Hirson je izginil le nekaj dni pred svojim 18. rojstnim dnevom. Foto: Reuters
Hirson je izginil le nekaj dni pred svojim 18. rojstnim dnevom. Foto: Reuters

Srhljivo odkritje bega preiskovalce, ki so do zdaj identificirale samo ene posmrtne ostanke.

Med ostanki je tudi lobanja, na kateri so detektivi odkrili obledel napis "Smrt pedofilom". Ostanki, ki jih je februarja letos med iskanjem morskih ježkov našel neki potapljač šest metrov pod morsko gladino blizu vznožja pečine v Cap d'Antibes jugozahodno od Nice, naj bi bili v vodi že najmanj desetletje.

Na tisoče vprašanj brez odgovora
Kosti - moško stegnenico, eno moško in eno žensko nadlahtnico, lobanjo in del čeljusti - so policijski potapljači dvignili iz vode in se lotili testov. Kot poroča Guardian, so imeli strokovnjaki velike težave pri pridobivanju genetskega materiala iz kosti, po njihovih ocenah pa lobanja pripada moškemu, mlajšemu od 50 let, deli okončin pa osebam, mlajšim od 30 let.

"Pred nami je vrsta ugank," je povedal zbranim novinarjem Georges Gutierrez, javni tožilec v Grassu, ob tem pa napovedal začetek preiskave umorov, ugrabitve, odvzetja prostosti ter ravnanja s trupli. "V tem primeru je na tisoče vprašanj. Recimo, zakaj samo ena kost od vsakega posameznika, ne pa tudi drugih delov okostja?"

Prepoznali pogrešanega
Preiskovalcem je uspelo do zdaj prepoznati samo ene posmrtne ostanke. DNK-testi na nadlahtnici so namreč pokazali, da odsekana roka pripada Stéphanu Hirsonu, Parižanu, ki je izginil februarja leta 1994 le nekaj dni pred svojim 18. rojstnim dnevom. Hirson je bil takrat ravno izpuščen iz psihiatrične bolnišnice, kjer je bil krajši čas, in bi se moral dobiti s prijateljem, ko je izginil brez sledu. Njegova družina ga išče že 20 let.

Družinski član je za francoski radio povedal, da ni imel Stéphane "nobenega razloga", da bi bil na Azurni obali, saj da je svoji materi dejal, da načrtuje oddih v Španiji. "Družina na jugovzhodu Francije ne pozna nikogar," so še dodali.

Detektivi so povedali, da ni bilo nikdar nobenih navedb, da bi bil Hirson vpleten v kakršno koli pedofilsko dejanje, ne kot žrtev ne kot storilec.

Dobro ohranjene kosti
Neimenovani policist, ki sodeluje v preiskavi, pa je za časnik Le Parisien povedal, da je bila lobanja označena z nekakšno strelsko tarčo. "Bila je vrisana s temnim črnilom, a je zelo zapleteno prepoznati, za kakšno vrsto črnila ali pisave gre," je dejal. "Kosti so bile v dobrem, dobro ohranjenem stanju in zelo bele barve."

Po besedah Gutierreza testi posmrtnih ostankov še potekajo, predvsem bi radi izvedeli natančno številko, koliko časa so bili v vodi.