Tarča naj bi bili ena ali dve cerkvi. Foto: Reuters
Tarča naj bi bili ena ali dve cerkvi. Foto: Reuters
Prijeli 24-letnika, ki je načrtoval napad

Osumljenec je študent informatike, ki je bil francoskim obveščevalnim službam poznan zaradi namena, da odide v Sirijo, kjer bi se pridružil vrstam džihadistov, je na novinarski konferenci pojasnil francoski notranji minister Bernrad Cazeneuve.

24-letnik alžirske narodnosti je v Franciji živel že nekaj let, prijeli pa so ga v nedeljo, potem ko naj bi se po nesreči ustrelil in je sam poklical reševalce. Sledi krvi so policijo pripeljale do njegovega vozila.

Policija je v vozilu in njegovem domovanju odkrila zaloge več vrst orožja, streliva, neprebojne jopiče ter informacijska in telefonska sredstva. "Našli so tudi dokument, ki nedvoumno kaže na to, da je osumljenec načrtoval napad, najverjetneje na eno ali dve cerkvi," je dodal Cazeneuve.

Moškega sumijo tudi vpletenosti v umor 32-letne ženske, ki so jo v nedeljo našli mrtvo v avtomobilu v bližini kraja Villejuif, blizu Pariza.

Pariz in njegovo predmestje je januarja pretresel niz džihadističnih napadov. V napadih, ki so šokirali tako Francijo kot druge države, na satirični tednik Charlie Hebdo, policistko in judovsko trgovino je umrlo 17 ljudi. Trojico napadalcev so ubile varnostne sile.

Na bojiščih v Siriji in Iraku naj bi se v vrstah skrajne sunitske skupine Islamska država bojevalo nekaj sto francoskih državljanov.

Prijeli 24-letnika, ki je načrtoval napad