Todorić se redno oglaša na svojem blogu. Foto: Televizija Slovenija
Todorić se redno oglaša na svojem blogu. Foto: Televizija Slovenija

"Kot človek, ki so mu hudo kršene človekove pravice, s svojo odvetniško ekipo zbiram dokaze in dejstva, s katerimi bi lahko zanikal laži iz krivične prijave. S tam bi ubranil sebe in svoje sodelavce pred političnim pregonom, katerega cilj je potlačiti to, da je prav politika odvzela zasebno lastništvo, v katerem danes vladata brezvladje in kriminal," je Todorić zapisal na blogu, na katerem se redno oglaša od septembra.

Pripor, ki so ga odredili zanj, je po njegovem prepričanju le način, kako mu želijo preprečiti zbiranje dokazov in dokumentacije.

Tiralica za Todorićem
Županijsko državno tožilstvo v Zagrebu je v soboto razpisalo tiralico za Todorićem, potem ko je sodišče v sredo zanj odredilo pripor. Tožilstvo ga kot prvoosumljenega v primeru Agrokor obtožuje odtujitve najmanj 130 milijonov evrov iz koncerna. Todorić naj bi bil v Londonu.

Hrvaška policija je na začetku tedna izvedla več hišnih preiskav ter prijela 12 nekdanjih vodilnih predstavnikov Agrokorja in nekdanje hrvaške podružnice revizorske hiše Baker Tilly zaradi suma finančnih malverzacij v koncernu. Vendar Ivice Todorića ter njegovih sinov Anteja in Ivana na hrvaških naslovih niso našli.

Kazenske ovadbe so vložili proti 15 osumljenim, nato je preiskovalni sodnik v Zagrebu v sredo odločil, da se jih 14 lahko brani s prostosti, 30-dnevni preiskovalni zapor pa je zaradi nevarnosti vplivanja na priče odredil le za Ivico Todorića.