Ante Todorić naj bi bil v času preiskav v Londonu. Foto: Reuters
Ante Todorić naj bi bil v času preiskav v Londonu. Foto: Reuters

Ob preiskavi trojice namreč ni bilo v državi.

Todorić se je takoj po prejemu uradnega poziva zglasil pri preiskovalnem sodniku. Izjav za medije ni dajal, je pa njegov drugi odvetnik Fran Olujić izjavil, da je v kratkem pogovoru s preiskovalci zavrnil vse obtožbe. Kot je dodal, Todorić ni odgovarjal na vprašanja preiskovalnega sodnika, temveč je predstavil svojo obrambo. Olujić je dodal še, da se bo Ante Todorić verjetno vrnil v London, kjer ima prijavljeno bivališče.

Po preiskovalnem sodniku se je Ante Todorić napotil v družinsko vilo, bolj znano kot Kulmerjevi dvori, kjer je novinarjem povedal, da je izpolnil obljubo in prišel na Hrvaško. "Zanikal sem vse, česar me bremenijo. Preiskava poteka. Nimam komentarjev," je izjavil Todorić, ki ni želel odgovoriti na vprašanje, kje je njegov oče.

Medtem je zagrebško županijsko sodišče blokiralo lastništvo četrtine družinske nepremičnine, ki je v lasti Ivice Todorića, so poročali hrvaški mediji. Na sodišču navedb niso želeli potrditi, ker gre za dokumente z označbo tajnosti.

Pridržanih 12 od 15 osumljencev
Hrvaški kriminalisti so prejšnji ponedeljek sprožili obsežno akcijo, v kateri so pridržali 12 izmed 15 osumljencev za gospodarski kriminal v Agrokorju. Po zaslišanju so v sredo izpustili vse pridržane, ki se bodo branili s prostosti, preiskovali pripor so odredili le za Ivico Todorića, za katerim bodo, če se ne bo vrnil v državo, razpisali tiralico. Brata Ante in Ivan Todorić se prav tako lahko branita s prostosti.

Hrvaški mediji domnevajo, da sta Ivan in Ivica Todorić v Londonu, od koder je prispel tudi Ante Todorić.

Kam je izginilo 130 milijonov evrov?
Odvetniki Ivice Todorića so napovedali pritožbo na odločitev o priporu njihovega klienta, ki ga tožilstvo kot prvoosumljenega v primeru Agrokor bremeni odtujitve najmanj 130 milijonov evrov iz koncerna. Todorić trdi, da gre za politični pregon.

Vseh 15 osumljenih, ki so bili člani uprave Agrokorja ali vodilni ljudje nekdanje hrvaške podružnice revizorske hiše Baker Tilly, sumijo več kaznivih dejanj zlorab v poslovanju koncerna, kot so ponarejanje uradnih dokumentov in nezakonito vodenje poslovnih knjig.