Nova fotografija napadalca, ki jo je objavila švicarska policija. Foto: EPA
Nova fotografija napadalca, ki jo je objavila švicarska policija. Foto: EPA
Franz Wrousis
V največji torbi naj bi Wrousis nosil motorno žago. Foto: EPA

Švicarska policija je sporočila, da je prijela 51-letnega Franza Wrousisa, ki je v mestu Schaffhausen v ponedeljek z motorno žago ranil dva uslužbenca lokalne poslovalnice zdravstvene zavarovalnice.

Wrousisa so po navedbah policije prijeli v mestu Thalwil, ki leži okoli 60 kilometrov od Schaffhausna. Pred tem so za njim izdali mednarodno tiralico.

Kot navaja policija, gre za klateža s policijsko kartoteko, za zdaj pa se še ne ve, kaj ga je vodilo v napad v mestu tik ob meji z Nemčijo. Policija je med iskalno akcijo opozorila prebivalce, da je napadalec verjetno še vedno oborožen z motorno žago.

V torek je policija objavila novi fotografiji napadalca in pojasnila, da je bil leta 2014 in 2016 obsojen zaradi z orožjem povezanih kaznivih dejanj. V ponedeljek so našli njegov avtomobil. Wrousis je že nekaj časa živel v bližnjih gozdovih na območju ob meji z Nemčijo.

"Bil je čuden človek"
Poslovalnice zdravstvene zavarovalnice CSS, katere stranka je bil tudi Wrousis, v Schaffhausenu in okolici so bile zaprte, medtem ko je potekala policijska iskalna akcija. Odpovedane so bile tudi otroške počitniške dejavnosti.

Domačini pripovedujejo, da je bil moški zelo nekomunikativen in odmaknjen. "Deloval je kot shizofrenik, a si nismo mislili, da je tako slabo. Nismo ga dojemali kot grožnjo ali kaj podobnega. Nismo mislili, da je nevaren, a vsekakor je bil čuden človek," je dejal eden od domačinov, ki ni hotel biti imenovan.