Družina Todorić naj bi iz blagajne Agrokorja nezakonito porabila več kot 130 milijonov evrov. Foto: Reuters
Družina Todorić naj bi iz blagajne Agrokorja nezakonito porabila več kot 130 milijonov evrov. Foto: Reuters
Mlajši Todorić zanika krivdo v primeru Agrokor

Odvetnica Ivana Todorića, Jasna Novak, je dejala, da tudi njenega klienta bremenijo enaka kazniva dejanja kot druge osumljence. Mlajši Todorić je pred preiskovalnim sodnikom zavrnil obtožbe, da je odgovoren za zlorabo zaupanja v gospodarskem poslovanju, ponarejanje dokumentov in nepravilno vodenje poslovnih knjig. Povedala je tudi, da bo verjetno kmalu zapustil Hrvaško, ker naj bi njegova soproga, ki je zdaj v Švici, v naslednjih dneh rodila. Odvetnica je še dejala, da je tudi Ivan Todorić prispel iz Švice ter da se bo odzval vsakemu pozivu hrvaškega pravosodja in drugih državnih institucij.

Mlajši Todorić se bo vrnil v Švico
Novakova pa ni želela odgovoriti na vprašanje, ali ve, kje je Ivica Todorić, za katerim je Hrvaška konec prejšnjega tedna razpisala Interpolovo tiralico. Hrvaški mediji so ugibali, da je najbogatejši Hrvat v Londonu, v zadnjih dneh so omenjali tudi Zürich. Prejšnji teden je svojo odgovornost pred preiskovalnim sodnikom zanikal tudi starejši sin lastnika koncerna, Ante Todorić, ki je v Zagreb prispel iz Londona.

Medtem je zunajrazpravni svet sodišča zavrnil pritožbo tožilstva na odločitev o tem, da se 14 osumljencev za kriminal v Agrokorju brani s prostosti. Preiskovalni pripor so določili samo za Ivico Todorića.

Dolgoletni šef koncerna je na svojem blogu v noči na nedeljo napovedal, da se bo vrnil na Hrvaško, ko bo nabral dokaze za svojo obrambo.

Tožilstvo med drugim bremeni trojico Todorićev, da so nezakonito porabili več kot 130 milijonov evrov iz blagajne Agrokorja.

Mlajši Todorić zanika krivdo v primeru Agrokor