Ariel Castro je na sojenju krivdo priznal in se žrtvam opravičiil. Foto: EPA
Ariel Castro je na sojenju krivdo priznal in se žrtvam opravičiil. Foto: EPA
Posiljevalec Castro storil samomor

53-letnega Castra so pazniki v zaporu v Orientu, v ameriški zvezni državi Ohio, našli mrtvega.
Predstavnica zapora JoEllen Smith je povedala, da je bil Castro pod posebnim nadzorom, kar pomeni, da je bil v celici sam, pazniki pa so ga preverjali na 30 minut.
"Takoj, ko smo zapornika Castra našli, ga je zaporniško zdravniško osebje začelo oživljati. Kmalu za tem smo ga preselili v zaporniško ustanovo, kjer so ga ob 22.52 proglasili za mrtvega," je sporočila.
Zapor je že uvedel preiskavo.
Desetletje groze
Pokojnik je kar celo desetletje do maja letos v svoji kleti zadrževal z verigo priklenjene danes 32-letno Michelle Knight, 27-letno Amando Berry in 23-letno Gino DeJesus ter jih občasno pretepal in posiljeval.

1. avgusta ga je sodišče obsodilo na dosmrtni zapor brez možnosti pogojne kazni in še na tisoč let zaporne kazni. S priznanjem krivde se je ognil smrtni kazni. Njegovo "hišo groze" so porušili.
Castro, nekdanji voznik šolskega avtobusa, je dekleta ugrabil s clevelandskih ulic med letoma 2002 in 2004.
Dekleta so se rešila 6. maja, ko je Berryjevi uspelo priti skozi ena izmed notranjih vrat v hiši in se prebiti do vhodnih vrat, od koder je poklicala na pomoč. Policisti so povedali, da so bila dekleta sestradana, bleda in prestrašena.
Obseden s seksom
Na zaslišanju 1. avgusta je Castro vztrajal, da ni zloben, pač pa je zasvojen s seksom. "Nisem pošast. Bolan sem," je zatrjeval.
Kljub temu, da je priznal krivdo po vseh 977 točkah obtožnice, s katerimi ga je zasulo tožilstvo, je Castro poudarjal, da ni nasilen. Trdil je, da je bil sam kot otrok zlorabljen in je kasneje postal obseden s seksom in odvisen od pornografije. Trdil je tudi, da ugrabitev treh deklet ni načrtoval, pač pa je deloval po trenutnem vzgibu.

Posiljevalec Castro storil samomor