Ashya King se je zdravil zaradi tumorja v možganih, v četrtek pa sta ga starša odpeljala iz bolnišnice. Foto: EPA
Ashya King se je zdravil zaradi tumorja v možganih, v četrtek pa sta ga starša odpeljala iz bolnišnice. Foto: EPA
Starša ugrabila lastnega bolnega otroka

Deček je hudo bolan, saj ima tumor v možganih, policija in zdravniki pa opozarjajo, da je otrok brez ustrezne zdravniške pomoči v smrtni nevarnosti. Fantova bolezen je napredovala, zaradi česar je bil operiran in med rehabilitacijo je pri prehranjevanju odvisen od infuzije, ki jo napaja baterija, katera pa bi se morala že izprazniti.

Družina pripadniki Jehovovih prič
Zdravniki opozarjajo, da se baterije ne da preprosto zamenjati ali napolniti, saj je baterija del celotne naprave, polnitev pa poteka prek posebnega pretvornika, ki je na voljo zgolj v bolnišnicah.

Pri iskanju otroka zdaj sodeluje tudi Interpol, starše pa iščejo z evropskim zapornim nalogom. Po zdajšnjih informacijah se dečkovi starši niso obrnili na sodišče, je pa njihova prijateljica policiji potrdila, da so se zanimali za zdravljenje v tujini. Družina King sicer pripada Jehovovim pričam, a policija meni, da starši dečka niso odpeljali zaradi verskih prepričanj.

Sumijo, da je v počitniški hiši v Španiji
Ashya King je bil odpeljan iz bolnišnice v Southamptonu, mestu na jugu Anglije. Izginulega dečka so tako nazadnje videli v četrtek popoldne, ko se je s starši in šestimi brati in sestrami vkrcal na trajekt za Francijo. Španska policija jih je že našla in zaslišuje starše.

Starša ugrabila lastnega bolnega otroka