Policija 28-letnega moškega sumi povezav z napadom, ki je terjal 20 smrtnih žrtev. Foto: EPA
Policija 28-letnega moškega sumi povezav z napadom, ki je terjal 20 smrtnih žrtev. Foto: EPA

V napadu je bilo ranjenih še več kot 120 ljudi. Gre sicer za prvo aretacijo v zvezi z napadom pred hindujskim svetiščem Eravan v središču tajskega glavnega mesta. V stanovanju moškega so našli material za izdelavo bombe, je razkrila policija. Našli so tudi več deset potnih listov, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal namestnik državnega poveljnika policije Čaktip Čaijinda.

Nemška tiskovna agencija DPA, ki se sklicuje na navedbe tajskega časnika Khaosod, poroča, da gre za 28-letnega Turka. Da je prijeti turški državljan, je potrdil predstavnik tajske vojske. Odgovornosti za napad sicer ni prevzel nihče.

Policija je pred aretacijo ocenjevala, da je domnevni storilec verjetno del organizirane mreže, pozneje pa je sporočila, da zelo verjetno ne gre za mednarodnega terorista, temveč je bil motiv za dejanje osebni spor.

Ni jasno, ali je aretirani moški s posnetka
Kmalu po napadu je policija objavila posnetek varnostne kamere, na kateri naj bi bil domnevni storilec. Moški v rumeni majici je nekaj minut pred eksplozijo na klop blizu kraja eksplozije odložil nahrbtnik. Na podrobni skici obraza, ki ga je objavila policija, je osumljenec svetle polti, črnih las ter ima očala in nekajdnevno brado. Predstavniki policije so sicer poudarili, da še ni jasno, ali je aretirani moški tisti, ki so ga posnele kamere.