Vsi potniki in člani posadke so že na varnem na letališču. Nihče ni bil poškodovan. Foto: Reuters
Vsi potniki in člani posadke so že na varnem na letališču. Nihče ni bil poškodovan. Foto: Reuters
Etiopsko letalo je ugrabil kopilot

Potniško letalo Boeing 757 etiopske letalske družbe Ethiopian Airlines je bilo iz Adis Abebe namenjeno v Rim, nato pa je moralo prisilno pristati v Ženevi. Tiskovni predstavnik ženevske policije Pierre Grangean je na tiskovni konferenci povedal, da je letalo pravzaprav ugrabil kopilot, ki je zaradi strahu pred pregonom v Etiopiji zahteval azil v Švici.

Kopilot, Etiopijec, rojen leta 1983, se je v pilotsko kabino zaklenil, ko je pilot odšel na stranišče. Nato je švicarsko kontrolo zračnega prometa zaprosil za ponovno polnjenje rezervoarja z gorivom, ko je letalo ob 6. uri zjutraj pristalo, pa je splezal skozi okno pilotske kabine in se predal policiji.

Potniki in posadka niso bili ogroženi
Grangean je povedal, da ugrabitelj ni bil oborožen in da potniki in posadka niso bili ogroženi. Kopilota zdaj zaslišuje policija, ki je sporočila tudi, da je položaj pod nadzorom, da ranjenih ni in da so vseh 200 potnikov in članov posadke so varno spravili iz letala.

Kot poročajo tuji mediji, naj bi ugrabitelj letalo ugrabil, ko je letelo nad Sudanom, pozneje pa je pred pristankom kar nekaj časa krožilo nad Ženevo. Ženevsko mednarodno letališče je bilo nekaj časa zaprto, zdaj pa že normalno deluje.

Etiopsko letalo je ugrabil kopilot