Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Foto: MMC RTV SLO/Reuters

Španska ministrica za zdravje Ana Mato je namreč pred dvema tednoma dejala, da je medicinska sestra Teresa Romero (44) okužena z ebolo, saj da so tako potrdili prvi hitri testi.

Zdravniki v madridski bolnišnici opozarjajo, da bodo morali narediti še en test, da bodo z gotovostjo potrdili, da sestra res ni več okužena z virusom hemoragične mrzlico, za katero je po vsem svetu umrlo najmanj 4.500 ljudi.

Izolirali 30 delavcev v bolnišnici
Teresa Romero je kazala znake okužbe, ko je imela zjutraj povišano telesno temperaturo. Nemudoma so jo izolirali, prav tako so izolirali še 30 zdravstvenih delavcev v bolnišnici Carlosa III. v Madridu.

Zanimivo pa je, da je Teresa Romero za neki španski medij dejala, da je zdravnika po njeni izolaciji prosila, "naj ji pove, kako je z njo, pa ji ni želel dati jasnega odgovora. Zato je vzela svoj prenosni telefon in na El Paisu prebrala, da so pri njej ugotovili okuženost z ebolo."

Madridske zdravstvene oblasti so takrat trdile, da je vzrok za njeno okužbo nepazljivost pri zdravljenju obolelega misijonarja Manuela Garcio Vieja v bolnišnici Carlos III. v Madridu. Duhovnik se je z ebolo okužil v Sierri Leone, umrl pa je 25. septembra.