Hamza naj bi bil star okoli 30 let. Foto: AP
Hamza naj bi bil star okoli 30 let. Foto: AP

Ameriški mediji so o njegovi smrti v zračnem napadu poročali že na začetku avgusta.

Trump je v izjavi, ki jo je posredovala Bela hiša, dejal, da je njegova smrt "ne samo prikrajšala Al Kaido za nekoga z voditeljskimi sposobnostmi in za simbolično povezavo z njegovim očetom, ampak tudi spodkopala pomembne operativne dejavnosti te skupine".

ZDA so na njegovo glavo razpisale milijon dolarjev nagrade. Foto: AP
ZDA so na njegovo glavo razpisale milijon dolarjev nagrade. Foto: AP

Dodal je, da je Hamza sodeloval z več terorističnimi skupinami.

Ameriški mediji so avgusta poročali, da naj bi bil bin Ladnov sin ubit v zadnjih dveh letih v operaciji, v katero so bile vpletene ZDA.

Njegovo smrt je isti mesec pogojno potrdil ameriški obrambni minister Mark Esper, Trump in drugi visoki ameriški uradniki pa takrat niso potrdili teh navedb.

Izbran za Osamovega naslednika

Hamza bin Laden je bil petnajsti od dvajsetih otrok Osame bin Ladna, snovalca terorističnih napadov na ZDA 11. septembra 2001, ki so ga Američani v tajni operaciji ubili leta 2009.

Hamza se je rodil Osamovi tretji ženi Hariji Sabar. Star naj bi bil okoli 30 let, oče pa naj bi ga izbral za svojega naslednika na čelu mednarodne teroristične mreže, je ameriško zunanje ministrstvo sporočilo februarja, ko je razpisalo milijon dolarjev nagrade na njegovo glavo.