Kraj napada je obiskal tudi tunizijski premier. Foto: EPA
Kraj napada je obiskal tudi tunizijski premier. Foto: EPA

Eksplozija se je po poročanju lokalnega tunizijskega radia zgodila na aveniji Mohameda V. v središču Tunisa, iz predsedniške palače pa so sporočili, da je v eksploziji umrlo najmanj 12 ljudi. Koliko je ranjenih, še ni znano.

Prav tako še ni znan vzrok nesreče, je pa tiskovni predstavnik predsednika Moez Sinaui povedal, da je to bil zagotovo napad. Tudi vir blizu predsedniški palači je za agencijo Reuters povedal, da je šlo zagotovo za napadalca, ki je v avtobusu sprožil razstrelivno napravo.

Tiskovni predstavnik tunizijskega notranjega ministrstva je sporočil, da bo tunizijska vlada po napadu v državi za najmanj 30 dni razglasila izredne razmere in tako varnostnim silam podelila več pooblastil. Predsednik Bedži Kaid Al Sebsi pa je sporočil, da so v prestolnici Tunis uvedli policijsko uro, ki bo trajala najmanj do 5. ure zjutraj v sredo.

Letos že več napadov islamistov
Tunizija je v preteklosti že bila tarča islamskih skrajnežev. V zadnjem napadu junija letos je pripadnik Islamske države na plaži v tunizijskem letovišču Sousse ubil 39 ljudi, predvsem tujih turistov. Marca letos pa je bilo v napadu na muzej Bardo v Tunisu ubitih več kot 20 turistov.