Sprednji in voznikov del vozila sta bila v eksploziji povsem uničena. Foto: Reuters
Sprednji in voznikov del vozila sta bila v eksploziji povsem uničena. Foto: Reuters

Incident se je zgodil nekaj kilometrov iz središča Kijeva. V eksploziji vozila je umrl voznik mercedesa, dva mimoidoča pa sta bila poškodovana.

Tiskovni predstavnik obrambnega ministrstva Artem Ševčenko je dejal, da je bilo pri incidentu podtaknjeno eksplozivno sredstvo. "Trenutno vsi dokazi nakazujejo, da je šlo za načrtovan teroristični napad," je dodal. Vojaški tožilec je sporočil, da bo preiskavo vodil njegov urad.

Jurij Butusov, urednik spletne strani Censor.net, je na Facebooku zapisal, da se je Šapovalova enota borila na vzhodu Ukrajine, kjer potekajo spopadi s proruskimi separatisti že od leta 2014, v tem času pa je bilo ubitih več kot 10.000 ljudi. Butusov meni, da bi Šapovala lahko ubila ruska obveščevalna služba.

Zadnji v vrsti incidentov
Bombni napad je zadnji v vrsti incidentov, ki so pretresli ukrajinsko prestolnico. V začetku junija je bil v mestu ubit prostovoljec v ukrajinskih oboroženih silah ruskega rodu, ki je bil v preteklosti zaprt zaradi domnevnega načrtovanja atentata na ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Marca je bil v središču Kijeva ustreljen ruski poslanec Denis Voronenkov, lani pa je bil v podobni avtomobilski eksploziji ubit novinar Pavel Šeremet.