Dim je oviral reševalno akcijo. Foto: Reuters
Dim je oviral reševalno akcijo. Foto: Reuters

Silovita eksplozija plina v večstanovanjski hiši je odjeknila ob 7.55. Na kraj dogodka so takoj pohiteli tako gasilci kot reševalci, oblasti pa so sprožile reševalno akcijo, v kateri je sodelovalo okoli 500 gasilcev in več deset reševalcev.

Tragična usoda petčlanske družine
Požar je gasilcem uspelo pogasiti šele drugi dan ob 4.54, okoli 6. ure zjutraj pa se je umaknila že večina gasilcev. Predtem so prizorišče nesreče preiskali "do zadnje opeke", da bi z gotovostjo lahko potrdili, da med ruševinami ni nikogar več.

Identitete žrtev še niso potrdili, so pa trupla odpeljali na obdukcijo v bolnišnico v St. Pöltnu. Domnevajo, da gre za člane pogrešane družine; starejši zakonski par z odraslo hčerko, njenega življenjskega sopotnika in vnukinjo.

Štirje lažje ranjeni sosedje
Zaradi eksplozije so morali iz sosednje hiše evakuirati štiri lažje poškodovane ljudi. Iz soseščine so evakuirali še 15 ljudi, ki so jim že priskrbeli nadomestna prebivališča. Reševanje je oviral velik oblak dima, je sporočila policija, hkrati pa je na območju nesreče nastala še velika koncentracija plina. V mestu so v dopoldanskih urah prekinili dostavo plina.