zaslišanju je večkrat spremenil svojo izjavo, nazadnje pa je rekel, da dela po nalogu nekoga.

"Poteka intenzivna policijska akcija, s katero želimo osvetliti dogajanje in ugotoviti motive. Maksimalno smo okrepili varnostne ukrepe zaradi resnosti razmer za premierja in druge državne funkcionarje, ki bi lahko bili ogroženi," je še povedal Stefanović.