Trajekt je trčil v enega osrednjih pomolov v splitskem pristanišču. Foto: BoBo
Trajekt je trčil v enega osrednjih pomolov v splitskem pristanišču. Foto: BoBo

Trajekt hrvaške ladijske družbe Jadrolinija je v pomol v splitskem pristanišču trčil nekaj pred 11. uro. Splitski zdravniki so potrdili, da so po nesreči z reševalnimi vozili odpeljali štiri ljudi. Med trčenjem je bila večina potnikov že pri avtomobilih in je čakala na izkrcanje. Po trčenju so številni potniki popadali na tla.

Trajekt Lubenice, ki povezuje otok Šolto in Split, je trčil v enega od osrednjih pomolov pristanišča nasproti avtobusne postaje, potem ko se je začel pripravljati za pristanek. Pri manevru je trčil z levim delom premca, nato pa še z levim bokom.

"Sreča, da se vozila niso premaknila in niso nikogar stisnila, saj bi bilo v tem primeru še več poškodovanih," je za splitski časopis Slobodna Dalmacija povedal eden od potnikov. Dodal je, da so člani posadke v nekem trenutku začeli opozarjati potnike, naj se usedejo in trdno primejo, ker bo ladja trčila v pomol.

Preiskava o vzrokih nesreče že poteka. Ko bo končana, bo sledilo uradno sporočilo za javnost, so sporočili iz Jadrolinije.