Reince Priebus se poslavlja s položaja vodje Trumpovega kabineta. Foto: EPA
Reince Priebus se poslavlja s položaja vodje Trumpovega kabineta. Foto: EPA
Menjava na vrhu Trumpove administracije

Ameriški predsednik je odločitev sporočil prek Twitterja. Dogajanje v Washingtonu je bilo zadnje dni zelo napeto. Priebus se je znašel pod velikim pritiskom, ko ga je Trumpov novoimenovani direktor za komuniciranje Anthony Scaramucci javno osumil, da je mogoče, da informacije iz Bele hiše uhajajo prek njega.

"John je opravil spektakularno delo kot minister za domovinsko varnost. Je resnična zvezda moje administracije," je novemu vodji kabineta, sicer upokojenemu generalu Kellyju, polaskal Trump.

Ameriški in svetovni mediji so bili zadnje dni polni zapisov o hudem boju znotraj vrha ameriške administracije. Scaramucci, nekdanji finančnik z Wall Streeta, je bil poln ostrih besed do Priebusa, pa tudi Trumpovega svetovalca Steva Bannona.

Scaramuccijevo imenovanje prejšnji teden je privedlo tudi do odstopa tiskovnega predstavnika Bele hiše Seana Spicerja, ki naj bi protestno odstopil, ker se ni strinjal s Trumpovo odločitvijo, da na mestu vodje komunikacijske ekipe Spicerja zamenja s finančnikom Scaramuccijem.

Menjava na vrhu Trumpove administracije