Predsednik Trump nekdanjega predsednika Obamo obtožuje prisluškovanja njegovim telefonskim pogovorom. Foto: Reuters
Predsednik Trump nekdanjega predsednika Obamo obtožuje prisluškovanja njegovim telefonskim pogovorom. Foto: Reuters
Trump: Obama mi je prisluškoval

svojega predhodnika Baracka Obamo obtožil prisluškovanja njegovim telefonskim pogovorom med predsedniško kampanjo, a ni predložil nobenih dokazov.

"Grozno! Pravkar ugotovil, da mi je Obama prisluškoval v Trump Towerju tik pred zmago. Ničesar niso našli. Gre za lov na čarovnice," je na Twitterju danes zapisal Trump. Domnevno prisluškovanje je primerjal z afero Watergate v 70. letih.

"Grem stavit, da bi dober odvetnik lahko naredil velik primer iz dejstva, da je predsednik Obama oktobra, tik pred volitvami, prisluškoval mojim telefonom!" je še tvitnil Trump. "Kako nizko se je predsednik Obama spustil, da je prisluškoval mojim telefonom med zelo svetim volilnim procesom. To je Nixon/Watergate. Grd (ali pokvarjen) fant!" je dodal.

Demokrat iz odbora za vojaško obveščevalno službo Eric Swalwell je Trumpu odvrnil z enostavnim tvitom: "Niste kredibilni," poroča BBC.

Odziv Obamovega kabineta
"Niti predsednik Obama niti kak drug predstavnik Bele hiše ni nikoli naročil nadzora nad državljani ZDA. Vsak drugačen namig je enostavno lažen," je dejal Obamov tiskovni predstavnik.

Trump se je dotaknil tudi spornih stikov svojega pravosodnega ministra Jeffa Sessionsa z Rusijo. "Isti ruski veleposlanik, ki se je srečal z Jeffom Sessionsom, je Obamovo Belo hišo obiskal 22-krat, od tega samo lani štirikrat," je tvitnil Trump.

Vodilni demokrati v ameriškem kongresu so ministra Sessionsa pozvali k odstopu, potem ko je prišlo v javnost, da se je v času predsedniške kampanje dvakrat sestal z ruskim veleposlanikom v ZDA Sergejem Kisljakom. Senatnemu odboru je namreč pred nastopom položaja dejal, da z Rusi ni bil v stiku.

Trump: Obama mi je prisluškoval